کد خبر:۵۴۱۳۶۰
سورنا ستاری در برنامه دورهمی:

فروش نفت مفت بدون زحمت سیستم علمی ما را نابود کرده است/ چهارمین تولیدکننده مهندس در دنیا هستیم

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: باید به سنت‌ها و تفکرات سال‌های گذشته خود برگردیم؛ فروش نفت مفت بدون زحمت سیستم علمی ما را نابود کرده است. باید مغز و فکر جایگزین نفت شود.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور شب گذشته با حضور در برنامه دور همی به سوالاتی در رابطه با وضعیت علمی اقتصادی کشور پاسخ داد.

 

ستاری در این برنامه گفت: کار کردن با جوانان به ما انرژی می‌دهد، ما ایده‌هایی را در حوزه کارآفرینی و ارتباط دانشگاه و صنعت داشته‌ایم که نشان می‌دهد علم واقعا باعث ایجاد ثروت می‌شود.

 

وی در رابطه با حضورش در برنامه دورهمی گفت: قصد نداشتم به این برنامه بیایم، زیرا ما بچه‌های جنگ افراد تلخی هستیم، زندگی‌هایی که ما تجربه کرده‌ایم کمتر کسی تجربه کرده است، ما زیر پوست جنگ را دیدیم، زیر پوست جنگ خیلی تلخ است. زنان جوانی هستند که بیوه می‌شوند و بچه‌هایی که یتیم می‌شوند، فاصله بین مرگ و زندگی و خدمت و خیانت در جنگ یک پلک زدن است.

 

ستاری ادامه داد: ما در جنگ یاد گرفتیم که به هیچ چیز دل نبندیم، زیرا ممکن است فردا هیچ چیز ما وجود نداشته باشد.

 

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به کسب رتبه ۳۳ در کنکور سراسری گفت: از دانشگاه برکلی پیشنهاد داشتم و برای دانشجویان دانشگاه شریف این فرصت‌ها طبیعی است، ولی موقعیت حضور در این دانشگاه پیش نیامد.

 

وی افزود: به دلیل شرایط و محدودیت‌های خانوادگی به بسیاری از آرزوهایم نرسیدم، ولی می‌خواهم فرزندانم آنطور که باید زندگی کنند و راحت باشند و به دانشجویانم هم توصیه می‌کنم همانطور که دوست دارند فعالیت کنند تا در آینده پشیمان نشوند.

 

وی بزرگ‌ترین مشکل کشور را فرهنگ غلط در حوزه علمی دانست و گفت: همیشه عنوان کردم نمی‌دانم عمق تاریخ چند سال است، ولی ما از ابتدای تاریخ بودیم به طوری که تاریخ ریشه‌دار و کارآفرینی در حوزه علم و فناوری داریم، ما ابن‌سینا، رازی، فارابی و ابن‌هیثم داشتیم ولی حالا نمی‌‌توانیم چنین دانشمندانی داشته باشیم زیرا تفکراتمان غلط است.

 

ستاری گفت: باید به سنت‌ها و تفکرات سال‌های گذشته خود برگردیم، فروش نفت مفت بدون زحمت سیستم علمی ما را نابود کرده است و باید مغز و فکر جایگزین نفت شود.

 

معاون علمی رئیس‌جمهور عنوان کرد: ما بزرگ‌ترین شرکت‌های آی تی را داریم و هر یک ویال داروی بیوتکنولوژی که صادر می‌کنیم برابر با ۲۰۰ بشکه نفت است که ما از آن غافلیم.

 

وی اضافه کرد: آینده اقتصاد ما این است که باید به فرزندان‌مان یاد بدهیم که با ابتکار و نوآوری می‌توانند آینده روشنی داشته باشند، فرهنگ استخدام در دولت فرهنگ اشتباهی است. باید فضای کسب و کار درست کنیم. با استخدام نوآوری‌ را از فرزندانمان می‌گیریم، ما پتانسیل فوق‌العاده‌ای داریم. نیروهای انسانی فوق‌العاده‌ای داریم. به طوری که چهارمین تولیدکننده مهندس در دنیا هستیم.

 

ستاری در پاسخ به سوالی در رابطه با چگونگی اوضاع کشور لبخندی زد و ادامه داد: اوضاع را خودمان می‌سازیم. ما به خودمان اعتماد نداریم که اگر کار ما خوب باشد و همدیگر را تخریب نکنیم و متحد باشیم می‌توانیم موفق شویم، تیمی که عاشق کارش باشد و به هدفش فکر کند، غیرممکن است که شکست بخورد.

 

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به تکرار همین سوال در رابطه با چگونگی اوضاع کشور گفت: پست معاونت علمی در دولت این است که درگیر کارهای اجرایی نیست، ما یک نرم‌افزار هستیم بر روی سخت‌افزار فعلی کشور، ولی بخش‌هایی از دولت هر روز درگیر کارهای اجرایی هستند. خبرهای بدی هم در همه زمینه‌ها است، زیرا متحد نیستیم، ما در مقابل دشمن خارجی متحدیم ولی در خودمان بسیار درگیری داریم و بردارهایمان متناقض است.

 

وی اضافه کرد: سال آینده بازار تجارت مجازی ما به ۸۰ میلیارد دلار می‌رسد و شرکت‌های دانش بنیان بسیاری داریم که GDP فروش این شرکت‌ها ۲۰ هزار میلیارد تومان است.

 

به گفته ستاری GDP تهران از منچستر و بمبئی بالاتر است و درصد شهرنشینی ما از آلمان و ایتالیا بیشتر است سرمایه مملکت نفت و گاز نیست بلکه نیروی انسانی است.

 

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به تکرار سوالی مبنی بر چگونگی اوضاع اقتصادی کشور گفت: بله اوضاع خوب نیست، بستگی دارد چگونه به اوضاع نگاه کنیم. امنیتی که در کشور داریم، استثنایی است، ولی به لحاظ اقتصادی قطعا مشکلات بسیار است که باید متحد شویم،. نباید احساس کنیم همیشه دولت باید کار کند. دولت‌ها هم ظرفیتی دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار