به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد جمالینوبندگانی نماینده مردم فسا و عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است. برای تحلیل توافق FATF سراغ او رفتیم تا از نظر مسائل امنیتی و تاثیر این توافق بر امنیت داخلی کشور و همچنین منطقه، جویا شویم.
ارزیابی شما از توافق FATF چیست؟ آیا این توافق بر خلاف امنیت ملی کشور نیست؟
این موضوع برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و افکار عمومی باز نشده تا معلوم شود جزئیات این توافق دقیقا چیست، اما از عملکردهای برخی بانکهای کشور که به این توافق پیوستند و آن را امضا کرده و مورد قبولشان واقع شده، نشاندهنده این است که برخی بانکها و موسسات مالی در داخل کشور میخواهند بهعنوان تحریمکننده بخشهای نظامی، دفاعی، هستهای و فرهنگی عمل کنند.
این موضوع نوعی خودتحریمی و ضربه به کشور محسوب میشود که البته عواقب ناخوشایندی هم بهدنبال خواهد داشت، زیر بار اینطور مسائل رفتن دشمنان و رقبای ما را ترغیب میکند که جمهوری اسلامی ایران را بیشتر تحت فشار قرار دهند و حد یقفی هم برای آن قائل نخواهند بود.
دشمنان این مرز و بوم اگر ببینند ما در برابر زیادهخواهیهای آنان سر تعظیم فرود میآوریم، درخواستهای بیشتری را از ایران مطرح خواهند کرد چون این روال مستکبران جهانی است و به هیچ چیزی بسنده نمیکنند. پذیرش توافق FATF از نظر روحی و روانی هم برای ملتی مانند ملت بزرگ ایران که سابقه بینظیری در دفاع از میهن اسلامی و انقلاب داشتهاند، تاثیر منفی خواهد داشت. برخی از مسئولان قولهایی برای اصلاح این موضوع دادهاند، امیدوارم هرچه سریعتر این اشتباه جبران شود و بیش از این به عزت ملت ایران لطمه وارد نشود.
بهنظر میرسد با اجرای توافق FATF دست و پای جمهوری اسلامی در حمایت از محور مقاومت بسته میشود؛ نظر شما چیست؟
هدف اصلی توافق FATF جلوگیری از کمکهای انسانی و بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به محور مقاومت در منطقه و مسلمانان مظلوم و تحت ستم عالم است. غربیها صدها شرکت تحت پوشش سازمانهای جاسوسی خود دارند و به تروریستها و گروههای تکفیری در منطقه و در دنیا کمک میکنند، غربیها از این شعارها به عنوان ابزاری برای فشار به کشورهای غیرهمسو با خودشان استفاده میکنند.
آیا دولتمردان میتوانند بهواسطه داشتن چند صباحی مسئولیت در کشور، چنین تصمیمی را برای آینده این انقلاب بگیرند؟
تا جایی که بنده اطلاع دارم، برخی مسئولان کشور مانند آقای سیف و آقای نوبخت هم با توافق FATF موافق نبودند، این امر نشان میدهد که هماهنگی در داخل کابینه دولت برای این توافق وجود نداشته است، لذا امیدوارم توافق FATF که در همین دولت پذیرفته شده در همین دولت هم تصحیح شود.
منبع:پنجره