کد خبر:۵۴۴۷۳
27 تا 29 بهمن

نخستين نمايشگاه دستاوردهاي زيست فناوري ايران برپا مي‌شود

نخستين نمايشگاه دستاوردهاي زيست فناوري ايران 27 تا 29 بهمن ماه در مصلاي امام خميني (ره) برپا مي‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی «شبكه خبر دانشجو»، دكتر عباس صاحب قدم لطفي، رئيس ستاد توسعه زيست فناوري امروز در نشست خبري كه در وزارت علوم برگزار شد، گفت: نخستين نمايشگاه دستاوردهاي زيست فناوري ايران 27 تا 29 بهمن ماه با حضور نهادهاي خصوصي و دولتي، مراكز رشد و پارك‌هاي فناوري، دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي، شركت‌هاي توليدي و خدماتي، شركت‌ها و موسسات خارجي در مصلاي امام خميني (ره) تهران برگزار مي شود.

وي گفت: زيست فناوري ايران بيش از 15 سال است كه با تربيت نيروي انساني شروع به كار كرده و زيرساخت‌هاي متعددي در طي اين سال‌ها توسعه يافته است.

رئيس ستاد توسعه زيست فناوري بيان داشت: در حال حاضر 2000 محقق در زمينه بيوتكنولوژي و 3000 دانشجو در مقاطع مختلف رشته‌هاي بيوتكنولوژي و غيره مشغول به تحصيل هستند.

صاحب قدم لطفي بيان داشت: زيرساخت‌هاي خوبي در وزارتخانه‌هاي علوم، بهداشت، دفاع، جهاد كشاورزي، نفت، صنايع و غيره ايجاد شده است.

وي افزود: در همين راستا مستندات علمي نويني در حيطه زيست فناوري و مقالات ميكروبيولوژي صنعتي كه مقوله مهمي در ISI است، معرفي شدند.

رئيس ستاد توسعه زيست فناوري ادامه داد: كشورمان در زمينه توليد مستندات علمي در شش ماه اول سال 2009، در دنيا بين حدود 40 كشور رتبه 26 را كسب كرد.

صاحب قدم لطفي گفت: ايران در بين 13 كشور آسياي جنوب غربي رتبه سوم را دارد.

وي با اشاره به بحث تاثيرات اقتصادي گفت: كشورمان از سه سال قبل در زمينه تاثيرات اقتصادي زيست فناوري فعاليت مي كند كه در بعضي از شاخصه‌ها از جمله بيوتكنولوژي دارويي، پيشرفت‌هاي خوبي داشته‌ايم؛ به طوري كه پنج داروي نوتركيب در بازار داريم و همچنين چند دارو نيز در مراحل توليد هستند.

رئيس ستاد توسعه زيست فناوري گفت: ايران در مقايسه با بعضي از كشورها كه در زمينه دستاوردهاي صنعتي پيشرفته هستند، در حوزه بيوتكنولوژي وضعيت خوبي دارد؛ به طوري كه در حوزه بيوتكنولوژي كشاورزي، پزشكي، تشخيصي، توليد كيت‌ها در جايگاه خوبي هستيم.

صاحب قدم لطفي افزود: با همه اين پيشرفت‌ها، روي هم رفته در بخش تجاري سازي و استفاده‌هاي اقتصادي و رفع نيازهاي مبتني بر بيوتكنولوژي هنوز در پله‌هاي اول قرار داريم.

وي تصريح كرد: در حوزه آموزش، پژوهش و زيرساخت ها و نيز تبديل پژوهش هاي فناوري به محصول و تجاري سازي وضعيت خوبي داريم، ولي در حوزه ايجاد بازار مناسب براي كشور همچنان تازه كار هستيم.

رئيس ستاد توسعه زيست فناوري با اشاره به موانع قانوني موجود گفت: بايد به دنبال اصلاح، تدوين و تصويب قوانين باشيم تا حركت بيوتكنولوژي كه حركتي بسيار سريع است، منشا موفقيت باشد.

صاحب قدم لطفي يادآور شد: در تلاش هستيم حركت‌ها را ماموريت گرا و هدف گرا كنيم و امروز به جايي رسيده ايم كه مي توانيم بخشي از دستاوردهاي خود را به نمايش بگذاريم.

وي گفت: همزمان با برگزاري اين نمايشگاه جشنواره برترين‌هاي زيست فناوري نيز به شكلي پيشرفته براي اولين بار برگزار خواهد شد كه در آن توجه به تاثيرات اقتصادي زيست فناوري مورد توجه قرار گرفته است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار