مقادير ناچيز باقي مانده هاي سموم استخراج شد
کد خبر:۵۴۸۵۰
به همت پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس

مقادير ناچيز باقي مانده هاي سموم استخراج شد

پژوهشگران بخش شيمي دانشکده علوم پايه دانشگاه تربيت مدرس طي تحقيقاتي کاربرد روش هاي ريزاستخراج جهت اندازه گيري مقادير ناچيز باقي مانده هاي مواد مسموميت زا (سموم، فلزات و...) را بررسي کردند.

به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، دکتر جلال حسن، مجري اين طرح پژوهشي که آن را در قالب رساله دکتري تخصصي خود در رشته شيمي (تجزيه) ارائه داده، اظهارداشت: براي استخراج سم آميتراز در عسل از روش ريزاستخراج مستقيم شناور استفاده شد، در استخراج آميتراز ابتدا متغيرهاي تاثيرگذار بر آن که عبارتند از نوع حلال استخراج کننده، زمان تعادل و استخراج، سرعت برهم زدن و قدرت يوني، حجم حلال و محلول و دماي محلول و حلال بررسي شد و در نهايت روش براي آناليز نمونه هاي عسل مورد استفاده قرار گرفت.

وي در ادامه به روش جديد ميني استخراج از فاز همگن جهت استخراج هيدروکربن هاي آروماتيک اشاره کرد و گفت: در بخش ديگري از پروژه روش جديد ميني استخراج از فاز همگن جهت استخراج هيدروکربن هاي آروماتيک چند حلقه اي از نمونه هاي آبي و خاک به کار گرفته شد که در اين روش از حلال هاي سبکتر از آب جهت استخراج استفاده مي شود. 

 حسن همچنين افزود: در قسمت پاياني اين پژوهش از پوست انار جهت استخراج يون هاي طلا و پالاديم استفاده شد و پارامترهاي تاثيرگذار بر روي آن بررسي گرديد.

مجري اين طرح پژوهشي گفت: همچنين از کربن فعال گرانولي جهت استخراج يون هاي طلا استفاده شد، در اين تکنيک پس از استخراج يون هاي طلا، کربن فعال گرانوله مستقيما در داخل کوره گرافيتي قرار داده مي شود و طلاي جذب شده بر روي آن با دستگاه جذب اتمي اندازه گيري مي گردد.

لازم به ذکر است، اين تحقيق با راهنمايي دکتر مجتبي شمسي پور و با مشاوره دکتر يدالله يميني از اعضا هيئت علمي دانشگاه انجام شد./انتهاي پيام/ 

پربازدیدترین آخرین اخبار