به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، كمبود مواد اوليه و نبود بازار تقاضا و عدم همكاري كارخانجات فولاد دولتي در فروش مواد اوليه به داخليها و فروش شمش به زير قيمت بازار داخل به چينيها موجب شده كه بخش خصوصي فولاد به فكر ادغام و مشاركت با يكديگر بيفتند تا با اين روش قدرت چانهزني بيشتري داشته باشند و چينيها را از بازار رقابت ايران حذف كنند.
گویی قرار است با ادامه انحصار در صنعت فولاد و دستکاری قیمتها ورشکستگی و بیکاری در صنایع بالادستی و پاییندستی توزیع شود.
طي سالهاي اخير، توليد داخلي برنامه مشخصي براي حمايت نداشته و هم اكنون بسياري از توليدكنندگان، با مشكلات عديده در توليد دست و پنجه نرم ميكنند، ضمن اينكه به دليل قيمت تمام شده بالاي توليدات داخلي، واردكنندگان هم نسبت به واردات از ساير كشورها مشتاقتر هستند. اخبار رسيده حاكي از آنست كه برخي از كارخانجات فولاد درحال حاضر به دليل نبود مواد اوليه و عدم تقاضا در بازار تعطيلي را به توليد ترجيح داده و كارخانجات خود را تعطيل كردند؛
جمعي ديگر از توليدكنندگان نيز براي سر پا نگه داشتن توليد و فروش كالاهاي دپو شده خود، مواد اوليه چيني خريداري ميكنند تا قيمت تمام شده خود را كاهش دهند؛اين در شرايطي است كه فولاديهاي دولتي كه با سوبسيد و گرفتن يارانه توليد ميكنند، مواد اوليه را با قيمت پايينتر از بازار داخل صادر ميكنند به طوري كه اين كارخانجات به ايجاد دمپينگ در خارج از مرزهاي ايران محكوم شدهاند.
يك عضو انجمن توليدكنندگان فولاد با بيان اينكه فولاد وارداتي از چين ۳۰ درصد ارزانتر از فولاد توليد داخلي براي واردكنندگان تمام ميشود، ميگويد: متأسفانه توليد داخلي حمايت نميشود و تعريف مشخصي براي حمايت از توليد نيست و حمايت از توليد مايه خنده و مزاح برخي شده است. بهمن قاسمي معتقد است در شرايطي كه توليدكنندگان چيني سنگ آهن مورد نياز خود را از ايران خريداري ميكنند، فولاد توليد چين پس از واردات به كشورمان 30 درصد ارزانتر از محصولات داخلي تمام ميشود.
منبع: جوان