کد خبر:۵۳۹۷۷۳

اولویت‌های کمیسیون قضایی مجلس مشخص شدند

حجت الاسلام والمسلمین نوروزی با بیان اینکه لایحه پلیس قضایی در اولویت بررسی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد گفت: در حال حاضر ۵۰ طرح و لوایح قضایی در نوبت رسیدگی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین «حسن نوروزی» سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در ارتباط با طرح ها و لوایح قضایی که در کمیسیون مطرح رسیدگی است گفت:  لایحه پلیس قضایی، لایحه جامع وکالت، قانون تجارت، قانون مواد مخدر از جمله لوایحی است که در اولویت رسیدگی در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار دارند.



وی ادامه داد: لوایح و طرح‌هایی که پیشرفتی در آنها حاصل نشده در این مجلس مورد بررسی قرار می‎گیرند که در این زمینه 50 طرح و لایحه قضایی در نوبت رسیدگی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد.



گفتنی است؛ در حالی قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران به تشکیل «پلیس قضایی» تصریح دارد که بر اساس ماده ۲۱۱ قانون برنامه پنجم توسعه، قوه قضاییه مکلف است به منـظور کاهش عنـاوین مجرمانه و دعاوی، ایجاد پلیس قضایی، استانداردسازی ضمانت اجراهای کیفری و جایگزین‌ کردن ضمانت اجراهای غیرکیفری مؤثر و روزآمد از قبیل انتظامی، انضباطی، مدنی، اداری و ترمیمی حداکثر تا پایان سال اول برنامه، لوایح قضایی مورد نیاز را تهیه کند تا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود، این در حالی بود که ۷ دی ماه سال  گذشته لایحه تشکیل واحد پلیس قضایی شامل هفت تبصره از طرف رئیس قوه قضاییه برای طی تشریفات تهیه و تقدیم مجلس شد.


   
در لایحه پليس قضايی پیشنهاد شده که برای تسهیل و تسریع در اجرا وظایف و اختیارات قوه قضائیه در جهت کشف، دستگیری، حفظ آثار و دلایل جرم، جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهمان و مجرمان و انجام تحقیقات و همچنین ابلاغ و اجرا احکام و تصمیمات قضایی و پیشگیری از وقوع جرم، سازمان پلیس قضایی زير نظر نيروی انتظامی تشكيل شود.

 

منبع:میزان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار