کد خبر:۵۵۲۷۱
نتايج يک تحقيق در دانشگاه تربيت مدرس نشان داد؛

کاربرد روش بسته بندي در شرايط اتمسفر تغيير يافته صادرات خرما را افزايش مي‌دهد

نتايج پژوهش محققان علوم باغباني دانشگاه تربيت مدرس نشان داد که با کاربرد روش بسته بندي در شرايط اتمسفر تغيير يافته، آب زدايي و آبدهي مناسب در مراحل مختلف رشد و نمو خرما، مي توان ماندگاري و خصوصيات کيفي پس از برداشت خرما را بهبود بخشيد.

به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، نخل خرما از مهمترين درختان ميوه مناطق خشک و گرمسيري به شمار مي رود که سالانه حدود 5 ميليون تن خرما در دنيا توليد مي شود و ايران با توليد حدود 900 هزار تن در سال يکي از بزرگترين توليد کننده هاي اين محصول به شمار مي رود.

دکتر محمد حسن مرتضوي که اين پژوهش در قالب رساله دکتراي تخصصي وي در رشته علوم باغباني انجام و ارائه شد، با بيان مطلب فوق افزود: عليرغم مرغوبيت بالاي محصول، فروش ميوه رقم برحي در مراحل مختلف برداشت با محدوديت هايي روبرو است.

وي در ادامه در تشريح مراحل پژوهش خود گفت: به منظور درک بهتر فيزيولوژي ميوه در مراحل مختلف رشد، نمو و بهبود خصوصيات کيفي ميوه در مراحل مختلف برداشت در 4 بخش مطالعاتي صورت گرفت. CO2 در غلظت 5 درصد بهترين تاثير را در افزايش ماندگاري ميوه ها داشت كه از بين تيمارهاي مختلف آب زدايي، 48 ساعت آب زدايي در دماي 40 درجه و 24 ساعت در دماي 50 درجه سانتيگراد با رساندن رطوبت ميوه به کمتر از 27 درصد، بهترين تاثير را در کاهش رطوبت و سفتي بافت داشتند.

مرتضوي در پايان تاکيد کرد: بطور کلي نتايج پژوهش نشان داد که با کاربرد روش بسته بندي در شرايط اتمسفر، تغيير يافته براي مرحله خلال، آب زدايي مناسب در مرحله رطب و آبدهي ميوه هاي خشک در مرحله تمر، مي‌توان ماندگاري و خصوصيات کيفي پس از برداشت خرما را بهبود بخشيد و با به حداقل رساندن مشکلات پس از برداشت، بازاررساني و صادرات را توسعه قابل ملاحظه اي داد.

گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دکتر کاظم ارزاني، عضو هيئت علمي دانشکده کشاورزي دانشگاه انجام شد./انتهاي پيام/ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار