به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، ایران یکی از موضوعات ثابت سریالهای سیاسی آمریکا بوده و این بار نوبت به یک سریال جدید با عنوان «بازمانده معین» (Designated Survivor) رسیده که در اولین قسمت خود موضوع تنشهایی اخیر دریایی میان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نیروی دریایی آمریکا را به عنوان یکی از خطهای تعلیق دنبال میکند.این سریال توسط شبکه «ایبیسی» (ABC) ساخته شده که علاوه بر "کیفر ساترلند" که در آن نقش اصلی را ایفا میکند، بازیگران سرشناس دیگری چون "ناتشا مکالهون"، "کال پن" و "مگی کیو" هم در «جانشین معین» حضور دارند و سایمون کینبرگ و پل مکگیگان از جمله سازندگان آن هستند.
بازمانده از پیش تعیینشده یا معین یک جایگاه قانونی برای فردی در ساختار سیاسی آمریکا است تا اگر احیاناً برای رییسجمهور و سایرین اتفاقی افتاد، زمام امور را در دست بگیرد.
بازمانده از پیش تعیینشده یا معین (Designated survivor) در ساختار سیاسی آمریکا در واقع یکی از اعضای کابینه ایالات متحده است که در زمانی که رئیس جمهور و سایر مقامات عالی کشور در یک نقطه جمع شدهاند (نظیر سخنرانی وضعیت کشور آمریکا و روز معارفه)، در مکانی امن، دور و غیرافشا شده قرار میگیرد تا اگر احیاناً برای رییسجمهور و سایرین اتفاقی افتاد، زمام امور را در دست بگیرد. این جایگاه قانونی دستمایه اصلی ساخت سریال جدید شبکه ABC شده است.
در سریال «جانشین معین»، رئیس جمهور و تمام اعضای کابینه در جلسه سخنرانی سالیانه دولت در کنگره به دلیل انفجار بمب جان خود را از دست میدهند و تام کرکمن (کیفر ساترلند) وزیر مسکن و توسعه شهری که جایگاه بازمانده معین را دارد، اما در عین حال یکی از اعضای سطح پایین کابینه محسوب میشود که تقریبا صبح روز انفجار خبر تغییر شغل خود را شنیده است، باید زمام امور را در دست بگیرد. همزمان با چالش کرکمن بهعنوان رئیس جمهور جدید، تحقیقات افبیآی هم ابعاد تازهای را از این حادثه تروریستی آشکار میکند. (1)
اولین چالش اصلی کرکمن به عنوان رئیس جمهور جدید که باید جلوی دولتمردان و مردم آمریکا و همچنین کشورهای جهان خودی نشان دهد، "ایران" انتخاب شده است!
در سریال بلافاصله بعد از آنکه کرکمن رئیس جمهور میشود و به کاخ سفید منتقل میگردد، از زبان ژنرال ارتش به رئیس جمهور جدید گفته میشود که تمام مراکز نظامی آمریکا در آماده باش کامل هستند، و ناو هواپیمابر آیزنهاور در حال حاضر با تمام قوا در حال حرکت به سمت ناوگان پنجم مستقر در خلیج فارس جهت رویارویی احتمالی با دشمنان است. بعد از صحبت درباره خلیج فارس و دشمنان آمریکا، به کرکمن خبر میدهند که تصاویر ماهوارهای، 10 ناوشکن ایرانی را نشان میدهد که در حال ترک بندرعباس و حرکت به سمت تنگه هرمز که حدود 30% نفت جهان از آنجا عبور میکند، هستند.
مسئولان نظامی و امنیتی در اتاق عملیات به رئیس جمهور تازه کار میگویند: «این یک اقدام تحریکآمیز و هدفداره که توسط ایرانیها انجام شده تا از اتفاقات امشب (کشته شدن اعضای دولت) سود ببرند و محل اصلی تامین نفتِ جهان غرب را مسدود کنند؛ فقط چونکه الان به زانو درآمدیم، آنها (ایرانیها) میخواهند از این موقعیت برای محو کردن ما استفاده کنند».
