به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، قاسم خورشیدی با اشاره به چرایی کُندی پیشرفت الکترونیکی شدن سامانهها و سیستماتیک شدن فرایندهای تجاری کشور اظهار داشت: متاسفانه از یک سو، مقاومتهایی در برابر تغییرات وجود دارد؛ به عنوان مثال کارکنان دستگاهها و اداراتی که قرار است این تغییرات در آنها اجرایی شود، طبعاً یک مقاومتی در برابر این تغییرات داشته باشند و تغییر در فرایندهای کاری، برای آنها چندان رضایت بخش نیست.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نیز پر واضح است که الکترونیکی شدن سامانهها و سیستماتیک شدن فرایندها، باعث شفاف شدن فضای اقتصاد و تجارت کشور شده و این قطعاً منافع و سود برخیها را به خطر میاندازد؛ از این رو شکی نیست که وقتی در پی جلوگیری از یک فساد چند میلیارد دلاری بر میآیید، عدهای که منافعشان به مخاطره افتاده، با این روند مخالفت میکنند و از هر وسیلهای برای متوقف کردن این روند استفاده خواهند کرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در حال حاضر وضعیت قاچاق در کشور به گونهای است که حداقل دولت در این میان، ضرر 4 میلیارد دلاری را متحمل میشود و قاچاق کالا در کشور، 14 هزار میلیارد تومان از منافع کشور را مورد تهاجم قرار میدهد.
خورشیدی خاطرنشان کرد: خب در چنین شرایطی طبیعی است که برخی از مفسدان اقتصادی که مبارزه با قاچاق و سعی در شفاف کردن فرایندهای تجاری و اقتصادی کشور، منافع چند میلیارد دلاری آنها را به خطر میاندازد، از هر ابزاری برای وارد کردن فشار استفاده میکنند و چه بسا طیفی از رسانهها را نیز به میدان میآورند تا ابزار این اعمال فشار شوند.
وی افزود: مثلاً موارد متعددی وجود دارد که به محض اینکه ما اجرای اقداماتی که به شفاف سازی فرایندهای تجاری و اقتصادی منجر میشود را آغاز میکنیم، در برخی شبکههای اجتماعی، کانالها و گروههایی شروع میکنند به مسموم کردن فضای جامعه در مورد این اقدام و به هر طریق ممکن سعی میکنند تا جلوی این حرکت را بگیرند. مثلاً میآیند شلوغش میکنند که چه نشستهاید که اینها به بهانه مبارزه با قاچاق میخواهند کشور را به هم بریزند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تنها راهکار مبارزه با فساد در کشور، شفافسازی فضا و قابل رهگیری کردن جابجایی پول و کالا است که در این راستا، 10 پورتال اصلی و 37 سامانه الکترونیکی برای شفاف سازی این فضا طراحی شده که در صورت بهرهبرداری از این سامانهها و پورتالها، شاهد یک انقلاب الکترونیکی در نظام اداری، اجرایی، اقتصادی و تجاری کشور خواهیم بود.
خورشیدی با تاکید بر اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به دنبال شفافیت قابل رهگیری پول و کالا در کشور است، اظهار کرد: این بدان معنا است که اگر کالایی وارد کشور میشود، در هر لحظه به صورت شفاف مشخص باشد که این کالا از کجا، چگونه و توسط چه کسی وارد کشور شده، با کدام وسیله نقلیه، حمل میشود، از کدام مسیر در حال تردد است، در کدام انبار تخلیه میشود و در کدام واحد صنفی در سطح عرضه، توزیع میشود.
منبع: تسنیم