اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صاحبکار خراسانی، رئیس امور موسسات و شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری در نشست خبری صبح امروز که در این معاونت برگزار شد، گفت: توجه به اقتصاد دانش بنیان پدیده ای است که با آن مواجه شده ایم و حرکتی را به سمت نیروهای تحصیلکرده آغاز کردیم تا دانش را به ثروت تبدیل کنیم.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به شرکت های دانش بنیان افزود: در طول چند سال گذشته که بحث سیاست های اقتصاد مقاومتی مطرح شده و رهبر انقلاب تاکیدات ویژه ای را برای توجه به شرکت های دانش بنیان در جلسات مختلف داشتند کارهای ویژه ای در طول 15 سال در این حوزه صورت گرفته است.
صاحبکار ادامه داد: حمایت از شرکت های دانش بنیان در سال 86 در معاونت علمی مطرح شد و سال 89 قانون آن به تصویب رسید و در سال 92 حمایت از شرکت های دانش بنیان در معاونت علمی آغاز و قانون جامعی در این خصوص نوشته شده است؛ که هدف اصلی این قانون، حمایت از شرکت های برگزیده در حوزه اقتصاد و دانش است و مکانیزم ویژه ای برای این شرکت ها در نظر گرفته شده است. همچنین در آئین نامه اجرایی، کارگروه ارزیابی شرکت ها تشکیل شده که 12 عضو دارد که ریاست آن برعهده معاونت علمی ریاست جمهوری است و وزارت علوم، بهداشت، وزارت صنعت، جهاد کشاورزی و ... در این گروه عضویت دارند. این کارگروه سیاست ها و مقررات کلی را مشخص می کند و شرکت ها براساس مصوبات این کارگروه فعالیت می کنند.
وی در خصوص نحوه ثبت شرکت های دانش بنیان گفت: این شرکت ها در سامانه معاونت علمی ثبت نام می کنند، ارزیابی و بررسی می شوند و تاییدیه دو ساله می گیرند. هر دو سال یکبار نیز این شرکت ها ارزیابی دوباره می شوند و مجوز آنها به صورت دائمی صادر نمی شود و رمز پویایی این شرکت ها انجام کامل و دقیق فرآیندهای ارزیابی دوره ای است.
رئیس امور موسسات و شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: فهرست خدمات و کالاهای دانش بنیان که براساس سیاست ها و نیازهای کشور تهیه شده، مورد حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری است. تاکنون 13 هزار و 849 ثبت نام کردند و وارد فرآیند اولیه شدند که 6753 شرکت ثبت نام آنها تکمیل شده و ارزیابی آنها آغاز شده است. براساس قانون موظف هستیم به صورت مستمر و با ذکر دلیل اعلام کنیم که این شرکت ها شامل حمایت معاونت علمی می شوند؛ یا خیر.
صاحبکار اضافه کرد: تاکنون 2752 شرکت از معاونت علمی تاییدیه گرفتند و مجوز دو ساله آنها صادر شده است؛ که از این میان 1667 شرکتی که ثبت نام کردند و مجوز گرفتند، شرکت های نوپا هستند.
وی در مورد آمار شرکت هایی که تایید نشدند، گفت: 2841 شرکت به دلایل مختلف تایید نشدند و دوباره درخواست دادند؛ که اشکالات شرکت ها به آنها اعلام شد و در یک فرصت سه ماهه یا شش ماهه باید برای درخواست مجدد اقدام کنند.
رئیس امور موسسات و شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری در مورد حمایت های معاونت علمی از شرکت های دانش بنیان گفت: بعد از تایید شرکت ها فرآیند اصلی آغاز می شود که حمایت معاونت علمی خواهد بود. استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، معافیت های مالیاتی از جمله حمایت های معاونت علمی است.
صاحبکار در مورد معافیت های مالیاتی گفت: در پایان سال 94،تعداد 230 هزار شرکت تقاضای معافیت مالیاتی دادند که مستندات آنها به سازمان مالیاتی کشور ارسال شده که معافیت مالیاتی فقط برای محصولات دانش بنیان است. تاکنون در سال 92 صددرصد تقاضاها در معافیت مالیاتی محقق شده و در سال 93 فقط چند شرکت شامل این معافیت مالیاتی نشدند.
وی همچنین از همکاری با سازمان محیط زیست برای توسعه شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: با موافقت نامه ای که با سازمان محیط زیست داشتیم جلوی هر فعالیت شرکت های دانش بنیان رده زیست محیطی مشخص کردیم که میزان آلاینده این محصولات را مشخص می کند و براساس استانداردهای سازمان محیط زیست فعالیت می کند.
رئیس امور موسسات و شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری در مورد سازوکار تعرفه واردات شرکت های دانش بنیان نیز گفت: اگر شرکت دانش بنیان اعلام کند که کالای مورد نیاز را می تواند تولید کند، تعرفه واردات آن محصول افزایش پیدا می کند و در نتیجه میزان واردات کاهش پیدا خواهد کرد؛ که به نفع شرکت دانش بنیان خواهد بود. این در صورتی است که باید صددرصد نیاز کشور را برآورده کند.
وی همچنین از تفاهم نامه برای فعالیت شرکت های دانش بنیان با سایر سازمان ها و نهادهای دولتی از جمله تامین اجتماعی و سایر سازمان ها خبر داد.
صاحبکار در خصوص فعالیت نخبگان در شرکت های دانش بنیان برای انجام دوره های سربازی گفت: نخبگانی که با این شرکت ها همکاری می کنند با انجام پروژه های تحقیقاتی می توانند دوره سربازی خود را بگذارنند. تاکنون 390 شرکت تقاضای دوره سربازی برای 390 نفر داده اند؛ که 200 نفر با هماهنگی نیروهای مسلح تایید شده و بقیه موارد در حال بررسی است. این مسیر باز شده و تقریبا همه شرکت ها می توانند یک نفر را برای گذراندن سربازی درخواست دهند. اگر شرکت ها دفاعی نباشند به سازمان های دفاعی معرفی می شوند و پروژه های تحقیقاتی خود را با آنها انجام خواهند داد.
رئیس امور موسسات و شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری همچنین از استقرار شرکت های دانش بنیان در مجتمع های مسکونی خبر داد و گفت: با همکاری های صورت گرفته با شهرداری تهران، شرکت های دانش بنیان می توانند در مجتمع های مسکونی استقرار پیدا کنند. اسامی تعدادی از این شرکت ها به شهرداری ارسال شده؛ که تعدادی از آنها تایید شده اند.
صاحبکار همچنین از آئین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی که عضو شرکت های دانش بنیان هستند، خبر داد و گفت: اگر اعضای هیئت علمی یک شرکت دانش بنیان تاسیس کنند، از امتیاز ویژه ای برای ارتقا برخوردار می شوند.
وی همچنین از مذاکره با شورای عتف در خصوص شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: با مذاکره ای که با شورای عتف داشتیم شرکت های دانش بنیان می توانند مجری کارهای پژوهشی دانشگاه ها و زیر مجموعه های شورای عتف شوند.
رئیس امور موسسات و شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ادامه داد: 19 برنامه حمایتی از شرکت های دانش بنیان توسط معاونت علمی در حال اجراست که 379 شرکت تاکنون از این خدمات 19 گانه استفاده کردند.
صاحبکار از صدور مجوز و تاییدیه این شرکت ها در بازه زمانی دو تا سه ماه خبر داد و گفت: بازه زمانی از درخواست این شرکت ها تا صدور تاییدیه، دو تا سه ماه است که قرار است کاهش پیدا کند.
وی همچنین در خصوص ایجاد بازار جدید برای شرکت های دانش بنیان گفت: معاونت علمی قرار است بازار جدید 10 میلیارد تومانی برای کالاهای شرکت های دانش بنیان ایجاد کند.
.