کد خبر:۵۴۶۴۴۲
سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت:

روسیه سرکوب داعش را تنها راه حل بحران سوریه می‌داند

سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت با بیان اینکه هنوز برخی کشورها به تغییر رژیم سوریه فکر می‌کنند، گفت: این نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بوده و روسیه حل بحران سوریه را تنها از طریق سرکوب داعش و گروه‌های افراطی می‌داند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، کانستانتیان آلکسیف امروز در رشت با اشاره به سخنرانی سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در جلسه 71 مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیویورک در مهر ماه جاری اظهار کرد: لاوروف در این مجمع بر نیاز تغییر در فلسفه رابطه بین دولت‌ها از جمله از بین بردن دخالت در امور داخلی کشورها و تحمیل مدل توسعه به کشورها و مردم اشاره کرد.

 

وی با بیان اینکه در میان نخبگان سیاسی برخی کشورهای غربی ایده نظارت، برتری و انحصارطلبی ریشه‌های محکم پیدا کرده است، افزود: لاوروف می‌گوید این کشورها برای تأمین منافع خود به هر وسیله متوسل می‌شوند و آن را جایگزین همکاری عادلانه و منصفانه می‌کنند.

 

این مقام روسی ادامه داد: طبق نظر وزیر امور خارجه روسیه، امروزه احساس برتری و ماجراجویی یک جانبه به تشدید بحران در خاور میانه و شمال آفریقا منجر شده که در نتیجه اساس ثبات جهانی نابود می‌شود و باید از این وضعیت درس گرفت و از وقوع فاجعه انسانی در سوریه جلوگیری کرد.

 

به گفته وی به دلیل کمک‌های نظامی روسیه به دولت مشروع سوریه و در پاسخ به درخواست خود دولت سوریه از فروپاشی دولت و سقوط این کشور تحت فشار تروریست‌ها جلوگیری شد.

 

آلکسیف افزود: لاوروف اعتقاد دارد دخالت ما موجب ایجاد گروه بین‌المللی پشتیبانی سوریه در راستای ایجاد یک فرآیند کامل سیاسی برای تعیین آینده کشور توسط خود سوری‌ها از طریق گفت‌وگوی فراگیر در بین تمام گروه‌های قومی و مذهبی شده است.

 

وی تصریح کرد روش مذکور توسط قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تثبیت شده و شکل عملی خود را در توافقات اخیر روسیه و ایالات متحده به عنوان دو رئیس این شورا پیدا کرده است.

 

سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت اضافه کرد: لاوروف می‌گوید این بسیار مهم است که تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل در مورد جداسازی مخالفان میانه‌رو از تروریست انجام شود و این مسؤولیت به‌عهده اعضای ائتلاف به رهبری ایالات متحده است.

 

آلکسیف با اشاره به اینکه وزیر امور خارجه کشورش  اعتقاد دارد هنوز عده‌ای به تغییر رژیم در سوریه فکر می‌کنند، خاطرنشان کرد: امتناع یا عدم توانایی انجام اقدام مذکور در شرایط فعلی این سوء‌ظن‌ها را تقویت می‌کند که عده‌ای می‌خواهند از جبهه النصره حمایت کنند و به تغییر رژیم سوریه فکر می‌کنند و این نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

 

وی متذکر شد: لاوروف تأکید دارد که حل بحران سوریه و جلوگیری از بحران انسانی در این کشور تنها از طریق سرکوب داعش و جبهه النصره و گروه‌های افراطی امکانپذیر است.

 

سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت اضافه کرد: این کلیدی برای تقویت دولت و رفع مخاصمات برای رسیدن به آتش‌بس در سراسر کشور بوده و به تأخیر انداختن آغاز بدون پیش‌شرط مذاکرات سوریه بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد بسیار واجب است.

 

 ضرورت تشکیل یک جبهه گسترده علیه تروریسم

وی با بیان اینکه لاوروف می‌گوید در مبارزه با تروریسم جایی برای استانداردهای دوگانه نیست، یادآور شد: برای مبارزه نیاز به تلاش‌های مشترک برای تشکیل یک جبهه گسترده علیه تروریسم است.

 

آلکسیف خاطرنشان کرد: طبق نظر وزیر امور خارجه روسیه، هنوز برای مبارزه با گسترش تروریسم و افراط‌گرایی ایدئولوژیکی که به معنای واقعی کلمه جوانان را در مناطق مختلف گروگان می‌گیرد، دیر نشده و ما در حال آماده کردن یک قطعنامه برای شورای امنیت سازمان ملل متحد که بسیج تمام نیروها را برای مبارزه با این انگل در نظر دارد، هستیم.

 

وی تحولات در زمینه منع گسترش سلاح و کنترل تسلیحات از نگاه لاوروف را نگران‌کننده خواند و تصریح کرد: مهم‌ترین وظایف در حفظ ثبات راهبردی می‌خواهند با شعارهای کاذب «صفر هسته‌ای» را جایگزین کنند و عدم مشارکت تعدادی از کشورهای دارنده تسلیحات هسته‌ای در معاهدات موجود در نظر گرفته نمی‌شود.

 

این مقام روسی با اشاره به اینکه روسیه همواره از آزادی بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: طبق نظر وزیر امور خارجه روسیه، پیشرفت به سوی خلع سلاح هسته‌ای باید با در نظر گرفته شدن عوامل موثر در ثبات استراتژیک، چگونگی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، به‌کارگیری از سلاح‌های هسته‌ای در فضا، اجرای توافقنامه جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای و جلوگیری از عدم تعادل سلاح‌های متعارف در اروپا انجام شود.

 

وی گفت: لاوروف می‌گوید ما از گسترش یک کنوانسیون بین‌المللی برای جلوگیری از اقدام‌های تروریستی شیمیایی و بیولوژیکی حمایت می‌کنیم و مذاکرات جدی درباره این موضوع و پیمان روسیه و چین در زمینه عدم استقرار سلاح در فضا، به رفع بن‌بست در زمینه خلع‌سلاح‌ها کمک می‌کند و امیدواریم پیشنهادهای ما درباره بهبود کنوانسیون منع سلاح‌های بیولوژیک و سمی بررسی شود.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار