به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، به مناسبت فرارسیدن روز تکریم خانواده و بازنشسته و همچنین هفته سالمند درباره تکریم بازنشستگان و سالمندان و دغدغههای آنها گفتوگویی با احمد صافی انجام داد.
وی در این گفتوگو با بیان اینکه خانواده یکی از بنیان های اساسی جوامع است اظهار کرد: خانواده یکی از موثر ترین نهادهای اجتماعی است زیرا پایه گذار شخصیت انسان است.
وی افزود: تربیت انسانها از فضای خانواده شروع میشود و فضای عاطفی، اقتصادی، اخلاقی، معنوی و اجتماعی خانواده زمینه ساز شکل گیری شخصیت افراد است. به عبارتی رشد آدمی از قبل تولد شروع میشود و پس از آن در دامان مادر و فضای خانه ادامه مییابد.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان به نقش برجسته مادر و خانواده در تربیت افراد بویژه در تعالیم اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر روزی را به خانواده اختصاص داده و از تکریم جایگاه والدین سخن بگوییم، بسیار بجاست چرا که جامعه سالم در گروی خانواده سالم است.
صافی با تاکید بر اینکه همه ما از جمله مسئولان و برنامه ریزان کشور باید باور کنیم که سالمندی یک فرصت است و نه یک چالش گفت: هر جامعه ای که بتواند از سرمایه انسانی خود از جمله بازنشستگان و سالمندان استفاده بهینه کند یک جامعه مترقی و پیشرفته است.
وی به ضرورت تکریم از بازنشستگان و سالمندان تاکید کرد و گفت :به لحاظ شرعی، اخلاقی، مذهبی، اجتماعی و ملی مسئولیت داریم که از سالمندان تکریم کنیم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان با بیان اینکه به 20 طریق میتوان از سالمندان و بازنشستگان تکریم کرد اظهار کرد: به چند مورد از مهمترین روشهای تکریم سالمندان اشاره میکنم. تکریم توسط همسر نخستین راه است. یک زوج باید همه جا از یکدیگر تکریم کنند تا فضای گرم عاطفی سالمی ایجاد شود. اکنون بازنشسته آموزش و پرورش در منزل است و با همسرش اوقات میگذراند. تکریم شادی و فراهم کردن فضای نشاط در منزل است.
وی افزود: دومین راه تکریم، تکریم فرزندان از پدرومادر مسن است. سومین راه، تکریم توسط اقوام و صله رحم است. در جمع بودن باعث ایجاد نشاط و شادی میشود و دیدار کوچکترها از بزرگترها و سالمندان در روحیه سالمند اثرات خوبی خواهد داشت.
صافی ادامه داد: راه چهارم، تکریم به وسیله دولت و مقامات کشور هم در گفتار و کردار و هم در پاسخ دادن به چهار نیاز بازنشستگان شامل نیاز جسمی، روانی، اجتماعی و نیاز معنوی است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان با تاکید بر اینکه سالمندان نباید در خانه بمانند گفت: ما باید تا آخرین لحظه حیات، اجتماعی بودن را برای بازنشستگان نهادینه کنیم.
وی با اشاره به وجود 300 کانون بازنشستگی و 770 هزار بازنشسته در آموزش و پروش اظهار کرد: تقریبا 62 درصد بازنشستگان کشور در وزارت آموزش و پرورش هستند. این بازنشستگان از طریق کانونهای بازنشستگی دور یکدیگر جمع شده، با هم صحبت میکنند، به تفریح و گردش می روند و جلسات هم اندیشی و قرآن دارند. باید این روند تقویت شود و بازنشسته همیشه در جمع دوستان و همکاران باشد.
صافی در ادامه به انتظارات بازنشستگان از دستگاه های مختلف اشاره کرد و گفت: اولین مرجعی که می تواند انتظارات بازنشستگان را محقق کند نمایندگان مجلس هستند. نمایندگان پیش از ورود به مجلس وعدههای خوبی می دهند اما انتظار این است که در مجلس تحقق این وعدهها را دنبال کنند.
وی اولین مسئله بازنشستگان در آموزش و پرورش را فاصله حقوقیشان با بازنشستگان سایر دستگاهها و همچنین در مقایسه با گذشتگان دانست و گفت: جدای از فاصله حقوقی کارکنان آموزش و پرورش با سایر دستگاه ها، حقوق شخصی که 20 سال پیش در خود آموزش و پرورش بازنشسته شده است نیز با کسی که امروز بازنشسته شده متفاوت است.