به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، براساس اخبار و گزارش های روزانه در رسانه های مختلف ، خشونت و جرایم خشونت آمیز در جامعه، موضوعی است که بخش اعظمی از معضلات اجتماعی و به تبع آن پرونده های قضایی را به خود اختصاص داده است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی اگر چه ریشه این خشونت ها و جرائم خشونت آمیز نظیر سرقت، زورگیری، تجاوز به عنف و… به عوامل متعددی باز می گردد، اما یکی از شایع ترین دلایلی که موجب گسترش این نوع جرایم در جامعه می گردد، مسئله سهول تهیه و به کار گیری سلاح سرد توسط افراد هنجار شکن در جامعه است.
بر اساس گزاش های مختلف نیروی انتظامی درصد بسیاری بالایی از جرایمی نظیر قتل، سرقت و زورگیری ریشه در استفاده از وسایلی نظیر چاقو، قمه، شمشیر، پنجه بوکس و…دارد. به طوری که استفاده نامتعارف از این وسایل، آنها را به مصداق واقعی آلات قتاله تبدیل نموده است.
به اعتقاد کارشناسان مسائل اجتماعی یکی از راه های کاهش استفاده نامتعارف از این قبیل وسایل، اصلاح قوانین موجود در زمینه تولید و حمل وسایلی است که استفاده از آنها از حالت متعارف خارج گشته و جنبه مجرمانه پیدا نموده است. در همین راستا به بهانه تصویب طرح الحاق دو تبصره به ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی، گفتگویی را با محمد علی پور مختار، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس، تهیه نمودیم.
در ابتدای این گفتگو پور مختار با اشاره به سابقه این موضوع در دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفت: سابقه پیگیری برای تصویب قانونی در رابطه با محدودیت حمل و به کارگیری سلاح سرد توسط افراد، به دوره قبلی مجلس باز م گردد که اتفاقا بنده یکی از کسانی بودم که بسیار پیگی تصویب این طرح بودم. اما به دلیل حجم بالای طرح ها و لوایح مطرح شده در کمیسیون ها، نتوانستیم این موضوع را در مجلس نهم به نتیجه برسانیم.
وی در ادامه با اشاره به تصویب «طرح الحاق ۲ تبصره به ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی » در کمیسیون حقوق و قضائی مجلس گفت:خشبختانه این طرح در کمیسیون تصویب شده و در یکی دو روز آینده در صحن علنی مجلس ارائه خواهد گردید. لذا ما تا تصویب نهایی این طرح فاصله چندانی نخواهیم داشت.
بدیهی است که با تصویب این طرح بر میزان جرم انگاری در قوانین جزائی کشور افزود خواهد شد. در همین راستا عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در پاسخ به این سوال که ایا این افزایش جرم انگاری در مورد حمل سلاح سرد موجب افزایش پرونده های قضایی نخواهد شد، گفت: اگر چه این طرح به دنبال جرم انگاری موضوع حمل سلاح سرد است اما این موضوع به خودی خود سبب افزایش پرونده های قضایی نخواد شد. بلکه به نظر می رسد تصویب و اجرای این طرح به کاهش گسترده بسیاری از جرایمی که وجود سلاح سرد زمینه ساز آن بوده است، کمک خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: بر اساس گزارش های پلیس بیش از عامل بیش از یک سوم از قتل ها، به همراه داشتن و استفاده از سلاح سرد بوده است. همچنین بیش از نیمی از سرقت ها و زور گیری ها با استفاده از سلاح سرد صورت می گیرد. لذا ما مشاهده می کنیم که این قبیل وسایل تبدیل به یک آلت قتاله گردیده اند که باید نسبت حمل و استفاده از آنها جرم انگاری صورت بگیرد.
پورمختار در پاسخ به این سوال که ایا این طرح قابلیت اجرایی دارد یا خیر، افزود: بله این طرح کاملا اجرایی است. مگر هم اکنون نسبت به حمل و استفاده از سلاح گرم اعمال قانون صورت نمی گیرد. دراینجا هم به همین شیوه اقدام صورت می گیرد.
وی در پایان گفت: من خوشبین هستم و انشالله این طرح در صحن علنی رای می اورد. ما نیز تلاش خواهیم نمود تا با ارائه گزارش ها و مدارکی که از مراجع انتظامی دریافت نموده ایم، سایر نمایندگان را نسبت به ضرورت تصویب این طرح توجیه نماییم.
منبع: کافه حقوق