به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی «بررسی نقش خانواده در تحقق اقتصاد مقاومتی» با حضور جمعی از علاقمندان و فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی در حوزه خانواده و با سخنرانی عادل پیغامی استادیار دانشکدۀ معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) و رئیس مرکز تحقیقات میان رشتهای علوم انسانی و اسلامی این دانشگاه، امروز چهارشنبه 27 مردادماه در سالن اجتماعات دانشکده حضرت زینب(س) برگزار شد.
عادل پیغامی با بیان این مطلب که انقلاب اسلامی توانسته لایه های سیاسی را فتح کند، گفت: در بخش نیروی نظامی مانند ارتش هم طاغوت کنار زده شد و لایه هایی از حکمرانی و قواعد عام، انقلاب شد اما بخش هایی از کشور فتح نشد و بر همین اساس بود که پس از 2 سال که از انقلاب اسلامی گذشت، امام خمینی(ره) صحبت از انقلاب فرهنگی کردند و مشخصا خاستگاه آن دانشگاه بود، چون انقلاب به فتح کامل دانشگاه نرسیده بود و البته جنس کار در آن حوزه متفاوت است و طبیعت امر انقلاب این است که باید برای فتح کامل تمام عرصه ها لایه به لایه حرکت کرد.
این استاد دانشگاه افزود: مشابه این امر در اقتصاد است و از روز اول لایه هایی از سطح مورد فتح قرار گرفت ولی برای فتح کامل آن هنوز زمان زیادی باقی مانده است.
پیغامی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در سال 1380 گفت: از آن سال تا کنون نوعی معماری نوین اقتصادی را رهبر انقلاب طرح ریزی کرده اند و در شعارهایی که هر سال انتخاب می فرمایند وجود دارد و وظیفه همگانی است که در بیانات ایشان به تک تک کلید واژه ها دقت شود و بر همین اساس است که تا کنون 35 سیاست کلی در اقتصاد مطرح شده است.
وی افزود: حضور مردم در انقلاب اسلامی ویژگی بارز کشورماست و به نوعی مردم سالاری دینی که الگوی اسلامی ایرانی است یک نسخه خوب و قابل عرضه در دنیا است و باید همانند حوزه نظامی که به نوعی الگوی جدید ترکیب حضور مردم و ارتش رقم خورد و در عراق و سوریه به خوبی از این الگو نمونه برداری شد، در سایر موارد هم ایران اسلامی الگوی دیگر کشورها بشود.
رئیس مرکز تحقیقات میان رشتهای علوم انسانی و اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه در بخش اقتصادی هنوز مردمی نشده است گفت: به طور مثال برای تولید کفش ایرانی با وجود جمعیت 80 میلیونی باید بازار کفش 80 میلیونی در داخل وجود داشته باشد و بعد اگر تولید کننده تمایل داشت کالا را با خارج هم صادر کند، اما الان اگر مشخص شود که فقط برای 10 میلیون کفش بازار داخلی وجود دارد، یعنی این اقتصاد مردمی نشده است.
پیغامی تصریح کرد: مردمی بودن شعار نیست، موضوع بسیار جدی ای است و در بیانات رهبر انقلاب که در بحث اقتصاد مقاومتی 10 تا 12 محور اصلی و کلان را مطرح کردند دو بحث اقتصاد مردمی و دانش بنیان مطرح شد که در واقع اقتصاد مردمی پایه و اساس اقتصاد دانش بنیان است.
وی افزود: شکست تحریم ها توسط مردم باید صورت گیرد و اگر مردم این قضیه را جدی نگیرند هیچوقت اقتصاد مقاومتی به نتیجه نخواهد رسید و یکی از مشکلات فعلی ما این است که مردم حساسیت بحث جنگ اقتصادی را به خوبی درک نکرده اند و اکثر آنها تصور می کنند که صحبت های رهبر معظم انقلاب به مسئولین است که البته فکر درستی است اما مخاطب بخش مهمی از فرمایشات رهبر مردم هستند وگرنه چه ضرورتی داشت که در روز اول سال نو در مشهد مقدس و با حضور آحاد مردم این سخنرانی ها را انجام دهند و شعار سال را بیان کنند.
