کد خبر:۵۵۸۸۳۲

زاکانی سه تعهد اساسی ایران در برجام را تشریح کرد

ایران تعهدات سنگینی در قبال توافق برجام به طرف غربی پرداخت و مسیر هسته‌ای‌ را که در شرایط کنونی لحظه لحظه آن مهم است برای مدت ده سال متوقف کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با بدعهدی آمریکا در برجام گفت: در توافق برجام سه تعهدِ اساسی از جمله کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده و سیستم‌های لازم برای غنی‌سازی و نهایتاً بازرسی‌های فراپروتکلی را پذیرفتیم، تمامی این تعهدات توسط ایران مورد قبول واقع شد. طرف غربی نیز متعهد شد اولاً ما را تهدید نکند، دوماً سایه تحریم‌ها برداشته شود، سوماً شرایط مراودات طبیعی ایران با سایر جهان را برقرار کنند، محدودیت‌ها از بین برود و در نقطه صلح‌آمیز به توسعه بهرمندی ایران از این فناوری‌ها کمک کنند، نکته پنجم اینکه تحریم‌های ظالمانه کشتی‌رانی و هواپیمایی ایجاد شده برداشته شود.

 

وی ادامه داد: ایران تعهدات سنگینی در قبال توافق برجام به طرف غربی پرداخت و مسیر هسته‌ای‌ را که در شرایط کنونی لحظه لحظه آن مهم است برای مدت ده سال متوقف کرد. به‌عبارت دیگر یکی از اشتباهات تیم مذاکره‌کننده توجه نداشتن و عمل نکردن به موارد ۲۹ گانه‌ای بود که در نامه رهبری، هشدار شورای امنیت ملی و مجلس مطرح شد تا خطوط به سمتی سوق پیدا کند و امتیازات بیشتری عاید کشور شود.

 

زاکانی افزود: آقای ظریف بعد از ژنو در مجلس اعلام کردند؛ تعداد افراد تیم مذاکره کننده ما نسبت به طرف دیگر کمتر بوده است و جای تعجب داشت که این موضوع به‌عنوان یک نکته‌ی مثبت دیده می‌شد یقیناً چنین دیدگاهی اشتباه بود؛ ما تجربه توافق الجزایر را داشتیم. بنابراین این عدم کارشناسی دقیق در بند بند برجام روشن است.

 

 نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران به تمامی تعهدات خود در برجام عمل کرد اما طرف غربی یک هفته بعداز توافق تهدیدات و تحریم‌های جدید را روی کار آورد. بنابراین محدودیت‌ها روی کاغذ برداشته شد و مسیر پشت پرده دنبال شد تا کشورهای دیگر ترس از همکاری با ایران داشته باشند. معتقدم داده و ستاده‌هایی ایران در برجام با طرف غربی قابل مقایسه نیست درحالت کلی توافق هسته‌ای الگوی موفقی نیست تا در سایر حوزه‌های مورد نظر تأمین داده شود.

 

وی اشاره کرد: هنگام انجام مذاکرات پیش فرض‌هایی مطرح می‌شد؛ اگر مذاکره نداشته باشیم سایه جنگ از سر کشور برداشته نمی‌شود، در صورتی که تمامی کسانی که در کمیسیون برجام حضور پیدا کردند اذعان داشتند اگر آمریکا می‌توانست به ایران تعرض کند درنگ نمی‌کرد.

 

علیرضا زاکانی در ادامه تأکید داشت: آنچه سایه جنگ را از کشور برداشته تدابیر مقام معظم رهبری، حضور مردم در صحنه، عمق راهبردی ایران و توانمندی‌های دفاعی کشور  است. جای سؤال دارد چرا رئیس جمهور محترم این موضوع را همانند خزانه خالی در روند مذاکرات دائماً تکرار می‌کنند؟

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: بنده قبل از اینکه سند بررسی برجام در صحن مجلس قرائت شود طی جلسه‌ای با آقای لاریجانی به موضوع برطرف نکردن تحریم‌ها توسط آمریکا اشاره شد اما چنین عقیده‌ای نداشتند. اگر الحاقیه‌های برجام بررسی شود شیوه برداشتن شدن محدودیت‌ها شروط و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای ذکر شده که رفع آن‌ها طولانی مدت است.

 

وی در پایان صحبت‌های خود اضافه کرد: گاهی اوقات عنوان می‌شود اگر توافق صورت نمی‌گرفت به‌واسطه مصوبه سال ۲۰۱۱ آمریکا و ۲۰۱۲ انگلیس قیمت نفت فروکش می‌کرد درصورتی که یک سال قبل از ژنو قیمت نفت ایران کاهش پیدا نکرد به‌عبارتی نه‌تنها جایگزینی برای نفت ایران پیدا نشد بلکه ما در سخت‌ترین شرایط هم یک میلیون ششصد هزار بشکه فروش رسمی و غیر رسمی نفت براساس اسناد بانک مرکزی داشتیم. لذا برجام یک تجربه بسیار گرانبها برای اثبات بدعهدی آمریکا است.

 

منبع: استادنیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار