به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، پریچهر سلطانی افزود: در چند دهه اخیر به دلیل عدم رعایت استاندارد در تولید فرش وبیتوجهی به نیاز مشتریان، بازار ایران به دست رقبایی مانند چین افتاده است. ایرانیان نمیدانند چه فرشی در بازار مشتری دارد، در نتیجه محصولات و دسترنج زنان کشور در انبارها میماند و خاک می خورد. اگرچه این موضوع اقتصادی است؛ اما از آنجایی که زندگی بسیاری از زنان روستایی را به خود گره زده است، به موضوع مهمی در عرصه توانمندسازی زنان تبدیل شده است.
وی در ادامه گفت: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار دادی با سازمان استاندارد منعقد کرده است که به واسطه آن اهدافی نظیر توانمندسازی زنان در استانداردسازی محصولات تولیدی، بهبود بستهبندی و کیفیت تولید، چگونگی اخذ مجوزها و چگونگی افزایش بهره وری تولید ، محقق خواهند شد.
سلطانی توضیح داد: هدف از اجرای این طرح آموزش استانداردسازی در بین زنان قالیباف، مربیان زن فنی و حرفه ای در رشته قالیبافی، زنان عضو سازمانهای مردم نهاد فعال در زمینه اقتصاد و زنان کارآفرین نخبه بود. بر اساس این تفاهم نامه باید زنان در 10 استان بر اساس اولویت زنان سرپرست خانوار و هنر آموختگان فنی و حرفه ای خوشهبندی شده و در هر استان به حداقل 30 نفر 40 ساعت آموزش داده شود.
وی افزود: در قالب این طرح 40 کارگاه آموزشی در استانهای البرز، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان جنوبی، قم، مرکزی، کرمان، تهران، زنجان، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی برگزار شد. این افراد در کنار کارگاهها از مشاوره در زمینه بهبود کیفیت و استاندارد کالای تولیدی خود نیز بهره مند شدند.
سلطانی با اشاره به پایش این تفاهمنامه گفت: این کار بر عهده مشاور امور زنان و خانواده ریاست سازمان استاندارد و مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری بود. نتیجه این پایش نشان داد که اکثریت شرکت کنندگان در این دورهها از نتایج حاصله راضی بوده و آن را برای کسب و کار خود مفید دانسته اند.
وی اذعان کرد: اگر چه اهداف کمی به دلیل پایین بودن مشارکت در استان البرز به صورت صد در صدی محقق نشد اما در سایر استانها اهداف کمی و کیفی به طور کامل محقق شده و تفاهمنامه به صورت کامل اجرایی شد. بر اساس گزارش های استانی در تمامی استانهای هدف، دورههای آموزشی بر اساس برنامه تعیین شده و با توجه به سر فصلهای آموزشی به طور کامل برگزار شدند.
دبیر کارگروه زنان روستایی و عشایر و مناطق محروم اضافه کرد: بر اساس پرسشنامه های تکمیل شده و ارسالی از سوی مخاطبان طرح، تسلط اساتید بر دروس کارگاهی از سوی شرکت کنندگان عالی عنوان و تامین مالی پروژه برای کاربردیتر شدن کارگاهها از سوی برگزارکنندگان ضعیف تلقی شده است.90 درصد شرکت کنندگان دوره را بسیار سودمند دانسته و 98 درصد از کلیات دوره ابراز رضایت کرده اند. بر اساس نظر سنجی انجام شده 100 درصد افراد شرکت کننده معتقدند که این دوره های آموزشی، آنها را برای تولید با کیفیت بهتر و استاندارد، توانمند کرده است.
سلطانی تصریح کرد: هدف قرار دادن زنان روستایی به ویژه سرپرستان خانوار را می توان یکی از مهمترین نقاط قوت این طرح عنوان کرد. این گونه طرح ها و برنامه ها زمانی نتایج خود را به صورت ملموس نشان می دهد که تداوم داشته باشند و در گام بعدی جامعه هدف بزرگتری را پوشش دهند. دولت تدبیر و امید با ادامه همین روند در استاندارد سازی فعالیت های زنان در روستاها می تواند ضمن مشاهده آثار اقتصادی ناشی از آن، به کاهش آسیبهای اجتماعی نیز امیدوار باشد.
منبع: ایسنا