آموزش باید مبتني بر نيازسنجي بازار باشد
به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، دكتر حسين بلندي در مراسم افتتاح ساختمان جديد واحد استاني اين دانشگاه در شهر اصفهان كه با حضور آيت ا... سيد ابوالحسن مهدوي ، نماينده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبري؛ دكتر سيد مرتضي سقائيان نژاد، شهردار اصفهان و جمعي از مديران دانشگاه جامع علمي كاربردي برگزار شد، اظهار داشت: 21 هزار دانشجو در 34 مرکز علمي کاربردي در استان اصفهان مشغول به تحصيل هستند و روند فعاليت دانشگاه جامع علمي کاربردي در چند سال گذشته حاکي از روند رو به پيشرفت و قابل توجه آن است.
وی با اشاره به اينکه کشور در عرصههاي مختلف نظير فناوري هستهاي، طراحي و ساخت ماهواره از کشورهاي پيشرو است، خاطر نشان کرد: يکي از موارد مهمي که بايد به آن پرداخته شود توسعه آموزش در مراکز آموزش عالي مي باشد و هم اکنون کشورهايي که مديريت جهان را در دست دارند کشورهاي غني از منابع نيستند، بلکه کشورهاي صاحب فناوري و دانش هستند.
رئيس دانشگاه جامع علمي کاربردي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: هم اکنون در کشورهاي پيشرفته صدور و ارائه مدرک جايگاهي ندارد بلکه آموزشها مبتني بر نياز سنجي و امکان سنجي بازار مي باشد كه اين امر در دانشگاه جامع علمي کاربردي محقق مي شود و اين دانشگاه رسالت خود را بر نياز بازار کار به نيرو قرار داده است.
بلندی با بيان اينکه آموزش عالي بايد سه رکن حرکت در مرزهاي دانش، پاسخگويي نيازهاي اجتماعي و اشتغال محور بودن را در دستور کار خود قراردهد، افزود: دانشگاه جامع علمي کاربردي اساس کار خود را بر مبناي ايجاد اشتغال و کار آفريني قرار داده است.
وي با بيان اينکه 84 درصد نظام آموزشي در 43 کشور دنيا نظام آموزشي علمي و کاربردي است، اظهار داشت: همچنين 81 درصد نظام آموزشي اين کشورها نظام آموزشي علمي کاربردي، مقاطع کارداني و بالاتر است.
رئيس دانشگاه جامع علمي کاربردي با بيان اينكه تا سال 1393 بايد 6 ميليون و 500 هزار فرصت شغلي در کشور ايجاد شود، ادامه داد: براي ايجاد هر فرصت شغلي 50 ميليون تومان اعتبار نياز است؛ پس براي ايجاد اين تعداد فرصت شغلي ميليارد ها تومان اعتبار لازم است.
بلندی افزود: با تثبيت نظام آموزشي علمي کاربردي در دولت نهم و ايجاد تشکيلات ويژه اين امكان در جهت ورود نيروي کار آموزش ديده به بازار اقدام مي کند.
وی در خاتمه گفت: نيمي از 625 مرکز آموزشي تحت نظارت دانشگاه جامع علمي کاربردي در سراسر کشور خصوصي بوده و برخي از مراکز نيز در کنار خط توليد کارخانهها به آموزش دانشجويان مشغول هستند. /انتهاي پيام/