به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته دولت در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در ابتدا مشکلات جدی در حوزه درمان و بهداشت وجود داشت که مهمترین آن این بود که مردم برای پرداخت هزینه درمان با مشکل جدی روبه رو بودند و وضعیت دشواری را برای دریافت خدمات داشتند. بیمارستان های وزارت بهداشت نیز با مشکلات جدی خصوصا در مناطق محروم مواجه بودند و تجهیزات فرسوده شده بود و به لحاظ اقتصادی نیز بیمارستان ها با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کردند. تعداد نیروی انسانی هم در مناطق محروم کم بود.
وی تصریح کرد: برای اینکه این وضعیت بد سلامت بهبود پیدا کند طرح تحول سلامت از 15 اردیبهشت 93 آغاز شد و نتایج شیرین آن بعد از گذشت دوسال و چند ماه توانسته برای مردم قابل قبول باشد. در نظرسنجی هایی که وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، خبرگزاری ایرنا و صدا و سیما انجام داده رضایتمندی بالایی در بین مردم وجود دارد اما باز هم منکر مشکلات در وزارت بهداشت نمی شویم.
آقاجانی به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ما می خواهیم خواسته مقام معظم رهبری مبنی براینکه «اگر کسی در خانه بیماری داشت نباید جز رنج بیمارداری مشکل دیگری داشته باشد» را محقق کنیم.
کاهش پرداخت مردم در بیمارستان ها برای ۱۰ میلیون نفر محقق شد/ دیگر مردم برای خرید دارو و تجهیزات به بیرون از بیمارستان ها هدایت نمی شوند
معاون درمان وزارت بهداشت به تشریح دستاوردهای این وزارتخانه پرداخت و گفت: در حال حاضر ایرانیان پوشش بالای 95 درصد بیمه خدمات درمانی را دارند و دولت 10 میلیون و 670 هزار نفر فاقد بیمه را دارای بیمه کرده است. برنامه کاهش پرداخت مردم در بیمارستان ها نیز برای ده میلیون نفر محقق شد و حفاظت مالی از 16 میلیون بیمار بستری به عمل آمد و هزینه ها برای این افراد از 37 درصد به 6 الی 7 درصد کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه تمامی پرداخت ها در صورتحساب قانونی بیمارستان تجمیع شده بیان داشت: دیگر مردم برای خرید دارو و تجهیزات به بیرون از بیمارستان ها هدایت نمی شوند و نظم و انضباط مالی ایجاد شده است.
1 میلیون و 150 هزار زایمان طبیعی رایگان در کشور انجام شد/ 1800 واحد زایمان را در سراسر کشور تجهیز و راه اندازی می شود
آقاجانی در خصوص زایمان طبیعی تصریح کرد: شاخص زایمان طبیعی در برابر سزارین قرار داشت و در طی دوره 20 ساله ما شاهد روند افزایشی سزارین بودیم و در دنیا برزیل و ایران بالاترین آمار سزارین را به خود اختصاص دادند . خوشبختانه این روند متوقف شد و 6 و نیم درصد کاهش زایمان سزارین را در کشور شاهد بودیم. این امر با اجرای 5 برنامه وزارت بهداشت محقق شد که یکی از این برنامه ها رایگان کردن زایمان طبیعی بود و طی آن 1 میلیون و 150 هزار زایمان طبیعی رایگان در کشور انجام شد. شرایط برای زایمان بی درد نیز فراهم آمده است که در کنار این ها دوره های آموزش و توانمندی عامل زایمان و دوره های آموزشی مادران نیز برگزار می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه وزارت بهداشت به سمت اصلاح وضعیت زایشگاه های کشور رفته است گفت: 1800 واحد زایمان را در سراسر کشور تجهیز و راه اندازی می کنیم که البته 800 واحد یا بهره برداری شده و یا به بهره برداری خواهد رسید.
وی به خدمات ناباروری وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: ما برای توسعه زیرساخت های ناباروری 17 مرکز جدید ناباروری را با تمرکز بر نقاط محروم راه اندازی کردیم که 6 استان یاسوج، هرمزگان، شهرکرد، گلستان، زاهدان و لرستان هیچ گونه مرکز ناباروری نداشتند و ما این مرکز را برای آنها احداث کردیم و علاوه بر 17 مرکز ایجاد شده 24 مرکز را که پیش از این داشتیم تجهیز کردیم.
