به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، با رشد روزافزون شبکههای اجتماعی و افزایش میل کاربران فضای مجازی به استفاده از این بسترها، کشورهای مختلف زمینههای حمایتی ویژهای جهت بهرهبرداری تجاری و رشد اقتصادیشان را فراهم کردهاند.
شبکههای اجتماعی به منظور نگهداشت کاربران خود بایستی پویا و همواره با بروز تغییرات و تزریق ایدههای تازه روح جدیدی به خود بخشند.
یکی از راهکارهایی که به این منظور در شبکههای اجتماعی به آن اندیشیده شده، ایجاد واسطی برای تسهیل ایجاد مولفههای اجتماعی تازه توسط تیمهای توسعه و افراد است. با این روش میتوان از ایدهای طیف وسیعی از گروههای اجتماعی و افراد جامعه در شبکه اجتماعی سود برد.
در این راستا اکثر شبکههای اجتماعی مطرح با ایجاد چنین واسطهایی توانستهاند توسعه دهندگان و طراحان برنامه بسیاری را جذب کنند که این افراد توانستهاند با توسعه هزاران افزونه، برنامه و بازی در محیط شبکه اجتماعی باعث پویایی هر چه بیشتر این شبکهها و جذب حداکثری مخاطبان آن شوند.
بسیاری از این افزونهها نیز به موفقیتهای اقتصادی بسیاری دست یافتند. به عنوان مثال تنها یکی از شرکتهایی که با استفاده از واسطهای شبکههای اجتماعی بر روی آنها بازیهای رایانهای ارائه میدهد با بهرهمندی از نیروی انسانی 2000 نفری خود بیش از 265 میلیون مشتری به صورت ماهانه دارد که باعث ارزشگذاری این شرکت بالغ بر 2 میلیارد دلار شده است.
مطالعات نشان میدهد 29 میلیارد دلار از میزان تأثیر اقتصادی شبکه اجتماعی اول دنیا به کمک تولید انواع مختلف افزونهها در این شبکه ایجاد شده است.
ایجاد چنین واسطی هنگامی کامل میشود که در کنار آن یک بازار دیجیتال برای این مولفهها و افزونهها نیز به منظور ایجاد انگیزه در تیمهای توسعه مستقل ایجاد شود.
در این بازار افراد و تیمهای توسعه محصولات خود را که در قالب افزونههایی که برای شبکههای اجتماعی تهیه کردهاند، برای استفاده سایرین در معرض فروش قرار میدهند.
این مدل کسبوکار در ایران نیز نمونههای موفقی داشته به صورتیکه در یک مطالعه بینالمللی یکی از شرکتهای ایرانی فعال در حوزه بازار دیجیتال با 20 میلیون دلار ارزش (در آن مقطع) از اقتصادهای بزرگ الکترونیکی کشور اعلام شده است.
با پشتیبانی از شبکههای اجتماعی داخلی و رشد و گسترش آنها این شبکهها فرصت مییابند که واسطهای تولید افزونه برای خود ایجاد کنند.
با پشتیبانی مناسب از چنین اقداماتی بازارهای دیجیتال افزونه و مولفههای نرمافزاری حول این شبکهها شکل میگیرد که باعث کسب درآمد توسط برنامهنویسان، ایدهپردازان، مهندسان و... میشود و حتی ممکن است به ایجاد کسبوکارهایی با محوریت این گونه محصولات بینجامد.
همچنین در چنین شرایطی با توجه به اینکه بسترهای توسعه روزافزون متعلق به شبکههای خارجی نیستند، از خروج میزان قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری خواهد شد و امکان ارائه محتوای مناسب با نیازهای داخلی و براساس سلایق و خصیصههای فرهنگی ایرانی – اسلامی مهیا میشود.