به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو «محمدرضا پوریا» رئیس فدراسیون بدمینتون طی گفتگویی به تشریح آخرین وضعیت رشته بدمینتون در کشور پرداخت و دلایل ناکامی این فدراسیون در کسب سهمیه بازی های المپیک ریو ۲۰۱۶ را برشمرد.
وی همچنین برنامه های مختلف فدراسیون بدمینتون را برای حضور موفق در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی و همچنین کسب سهمیه در المپیک توکیو ۲۰۲۰ تشریح کرد.
پوریا درباره برنامه های این فدراسیون برای کسب سهمیه و حضور موفق در بازی های المپیک توکیو ۲۰۲۰ گفت: استعدادیابی که فدراسیون بدمینتون از حدود شش سال قبل آغاز کرده است، امروز در حال نتیجه دادن است.
رئیس فدراسیون بدمینتون، ثریا آقایی و امیر جباری ۲ بدمینتون باز ایرانی که از سوی کنفدراسیون آسیایی دعوت می شوند را از جمله بازیکنانی عنوان کرد که نتیجه استعدایابی این فدراسیون هستند.
پوریا اظهار داشت: ثریا آقایی در صورتی که در کوران رقابت های کسب سهمیه ریو آسیب نمی دید، قطعا می توانست سهمیه کسب کند، اما با بدشانسی بعد از آسیب دیدگی و جراحی پایش نتوانست به حق خود برسد؛ ثریا آقایی رزرو پنجم انتخابی مسابقات جهان بود و بدشانس ترین فدراسیون در بازی های ریو بودیم که در آستانه کسب سهمیه، بازیکن مان آسیب دید.
وی ادامه داد: ثریا آقایی در زمانی دچار آسیب دیدگی شد که هنوز شانس حضور در ۱۰ مسابقه دیگر را تا کسب سهمیه المپیک داشت.
رئیس فدراسیون بدمینتون برگزاری اردوهای مختلف برای تیم های پایه را که از سال های قبل آغاز شده، با هدف کسب سهمیه و حضور موفق در بازی های المپیک به ویژه المپیک ۲۰۲۰ توکیو دانست.
** برنامه ویژه فدراسیون برای بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی
پوریا در پاسخ به این سئوال که برنامه فدراسیون بدمینتون حضور در بازی های آسیایی اندونزی با نفرات اصلی است یا نفرات برتر با هدف کسب سهمیه در المپیک ۲۰۲۰ اظهار داشت: تمامی برنامه های فدراسیون ادامه دار است و حتما بازیکنی را به بازی های آسیایی اندونزی اعزام می کنیم که نگاهی آینده نگرانه برای المپیک و مسابقات جهانی به وی داریم.
رئیس فدراسیون بدمینتون گفت: روز ۱۱ مهرماه، تیمی ۵ نفره از دختران و پسران را عازم مسابقات زیر ۱۷ سال قهرمانی آسیا خواهیم کرد و نگاه ویژه ای به آنها برای حضور در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ و المپیک ۲۰۲۰ داریم زیرا این بازیکنان در سال ۲۰۱۸، حدود ۱۹ سال و در زمان المپیک ۲۱ ساله خواهند بود.
وی افزود: امیدواریم با کمک و همکاری کمیته ملی المپیک ۴ سهمیه برای دختران و پسران در مسابقات اندونزی از بین نفرات برتر داشته باشیم.
پوریا همچنین به جایگاه مهم کشورهای شرق آسیا در رشته بدمینتون اشاره کرد و افزود: اندونزی یکی از قطب های اصلی بدمینتون جهان است و مدال طلای دو نفره ریو از سوی بازیکنان این کشور کسب شد.
رئیس فدراسیون بدمینتون درباره فعالیت های جاری این فدراسیون اظهار داشت: از روز سه شنبه ۱۶ شهریورماه مسابقات قهرمانی کشور بزرگسالان مردان با عنوان «بزرگداشت شهدای حرم» در شهر ارومیه و همچنین در این روز مسابقات قهرمانی جوانان کشور بانوان در شهرستان شاهرود آغاز شده است.
وی افزود: اردوی اعزام به مسابقات آسیایی اندونزی در شاهرود برای پسران و در تهران برای دختران از روز ۲۰ تا ۲۶ شهریور برگزار می شود.
پوریا ادامه داد که از روز شنبه ۲۰ شهریورماه نیز ۴۲ نفر از دختران انتخاب شده در اردوی استعدادیابی ارومیه، به اردو رفته اند.
** استعدادیابی؛ بهترین روش برای توسعه بدمینتون
رئیس فدراسیون بدمینتون با بیان اینکه این فدراسیون نگاه ویژه ای به توسعه ورزش قهرمانی دارد، تاکید کرد: بهترین روش برای توسعه ورزش قهرمانی، استعدادیابی است و در کمک به هیات های استانی در این زمینه نگاه حمایت آمیزی داریم.
