کارشناس محیط زیست با بیان اینکه محصولات ارگانیک از تخریب طبیعت و ایجاد آلایندگی می کاهند، گفت: مواد غذایی ارگانیک در سبد مواد مصرفی ما ،حضور کمرنگی دارند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، امین افتخار کارشناس محیط زیست در خصوص محصولات ارگانیک و تراریخته اظهار داشت: محصولات ارگانیک، در خاکی که از چند سال قبل هیچگونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت شده ، رشد میکنند.
وی افزود: محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد، با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و به هیچ وجه باارگانیسمهای اصلاح شده ژنتیک تولید نمی شوند.
کارشناس محیط زیست تصریح کرد: کشاورزی ارگانیک، سیستم کاملا استانداردی از مزرعه تا مرحله تولید را شامل می شود و می توان گفت حتی، علوفه ای که برای دام مصرف می شود، کاملا طبیعی است.
افتخار درباره فوائد و ضرورت استفاده از محصولات ارگانیک بیان داشت: محصولات ارگانیک به لحاظ داشتن میزان بالایی از ویتامین C، کلسیم، آهن و فسفر ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایر محصولات دارند.
وی با بیان اینکه آفت کشهای مصنوعی استفاده شده درتولید محصولات تراریخته ، تولید مواد آنتی اکسیدان را در گیاهان کاهش می دهد ،افزود:ولی کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید مواد آنتی اکسیدان را افزایش می دهد ؛بنابراین محصولات ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری میباشند، به طوریکه میزان آنتی اکسیدان PHENOLIC در این مواد حدود 50 درصد بیشتراز محصولات غیر ارگانیک و تراریخته است .
کارشناس محیط زیست ادامه داد: محصولات ارگانیک فاقد افزودنی های غذایی بوده و کمتر به بقایای آفت کشهای آلی آلوده می باشند، درنتیجه این محصولات طبعا سالمتر خواهند بود.
افتخار درباره دیگر فوائد استفاده از محصولات ارگانیک گفت: این محصولات به دلیل اینکه پس از برداشت در مدت زمان کمتری، به دست مصرف کننده می رسند خوشمزه و خوش طعم تر هستند.
وی با اشاره به دستکاری های صورت گرفته بر محصولات تراریخته تصریح کرد: به دلیل توجه به ظاهر، رنگ، ارتقاء ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن محصولات در برابر صدمات ناشی از حمل و انبار داری؛ این مواد غذایی نسبت به محصولات ارگانیک از کیفیت و ارزش تغذیه ای کمتری برخوردار هستند.
رئیس شورای اطلاع رسانی ششمین نمایشگاه بین المللی محصولات و فناوری کشاورزی، گیاهی، ارگانیک و صنایع وابسته گفت: به دلیل اینکه محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت می کنند، احتمال آلوده شدن آنها به هر گونه مواد شیمایی و سمی منتفی است.
*فواید کشاورزی ارگانیک
افتخار درباره ضرورت استفاده از کشاورزی ارگانیک بیان داشت: در کشاورزی ارگانیک ،آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمی شود.
وی افزود: در این نوع از کشاورزی، تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ شده و فرسایش خاک نیز تا 50 درصد کاهش می یابد.
کارشناس محیط زیست گفت: تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک نسبت به سایر مزارع بیش از 50 درصد بوده و کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه میان کشاورزی ارگانیک و محیط زیست یک رابطه دو سویه برقرار است، افزود: از یک سو برای دستیابی به محصولات با کیفیت و ارگانیک باید حفاظت از منابع آب و خاک به خوبی صورت گیرد و از طرفی دیگر کشاورزی ارگانیک خود به نوعی باعث جلوگیری از تخریب و آلایندگی می شود که این همان رابطه دو سویه بین کشاورزی ارگانیک و محیط زیست است.
کارشناس محیط زیست تصریح کرد: هنوز استفاده از محصولات ارگانیک واقعی در سبد مصرفی ما به ندرت دیده می شود که ترویج این امر پس از تولیدات کیفی و مکفی نیازمند فرهنگ سازی است.
افتخار بیان داشت: در کشور ما چند سالی می شود که پای محصولات ارگانیک به بازار مواد غذایی باز شده و این محصولات در دسترس همه قرار گرفته است؛ در ابتدا این محصولات، تنها در فروشگاه های کوچک و یا در بازارهای محلی به فروش می رسید، اما رفته رفته با استقبال مردم به فروشگاه ها و بازارهای شهرهای بزرگ هم راه پیدا کرد و کم کم شرکت های تولید محصولات غذایی برای این که از قافله عقب نمانند بخشی از تولیدات شان را با این برند به بازار عرضه کردند.
افتخار گفت: در فروشگاه ها و مراکز عرضه مواد غذایی شهرهای بزرگ انبوهی از محصولات و مواد غذایی با پرجسب ارگانیک دیده می شود که علی رغم قیمت بالایشان طرفداران زیادی دارد.
*ضرورت نظارت های کافی و قانونی
وی تاکید کرد: نظارت های کافی و قانونی بر روی تولید محصولات واقعی ارگانیک و جلوگیری از سودجویی ها و تقلب های احتمالی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که محصولاتی که با آرم ارگانیک به فروش میرسد باید راه عریض و طویلی را طی کرده باشند و تحت نظارتهای مختلفی تولید شوند.
کارشناس محیط زیست ادامه داد: روند پیش تولید، تولید و نگهداری محصولات و موادغذایی ارگانیک دارای شاخص ها و استاندارهایی است که تامین آنها خیلی سخت و دشوار است.
افتخار درباره مضرات استفاده از محصولات تراریخته گفت: بقایای محصولات تراریخته برای محیط زیست نامناسب است و تا مدت ها به صورت مخفی در طبیعت باقی می ماند.
وی ادامه داد: تغییرات ژنتیکی به وجود آمده در محصولات تراریخته باعث آسیب وارده به برخی از ارگانیسم ها مانند آفات و حشرات در اکوسیستم طبیعی شده و از تنوع زیستی آن ها می کاهد.
رئیس شورای اطلاع رسانی ششمین نمایشگاه بین المللی محصولات و فناوری کشاورزی، گیاهی، ارگانیک و صنایع وابسته درباره دیگر مضرات محصولات تراریخته بیان داشت: محتوای مواد مغذی موجود در محصولات تراریخته به مراتب کمتر از مواد غذایی غیر تراریخته است.
افتخار گفت: احتمال واکنش های آلرژیک در بدن و طعم غیرواقعی از دیگر مضرات محصولات تراریخته است درحالیکه محصولات غیر تراریخته سطح بالاتری از آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی ، انرژی و پروتئین سالم تر را در بردارند؛ چرا که عملیات کشاورزی بهتر منجر به کشت محصولاتی سالمتر می شود.