کد خبر:۵۳۳۱۱۴

بازی انتخاباتی لاریجانی با باهنر

روزنامه اعتماد در گزارشی نسبت به حکم مشاورت علی لاریجانی برای محمد رضا باهنر، این انتصاب را عاملی برای چینش‌های انتخاباتی علی لاریجانی دانست.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان« هدف آشتی ژنرال‌های راست؛ لابی پارلمانی یا بازی انتخاباتی؟» پیرامون انصاب محمد رضا باهنر به عنوان مشاور علی لاریجانی نوشت:« لاریجانی که به لطف حمایت اصلاح‌طلبان در قم در انتخابات مجلس دهم دوم شد تا همچون دیگر اصولگرایان، مهر شکست در کارنامه‌اش کوبیده نشود و محمدرضا باهنر هم با هوشمندی در انتخابات ثبت نام نکرد تا بازهم گلیم خود را از آب بیرون کشیده باشد.»

 

اعتماد در ادامه این گزارش نوشت:« حالا با حکم لاریجانی برای باهنر و پایان قهر سیاسی این دو سیاستمدار اصولگرا باید به انتظار نشست و دید آیا قرار است موقعیت و وضعیت علی لاریجانی با لابی‌گری باهنر بهبود پیدا کند یا آنکه این حکم مشاوره، رنگ و بویی انتخاباتی دارد؟»

 

متن کامل این گزارش بدین شرح است:

 

«برادر گرامی جناب آقای مهندس محمدرضا باهنر، نظر به تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی به موجب این ابلاغ به سمت مشاور رییس مجلس شورای اسلامی منصوب می‌شوید. امید است با اتکال به خداوند متعال در انجام وظایف محوله موفق باشید.»علی لاریجانی دیروز با همین حکم دو خطی برای محمدرضا باهنر نه‌تنها پای لابیست قهار جناح راست را به مجلس و معادلات آن باز کرد که مهر باطلی هم بر دلخوری‌های یکی دو سال اخیر میان خود و باهنر کوبید. حالا باهنر که پیش از انتخابات مجلس دهم و برای فرار از ثبت‌نام مجبور به خاموش کردن تلفن همراهش شده بود و در شرایطی که بیش از ٧٠ درصد ترکیب اصولگرایانه مجلس تغییر کرده، به حکم همین حکم دو خطی علی لاریجانی، رفت و آمدش به بهارستان و راهروی منتهی به اتاق رییس مجلس سهل‌الوصول خواهد شد. حکم لاریجانی برای باهنر و پایان دلخوری این دو سیاستمدار در حالی است که جدایی‌شان بر سر وزارت علوم و ماجرای عدم رای اعتماد مجلس نهم به فرجی دانا آغاز شد و با مخالفت باهنر با تاسیس حزب لاریجانی به اوج خود رسید.

 

چه آنکه محمد رضا باهنر در مقام نایب‌رییس مجلس نهم و دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری بعد از همه حرف و حدیث‌ها درباره فرجی دانا در گفت‌وگویی از اختلافش با لاریجانی بر سر فرجی دانا پرده برداشت: «زمان استیضاح وزیر علوم، لاریجانی مخالف بود و من با استفاده از لابی خود توانستم رای مثبت اعضای فراکسیون رهروان ولایت را نسبت به این موضوع به دست آوردم.» محمدرضا باهنر آن روزها در حالی از این اختلاف سخن گفت که اعضای فراکسیون رهروان ولایت به دستور علی لاریجانی درصدد تاسیس حزب بودند.

 

 باهنر پس از انتشار خبر تاسیس حزب لاریجانی، در ابتدا تاسیس این حزب را تکذیب کرد و گفت: لاریجانی به دنبال تاسیس حزب نیست اما پس از واکنش کاظم جلالی مجبور شد تا تلویحا اعلام کند که با تاسیس این حزب مخالف است: «اگر آقای جلالی می‌خواهند حزب رهروان ولایت را راه بیندازند، راه بیندازند ما مخالفت نمی‌کنیم و تشویق‌شان هم می‌کنیم. اما احتمالا این حزب باز آن حزب فراگیری که ما در ذهن‌مان است نخواهد بود. ما مثلا ٥ حزب اصولگرا داریم و این هم می‌شود ششمین حزب.» هرچند کاظم جلالی نتوانست حزب رهروان ولایت را در نهایت تاسیس کند اما آنچه برای علی لاریجانی مسجل شد، این مساله بود که باهنر توانایی برهم زدن بازی او و همفکرانش را دارد چه آنکه در ماجرای فرجی دانا، باهنر توانست رای عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی روحانی برای وزارت علوم را از فراکسیون رهروان ولایت تحت مدیریت لاریجانی جمع کند. همین اتفاقات باعث شد تا لاریجانی و باهنر، هر کدام راه خودشان را بروند. لاریجانی که به لطف حمایت اصلاح‌طلبان در قم در انتخابات مجلس دهم دوم شد تا همچون دیگر اصولگرایان، مهر شکست در کارنامه‌اش کوبیده نشود و محمدرضا باهنر هم با هوشمندی در انتخابات ثبت نام نکرد تا بازهم گلیم خود را از آب بیرون کشیده باشد.

 

حالا در مجلس دهم و در حالی که اصلاح‌طلبان بیش از یکصد کرسی مجلس دهم را در اختیار دارند به نظر می‌رسد که علی لاریجانی هم برای مدیریت مجلس دهم به مشاوره‌های باهنر نیاز دارد. چه آنکه امروز محمد رضا باهنر به گفته خودش درصدد مدیریت تشکیلاتی جناح راست است و همان دغدغه‌ای را دارد که علی لاریجانی با حزب رهروان ولایت به دنبال آن بود.

 

 از دیگر سو هیچ کسی تردید ندارد که محمدرضا باهنر همواره یکی از شاه‌کلیدهای اصولگرایان است: کسی که در بزنگاه‌های سیاسی همواره توانسته نقشی موثر را برای اصولگرایان بازی کند. لاریجانی قطعا با رصد موقعیت اصولگرایان در مجلس دهم و فضای سیاسی کشور به کمک و توان افرادی بیش از کاظم جلالی نیاز دارد، کسی همچون محمدرضا باهنر که در تمامی سال‌های سیاست‌ورزی خود به گونه‌ای عمل کرده که همکیشان اصولگرایش از او با عنوان لابی‌گر قهارسیاست داخلی یاد می‌کنند. او همان نقشی را در پشت پرده سیاست داخلی برای اصولگرایان بازی می‌کند که محمد جواد اردشیر لاریجانی در سیاست خارجی برای این جناح داشته است. حالا با حکم لاریجانی برای باهنر و پایان قهر سیاسی این دو سیاستمدار اصولگرا باید به انتظار نشست و دید آیا قرار است موقعیت و وضعیت علی لاریجانی با لابی‌گری باهنر بهبود پیدا کند یا آنکه این حکم مشاوره، رنگ و بویی انتخاباتی دارد؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار