به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی که صبح امروز در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد گفت: امسال این جشنواره با شعار اقدام و عمل دانش بنیان پیش ران اقتصاد مقاومتی برگزار شد که امیدواریم این جشنواره حلقه های اقتصاد تولید را ایجاد کند.
وی به تشریح امیدها و چالش ها در حوزه سلامت پرداخت و گفت: پیشرفت علم شگرف در علم پزشکی نوین، سنتز داروهای نوترکیب با فناوری مدرن از امیدها و فرصت ها در حوزه سلامت است در کنار آن پیدایش بیماری های نوظهور، عدم درمان قطعی برخی بیماری های مزمن، افزایش محدودیت قانونی و مشخص شدن مضرات ترکیبات شیمیایی و افزایش سرسام آور هزینه های تشخیص و درمان برای دولت ها از چالش های پیش رو در حوزه سلامت می باشد.
عصاره در ادامه به تغییر رویکردها در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: تمایل و گرایش مردم به استفاده از گیاهان و فرآورده های طبیعی و جایگزینی بیشتر داروها با منشا طبیعی به جای داروهای شیمیایی عوامل تغییر رویکرد در حوزه سلامت می باشد.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور در خصوص اقتصاد و تجارت جهانی گفت: سطح زیر کشت و گیاهان دارویی در چین و آمریکا و کانادا 40 درصد رشد داشته است و واردات مواد خام و گیاهان دارویی به اروپا سالانه به میزان 350 هزار تن و اشتغال 150 میلیون نفر چینی است از تاثیرات تغییرات در حوزه سلامت بر روی اقتصاد جهانی است.
وی به تشریح گردش مالی صنایع مرتبط با گیاهان دارویی پرداخت و گفت: 65 میلیارد دلار داروسازی با منشا گیاهی، 48 میلیارد دلار عطر، طعم دهنده و خوشبو کننده طبیعی و 53 میلیار دلار برای محصولات آرایشی گردش مالی صنایع مرتبط با گیاهان دارویی ثبت شده است که در ستاد مشغول آنالیز این آمار هستیم.
عصاره با اشاره به سیاست های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری گفت: طبق ماده 12 سیاست های کلی سلامت که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد توجه به گیاهان دارویی اهمیت ویژه ای دارد و این سیاست ها که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده برای ستاد توسعه راهبرد گیاهان دارویی راهگشاست.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی گیاهان دارویی را در ردیف اول قرار داد و سند ملی گیاهان دارویی تصویب شد که معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری این سند را به نقشه راه گیاهان دارویی تبدیل کرد امیدواریم با تحقق نقشه راه گیاهان دارویی تا پایان سال 1404 یک میلیون اشتغال و کارآفرینی داشته باشیم.