آنها از کرکمن میخواهند که هرچه سریعتر این اقدام ایران را از طریق نظامی جواب دهند زیرا معتقدند «ایرانیها فقط در مقابل اقدام کردن (اعمال زور و قدرت) احترام میگذارند و عقب مینشینند».
اولین چالش اصلی کرکمن به عنوان رئیس جمهور جدید که باید جلوی دولتمردان و مردم آمریکا و همچنین کشورهای جهان خودی نشان دهد، "ایران" انتخاب شده است!
در سریال «جانشین معین»، فردی عنوان نماینده یا سفیر ایران در آمریکا را بر عهده دارد که بلافاصله بعد از این ماجرا برای ملاقات با رئیس جمهور آمریکا احضار میشود؛ سفیر ایران در این ملاقات به کرکمن میگوید که اطلاعات غلطی درباه حرکت ناوشکنهای ایران به سمت تنگه هرمز به دست شما رسیده (ظاهرا در حال دروغ گفتن است) و ما هیچ ناوشکنی را به تنگه هرمز انتقال ندادیم.
در سریال «جانشین معین»، فردی عنوان نماینده یا سفیر ایران در آمریکا را بر عهده دارد که بلافاصله بعد از ماجرای تنگه هرمز برای ملاقات با رئیس جمهور آمریکا احضار میشود.
کرکمن بدون توجه به دروغ او، به سفیر ایران میگوید: «وزارت دفاع این اقدام را اعلان جنگ تشخیص داده و منتظر هستند تا من چراغ سبز به آنها نشان بدهم. به شما اطمینان میدهم، اگر طی 3 ساعت آینده ناوشکنها را به بندرعباس برنگردانید، قطعا چراغ سبز نشان میدهم. پس وقتی که میگویم، نمیخواهم اولین کاری که به عنوان فرمانده کل قوا انجام میدهم، حمله به ایران باشد، باید حرف من را باور کنی».
تمام این اتفاقها در قسمت اول سریال «جانشین معین»، از طرفی گویای برجستهتر شدن محور "ایرانهراسی" در آخر دوره ریاست جمهوری اوباما، و از طرف دیگر ترمیم آسیب جدی چهره نیروی دریایی و دولت آمریکا در نظر مردم بابت بازداشت تفنگدارانش توسط نیروهای سپاه است.
در واقع میتوان گفت دستگاه رسانهای آمریکا با طرح یک موضوع خیالی مانند بستن تنگه هرمز توسط نیروی دریایی ایران و سپس قدرت نمایی نظامی آمریکا در برابر آن اقدام، سهم خود در پاسخ به اقدام بازداشت تفنگداران آمریکا توسط ایران در دی ماه سال گذشته در محدوده جزیره فارسی در خلیج فارس را ادا میکند.
نکته جالب دیگر درباره این سریال آنکه "کیفر ساترلند" که در نقش "جک باور" در سریال 24 به یک ستاره جهانی تبدیل شد و در طول 9 فصل ار این سریال بهعنوان مامور امنیتی ضدتروریسم، مسئول حفظ جان رئیس جمهور و سران کشور بود و با اسلحه و روشهای عجیب تروریستها را به حرف میآورد، اما حالا خود در قامت یک رئیس جمهور ظاهر شده است.
"کیفر ساترلند" در نقش "جک باور" در سریال 24 بهعنوان مامور امنیتی ضدتروریسم، مسئول حفظ جان رئیس جمهور و سران کشور بود و با اسلحه و روشهای عجیب تروریستها را به حرف میآورد، اما حالا خود در قامت یک رئیس جمهور ظاهر شده است.
در نگاه اول، تم اصلی سریال پذیرش چهرهای نه در حد و اندازه یک رئیس جمهوری از جانب مردم است و به همین دلیل پخش آن در آستانه مناظرههای دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا و فقط چند هفته مانده به انتخابات، تصمیم حساب شدهای به نظر میرسد. (2)
پینوشت:
(1) نشریه دنیای تصویر (http://dtonline.ir/?p=2409)
(2) همان
منبع:مشرق