به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو یکصد و چهل هفتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری عصر امروز در وزارت علوم و با حضور دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری و دبیر کل شورای عتف برگزار شد.
احمدی در پایان این جلسه با حضوردر جمع خبرنگاران گفت: گزارش بررسی سند راهبرد ملی توسعه دانش بنیان شبکه برق کشور، گزارش آمایش آموزش عالی و گزارش پیشرفت طرح آینده نگاری ملی در این جلسه ارائه شد.
وی با اشاره به اینکه طبق مصوبه شورای عتف برای هر کدام از طرح های کلان سند راهبردی تصویب می شود افزود: این سند مجموعه فناوری های مرتبط، جایگاه و آینده طرح ها را نشان می دهد.
دبیر کل شورای عتف با بیان اینکه وزارت علوم و دانشگاه امیرکبیر مجری طرح توسعه شبکه هوشمند برق هستند اظهار کرد: این طرح در کمیسیون تخصصی تایید شده بود که به تصویب کمیسیون دائمی شورای عتف هم رسید.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد اعتبارات طرح های مصوب را شورای عتف و 50 درصد دیگر را دستگاه های مرتبط با هر طرح تامین می کنند گفت: در شبکه هوشمند از تکنولوژی و فناوری های برتر برای توسعه راندمان برق کشور استفاده می شود که این موضوع در راستای اقتصاد مقاومتی است.
احمدی با اشاره به عقب ماندن طرح ها به دلیل کمبود اعتبار عنوان کرد: فقط حدود 4 درصد اعتبارات تامین شده و با این ظرفیت انجام طرح ها در آغاز کار رها می شوند.
وی افزود: البته شورا تصویب کرده که دولت در طرح هایی که در راستای اقتصاد مقاومتی است سرمایه گذاری کند.
دبیر کل شورای عتف عتف در ادامه با اشاره به مطرح شدن گزارش آمایش عالی کشور گفت: هدف از این طرح بررسی نیازهای موجود و پیش بینی آینده حوزه های مختلف است مثلا باید مشخص شود صنعت کاشی سرامیک در یزد که با مشکل بی آبی مواجه است چه کار کنیم.
وی ادامه داد: این طرح پس از تهیه در وزارت علوم به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و در جلسه امروز هم گزارش داده شد که کمیسیون عالی در چه وضعیتی است. پراکندگی دانشگاه ها و رشته ها، مجتمع سازی دانشگاه ها، کنترل هماهنگ کردن و ماموریت گرا کردن آموزش عالی در این طرح لحاظ شده است.
وی در پایان هدف از طرح آینده محوری ملی را برنامه ریزی وضعیت آینده توسعه علم و فناوری کشور عنوان کرد و گفت: این طرح افق را مشخص می کند و این که در چه وضعیتی قرار داریم و چه کار باید بکنیم.