به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، امروز ساعت 15:30 مراسم رونمایی از کتاب هنری (Artbook)«بادیگارد» در سازمان هنری-رسانهای اوج برگزار می شود. به گفته برگزارکنندگان این مراسم حضور آقایان ابراهیم حاتمیکیا، پرویز پرستویی و بابک حمیدیان قطعی شده است. کتاب هنری فیلم سینمایی «بادیگارد» مشتمل بر بیش از یک هزار عکس و 500 تصویر استوریبورد و کانسپت از مراحل ساخت این اثر است.
در کتاب «بادیگارد»، توضیحات دقیقی از تمامی مراحل مربوط به خلق صحنههای ویژوال این اثر سینمایی ارائه شده است. «بادیگارد» آخرین ساخته سینمایی ابراهیم حاتمیکیاست و پرویز پرستویی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، امیر آقایی، فرهاد قائمیان و محمود عزیزی در آن ایفای نقش میکنند.
این کتاب تلاش کرده تا گزارشی مصور از ویژگیهای فنی فیلم «بادیگارد» را ارائه کند و برای نخستینبار در آن، بخشی از روزنوشتها و خاطرات حاتمیکیا که طی دوره ساخت فیلم توسط کارگردان نوشته شده انتشار یافته است.
براساس توضیحاتی که تولیدکنندگان این کتاب ارائه کردهاند، آرتبوک فیلم «بادیگارد» تمامی مراحل ساخت فیلم از انتخاب بازیگر تا پایان دوران تدوین را پوشش داده و سعی شده کتاب به شکلی طراحی شود که برای مخاطبان عمومی و سینمایی جذاب و قابل استفاده باشد. این برای نخستینبار است که آرتبوک یک فیلم سینمایی در ایران منتشر میشود.
کتاب هنری بادیگارد در 13 فصل به مرور تمامی تلاشها برای خلق فیلم پرداخته است .در مقدمه کتاب، حاتمیکیا پنج گام اصلی طی شده برای خلق بادیگارد را توضیح داده است .
در فصل نخست این کتاب فرآیند پیشتولید اثر مرور شده است. علاوهبر آن به موضوع انتخاب بازیگران و تمرینات تخصصی پرستویی برای ایفای نقش نیز پرداخته شده است.
طی فصلهای بعدی تمام جزئیات ساخت فیلم، همراه عکسهای پشت صحنه و صحنه بهدقت مورد تحلیل قرار گرفتهاند.
در بخش ویژه کتاب، روزنوشتهای حاتمیکیا در حین ساخت فیلم، منعکس شده است .در این کتاب هنری سعی بر این شده تا بیشترین اطلاعات فنی و سینمایی از فیلم را به مخاطب منتقل کند. مخاطبان کتاب همچنین میتوانند با مطالعه متن و مشاهده طرحهای استوری بورد، بهصورت دقیق فرآیند ساخت فیلم بادیگارد را درک کنند.
بهنام پسر
آقای اسماعیل حاتمیکیا درباره این پروژه میگوید: این کتاب در حقیقت یک کتاب هنری است که تهیه کردنش در خارج از کشور برای فیلمهای مطرح یک حرکت مرسوم و روتین است؛ اما در سینمای ما یک واژه غریب است. مواردی که قرار است آرتبوک مطرح کند یک بحث تکنیکالی در حوزه گرافیکی و بصری است. البته ما برای پیداکردن مابهازای فارسی این کلمه تلاش کردیم اما نتوانستیم به نتیجهای برسیم.
وی در پاسخ به مدتزمان تهیه این کتاب و زمان شروع کار ادامه داد: هفت ماه این پروژه زمان برد و استارتش از اکران عمومی فیلم زده شد. نمونه ایرانی این پروژه نبود و شروع کار برایمان خیلی سخت گذشت. حتی رفرنسی نداشتیم که به آن رجوع کنیم. اتفاقی که در این کتاب افتاد حضور پررنگ تصویر است. کتاب صرفاً متنمحور نیست. ذات کتاب آرتبوک، تصویری و گرافیکی است. هرچند که استفاده از آرتبوک در سینمای آمریکا مرسوم است و آغاز شده اما در واقع آرتبوک فقط مختص سینما نیست بلکه در حوزه گیم و بازی هم این کتاب را داریم.
حاتمیکیا درباره متن کتاب میگوید: نکته بعدی این کتاب که سخت بود و تلاش زیادی درباره آن شد متنهای کتاب بود. این متون ادبی توسط آقایان بهراد مهرجو و سید عبدالجواد موسوی نوشته شدهاند. بهدنبال ساختاری بودیم که تصاویر را کنار این متون ادبی بیاوریم و چینش ایندو هم چالش بعدی ما بود. هفت ماه برای انجام درست کار زمان صرف کردیم. متن، وقت زیادی از ما گرفت، از ویرایشهای متعدد گرفته تا چکشکاریهای مکرر. متنهای استفاده شده در کتابهای هنری خارج از ایران شسته رفتهاند اما متن فارسی دامنه گستردهتری دارد و باید سعی میکردیم که بالانس کار حفظ شود. باید اعتراف کنم که برای همین ایجاد بالانس پوستمان کنده شد!
از وی درباره مخاطب هدف این کتاب پرسیدیم و جواب داد: مخاطبان این کتاب اهالی سینما و مردم علاقهمند به سینما هستند. بحثهای فنی و تکنیکال برای اهالی سینما دارد. تصاویر قبل و بعد یک سکانس را دارد. جذابیتهای ویژوال افکت این فیلم هم بالاست. کتاب هنری بادیگارد 168 صفحه است که اگر بخواهیم ورق بزنیم و جلو برویم خستهکننده نیست حتی اگر به متنها توجهی هم نکنیم باز هم چشمگیر و جذاب است. قیمت کتاب هنوز نهایی نشده اما چیزی که قطعی است اینکه قیمت کتاب بیش از 100 هزار تومان است.
حاتمیکیای پسر، درباره نظر ابراهیم حاتمیکیا اینچنین پاسخ داد: با وجود اینکه تجربه اول بود و آقای حاتمیکیا سخت تن به چنین کارهایی میدهند اما باز هم درگیر این پروژه شدند.
به لحاظ بصری هر شخصی درگیر این کتاب میشود البته متن کتاب هم سنگین بود و به استحکام کتاب کمک کرد. در نهایت نتیجه کار برای ایشان رضایتبخش بود و کتاب را دوست داشتند.
*منبع: صبح نو