ارائه ۸۵ درصد خدمات ناباروری با تعرفه دولتی/ اختصاص 105 میلیارد تومان اعتبار برای تحت پوشش خدمات بیمهای قرار گرفتن خدمات ناباروری/ کاهش هزینه های تشخیص ناباروری
آقاجانی در ادامه تصریح کرد: مژده ای که برای دو میلیون زوج نابارور در کشور داریم این است که امروز همه زوج های نابارور در کشور می توانند ازپوشش طرح تحول برای پرداخت هزینه ها بهره مند شوند. در قالب این برنامه 85 درصد تعرفه دولتی برای خدمات ناباروری به همه زوج های نابارور داده می شود و همه این زوج ها می توانند از این خدمات استفاده کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت بیان داشت: از امروز خدمات ۸۵ درصدی برای همه زوج های نابارور وجود دارد و امیدمان این است که بتوانیم این مسئله را تحت پوشش خدمات بیمه ای در بیاوریم. برای این کار 105 میلیارد تومان اعتبار اختصاص دادیم و برای خیلی از داروهای ناباروری پوشش بیمه ای به داروها اختصاص داده شده است. آنچه زوج های نابارور را در فشار بیشتری قرار می داد هزینه های تشخیصی درمانی بود با این طرح هزینه های ivs تا حدود 1 میلیون و 700 هزار تومان تعرفه دولتی اختصاص پیدا می کند و تا سه نوبت اجازه ارائه این تعرفه به زوج های نابارور وجود دارد.
5760 پزشک متخصص و فوق تخصص در 301 شهر مناطق محروم مشغول به کار هستند/ 1600 دستگاه آمبولانس جدید در سه تیپ برای ناوگان 115 توزیع خواهد شد
وی با اشاره به طرح هتلینگ در بیمارستان ها گفت: 67 درصد بیمارستان ها فرسوده بودند که برنامه گسترده ای تحت عنوان هتلینگ انجام شد و 77 هزار قلم تجهیزات در اختیار بیمارستان ها قرار گرفت و 12 هزار و 500 اتاق استراحت کادر پرستاری تجهیز شد. بیش از 27 هزار قلم تجهیزات سنگین از لحاظ رنج قیمتی برای 570 بیمارستان وزارت بهداشت تهیه شد. 5760 پزشک متخصص و فوق تخصص در 301 شهر مناطق محروم مشغول به کار شدند. صددرصد این افراد تمام وقت مشغول کار هستند و با فرانشیز دولتی و بیمه به مردم ارائه خدمت می کنند و هر شب بیش از 800 هزار پزشک متخصص در 19 رشته مشغول خدمات دهی به مردم هستند.
آقاجانی در حوزه خدمات سرپایی گفت: 658 کلینیک و قریب به 17هزار نفر متخصص و فوق تخصص داریم که 80 میلیون بار ویزیت بار سرپایی را با تعرفه دولتی انجام دادند. هم جنین 250 پلی کلینیک جدید در حال ساخت است که تعدادی به بهره برداری رسیده و 100 کلینیک نیز تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه به تجهیز آمبولانس ها اشاره کرد و گفت: آمبولانس های جدید و پیشرفته در سه تیپ به تعداد 1600 دستگاه برای ناوگان 115 توزیع خواهد شد که بیش از نیمی از آن به این ناوگان ارائه شده . اورژانس هوایی نیز در 21 پایگاه حدود 4200 مصدوم را منتقل کرده است.
7 اورژانس هوایی جدید در 7 نقطه از کشور اه اندازی می شود/ 200 واحد آمبولانس موتوری در سطح تهران بزرگ مستقر می شوند/ استفاده اورژانس از بالگردهای تخصصی با امکان دید در شب
وی به راه اندازی 7 اورژانس هوایی جدید اشاره کرد و گفت: به زودی شاهد راه اندازی 7 اورژانس هوایی جدید در 7 نقطه از کشورمان خواهیم بود و هدف نهایی ما 44 پایگاه برای پوشش همه کشور است.
آقاجانی در ادامه خبر داد: 200 واحد آمبولانس موتوری در سطح تهران بزرگ مستقر می شوند چرا که تهران ترافیک سنگینی دارد. با رایزنی با شرکت های تولید کننده بالگرد در دنیا توافقاتی صورت گرفته تا اورژانس از بالگردهای تخصصی با امکان دید در شب بهره مند شود.
معاون درمان وزارت بهداشت درباره قطب سرطان گفت: در دهه 60 شبکه مراقبت های اولیه را طراحی کردیم که بسیار موثر واقع شد و حالا شبکه مراقبت سرطان طراحی شده که در سه سطح خدمات ارائه می دهد؛ سطح۱-سطح تشخیصی غربالگری و خدمات درمانی سرپایی است که در بیمارستان های وزارت بهداشت انجام می شود. سطح۲-خدمات درمانی تشخیصی، بستری و سرپایی تخصصی است و سطح۳-شامل خدمات پیشرفته فوق تخصصی در 14 مرکز فوق تخصصی پرتو درمانی و جراحی فوق تخصصی می باشد.