این استاد دانشگاه در مقایسه بحث های اقتصادی با سیاسی گفت: بلوغ سیاسی مردم به حدی رسیده است که وقتی رهبر انقلاب صحبت از نفوذ و یا تهاجم فرهنگی می کنند، تک تک مردم احساس مسئولیت می کنند اما در بحث اقتصاد مقاومتی که نیازمند نقش آفرینان جدی است، هنوز مردم ضرورت حضور را درک نکرده اند.
وی با اشاره به اهمیت نقش بانوان در نقش آفرینی حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: در زمان جنگ زنان شهید پای انقلاب و دفاع از انقلاب آمدند اما هنوز به بحث جهاد اقتصادی وارد نشده اند و امروز جهاد اقتصادی زنان خانه دار استفاده از کالای ایرانی است و واحد تحلیل او همان خانه خودش است.
پیغامی وظیفه زنان را تربیت نسلی آشنا به بحث اقتصاد مقاومتی دانسته و گفت: ابتدا باید کلیدواژگان اقتصاد مقاومتی را آشنا باشید، تفاوت های اصطلاحاتی که رهبر انقلاب در بیانات خود استفاده می کنند را دقت کنید، به طور مثال تفاوت اسراف و تبذیر که اگر این تفاوت ها را متوجه نشوید راه به جایی نخواهیم برد.
وی در خصوص دغدغه مند تربیت کردن فرزندان افزود: وظیفه اصلی زنان تربیت کودک است، اگر زمانی که صحبت از استفاده از کالای خارجی می شود فرزند شما ناراحت شود، یعنی تربیتی در جهت اقتصاد مقاومتی صورت داده اید، اگر بشنود که به طور مثال 70 درصد بازار ایران دست خارجی ها بوده و 5 درصد هم به آن اضافه شده، ناراحت نشد، یعنی شما تربیت درستی انجام نداده اید.
این استاد دانشگاه در اعتراض به محجوریت اقتصاد مقاومتی در ادبیات نیز گفت: چرا شعار برای اقتصاد مقاومتی و یا جهاد اقتصادی، مقابله با تحریم و اقتصاد اسلامی شعر حماسی کمی گفته می شود، چرا شعرا به این موضوعات مهم توجه نمی کنند.
زنان باید پیشتازان اقتصاد مقاومتی باشند
وی در خصوص راهکارهای عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در خانواده گفت: اولین گام فهم دقیق کلام رهبری است که نیازمند صرف وقت است، رهبر انقلاب در 17 خرداد 68 13 و در زمانی که برای رهبری انتخاب شدند، در سخنرانی که داشتند تاکید کردند زمانی خواهد رسید که دشمن از طریق تحریم دارو، مواد غذایی و فت فشار بیاورد، پس بروید دنبال قوی کردن این موارد اما ما توجه نکردیم تا اینکه در سال 91-92 این تحریم ها را به عینه دیدیم.
پیغامی با تاکید بر اهمیت نقش بانوان در خانواده ها گفت: اکثر زنانی که در انقلاب اسلامی نقش موثر داشتند تحصیلات عالی نداشتند اما با داشتن بصیرت توانستند مسیر درست را انتخاب کنند و در زمان فعلی نیز ما نیازمند حرکت زنان بسیجی در جهت تقویت اقتصاد مقاومتی هستیم و این بانوان می توانند با حضور در پایگاه های بسیج و ایجاد جلسات مختلف با تببین بیانات رهبری کلید واژه ها را شناسایی کنند و در مورد آن بحث کنند تا بتوانند آینده خوبی را رقم بزنند.
وی افزود: به طور مثال در زمینه استفاده از کالای کم کیفیت داخلی و یا عدم استفاده از کالایی که در داخل تولید می شود، بعد به خارج می رود و با علامت تجاری یک شرکت خارجی دوباره به ایران باز می گردد فکر کنید که این کالا را باید استفاده کرد یا نه و برویم به این سمت که قبل از خروج این کالا اگر در ایران متقاضی داشته باشد دیگر نیازی به طی این مسیر اشتباه نیست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که پایگاه های بسیج با طرح شبهات اقتصادی و رفع آنان مبانی درست این اقتصاد را در بین زنان جامعه گسترش دهند تا بدین ترتیب فرزندان ایران اسلامی با چنین ادبیاتی پرورش یابند و آینده موفقی را برای کشور رقم بزنند.
منبع: سازمان بسیج جامعه زنان کشور