وی خاطرنشان کرد که محمود گودرزی وزیر ورزش و نصرالله سجادی معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیر تاکید فراوانی بر استعدادیابی برنامه ریزی شده در فدراسیون ها دارند.
پوریا با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ پایگاه مختلف استعدادیابی در کشور در زمینه بدمینتون فعال هستند، افزود: از ۳۱ هیات استانی، ۲۸ هیات فعالیت خود را در زمینه استعدادیابی آغاز کرده اند و به ۲ هیات دیگر نیز اعلام شده در صورتی که برنامه ریزی لازم را در این خصوص انجام ندهند، از امکانات آنان کاسته خواهد شد.
** وجود ۲۰۰ هزار بدمینتون باز در کشور
رئیس فدراسیون بدمینتون در پاسخ به سئوالی درباره تعداد فعالان این رشته در سراسر کشور اعلام کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار نفر در رشته بدمینتون فعال هستند و جمعیت قهرمانی در حدود ۳۰ هزار نفر است؛ همچنین در زمینه مربیان مرد و زن نیز بیش از ۱۵ هزار نفر مربی و داور سازمان یافته داریم.
وی با بیان اینکه ۱۲ داور در سطح مسابقات آسیایی و جهانی داریم، گفت: ۲ سرداور خانم در سطح آسیایی داریم که توانایی برنامه ریزی مسابقات را دارند؛ قرار است برنامه ریزی مسابقات بدمینتون بین المللی گرامی داشت دهه مبارک فجر در سال جاری با همکاری فریبا مددی نائب رئیس فدراسیون و یکی از این ۲ سر داور سطح آسیایی برگزار شود.
پوریا به حضور یک داور از بدمینتون ایران در بازی های المپیک ریو ۲۰۱۶ اشاره کرد و افزود: مهدی میری مقدم داور بین المللی ایران توانست یکی از ۱۱ داور ایرانی باشد که در بازی های المپیک ریو وظیفه قضاوت را برعهده داشت.
رئیس فدراسیون بدمینتون با بیان اینکه در این فدراسیون نگاه ویژه ای برای مسائل فنی و آموزشی وجود دارد، گفت: در هفته های گذشته دوره سرداوری از سوی دو سرداور سطح آسیایی در تهران برای بیش از ۳۰ نفر از داوران برگزار شد، زیرا برای برگزاری مسابقات قهرمانی کشور نیاز است تا این داوران با روش ها و متدهای جدید سرداوری آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد که فدراسیون بدمینتون با دانشگاه ها، آموزشگاه ها، فدراسیون ورزش های کارگری و فدراسیون بیماری های خاص به طور برنامه ریزی شده همکاری دارد و امکانات خود را در اختیار آنها قرار می دهد.
پوریا تاکید کرد که تلاش کرده در طول سالیان گذشته فدراسیون بدمینتون را از ورود به خرید و فروش وسایل ورزشی دور نگاه داشته و به جای آن امکانات ورزشی را در اختیار سازمان ها و نهادهای دیگر از جمله وزارت آموزش و پرورش قرار دهد.
وی در این خصوص اعلام کرد که در شش ماهه نخست سال جاری، بیش از ۴۰ مدرسه در سراسر کشور تحت پوشش وسایل ورزشی این فدراسیون به منظور توسعه این رشته قرار گرفته اند.
** آغاز استعدادیابی از زیر ۱۱ سال
وی در پاسخ به این سئوال که این فدراسیون استعدادیابی بدمینتون بازان را از داخل آموزشگاه ها آغاز می کند یا باشگاه ها؟ توضیح داد: هیات های استانی برای استعدادیابی از آموزش و پرورش کمک می گیرند زیرا استعدادیابی بدمینتون از کمتر از ۱۱ سال آغاز می شود و در تمامی مسابقات نونهالان کشور، نمایندگان کمیته استعدادیابی فدراسیون بدمینتون با هماهنگی با فدراسیون ورزش های دانش آموزشی حضور می یابند.
پوریا ادامه داد: فدراسیون بدمینتون همچنین در کنار حضور در مسابقات نونهالان، بدمینتون بازان نونهال را در طول سال در پایگاه های مختلف ثبت نام کرده و استعدادیابی را دنبال می کند.
رئیس فدراسیون بدمینتون توضیح داد: در پایگاه های ۱۰ گانه فدراسیون در سراسر کشور، به عنوان نمونه ۴۰ بازیکن زیر ۱۴ سال دعوت شده و از بین آنها ۱۰ نفر انتخاب می شوند؛ از بین تمامی نفرات انتخابی نیز بین ۱۰ تا ۲۰ استعداد برتر برای پشتوانه سازی و بدنه تیم ملی انتخاب می شوند.