کد خبر:۵۵۹۶۲۰

جمعه اعتراض/راهپیمایی دماوندی‌ها در اعتراض به عملیات خط انتقال لوله گاز و خسارات زیست‌محیطی در منطقه

مردم و حامیان محیط زیست شهرستان دماوند امروز با حضور در محل عملیات خط انتقال لوله گاز دماوند به لاریجان خواستار توقف لوله‌کشی گاز بی‌ضابطه شدند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، ظهر امروز نزدیک به یک‌هزار نفر از حامیان محیط زیست و مردم شهرستان دماوند در اعتراض به اجرای پروژه خط انتقال لوله گاز از دماوند به لاریجان در محل عملیات این پروژه در منطقه آیینه‌رود حضور پیدا کردند.

 

در این زمینه، مردم و حامیان محیط زیست شهرستان دماوند معتقد هستند که پروژه گازرسانی به لاریجان غیرکارشناسی شده است و باید مسائل زیست‌محیطی در ارتباط با این پروژه مد نظر قرار گیرد.

 

امروز محیط زیست و چشم‌انداز ارتفاعات یکی از نقاط بکر و دیدنی شهرستان دماوند با آثار زیان‌باری از جمله انتقال خط لوله با فشار بالا، حجم بالای خاک‌برداری به دلیل انتقال خط لوله از کوهستان، از بین رفتن پوشش گیاهی، ایجاد روان آب‌ها و سیلاب‌ها و افزایش مشکلات آبی، تخریب زیست‌گاه‌های گونه‌های منحصر به فرد گیاهی، تخریب باغات مرغوب پایین‌دست شهرستان، تخریب زیبایی منظر شهر دماوند، ایجاد جاده دسترسی با عرض 14 متر، تخریب گسترده حوزه‌های آبخیز بالادست روبه‌رو است.

 

این پروژه که نزدیک به یک سال بوده که آغاز شده با برخی ایرادات شامل عدم موافقت استانداری تهران در زمان طراحی، عدم موافقت سازمان صنایع و معادن استان تهران، عدم موافقت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، عدم موافقت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، عدم صدور مجوز 215 سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، تحمیل هزینه هر انشعاب 30 میلیون تومان به جای هزینه هزینه ... 6 میلیون تومان، آغاز به کار پروژه بدون اخذ مجوز کارگروه ماده دو سازمان حفاظت محیط زیست و وقوع جرم مطابق ماده 690 قانون مجازات اسلامی همراه بوده است.

 

با اینکه پیگیری‌های زیادی از سوی حامیان محیط زیست، نماینده مردم شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه در مجلس، انجمن‌های مردم‌نهاد و ... صورت گرفته، با وجود توقف چند ماه این پروژه، اما همچنان پروژه مذکور با قدرت در ارتفاعات 3 هزار متری دماوند و دقیقاً روی بزرگترین گسل ایران مشغول حفاری هستند و حتی حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ابتدای امسال در دماوند نیز کاری را تاکنون از پیش نبرده است.

 

این پروژه که تاکنون زور هیچ‌کسی برای توقف آن نرسیده، تخریب‌های زیادی را انجام داده است و مردم دماوند با تجمع امروز خود تأکید بر اعمال نظر کارشناسی برای اجرای عملیات گازرسانی به لاریجان را داشتند.

 

پیش از خطبه‌های نماز جمعه دماوند نیز مردم و حامیان محیط زیست در اقدامی اعتراض‌آمیز نسبت به اجرای پروژه مذکور از میدان 17 شهریور تا مصلای نماز جمعه دماوند را راهپیمایی کردند.

 

همچنین حضور کوهنورد معروف، پروانه کاظمی نخستین زن مستقل فاتح اورست وماکالو و چندین قله 8 هزارمتری، اهمیت این موضوع برای مردم شهرستان دماوند و علاقه‌مندان به طبیعت را نشان می‌دهد.

 

در توضیح و تشریح واقعه تلخ٬ ناخوشایند و کارشناسی نشده گازرسانی به لاریجان می‌توان چنین گفت که شهریورماه سال گذشته پروژه‌ای به عنوان خط انتقال لوله گاز از دماوند برای گازرسانی به بخش‌هایی از لاریجان در شهرستان آمل به طول 46 کیلومتر در بکرترین منطقه دماوند در ارتفاعات حدود 3 هزار متری آغاز شد.

 

با توجه به میزان تخریب محیط زیست و منابع طبیعی، حامیان محیط زیست نسبت به این پروژه حساس شدند؛ مردم دماوند پس از بررسی‌های لازم متوجه شدند که پروژه گازرسانی بدون اخذ مجوزهای لازم از جمله ارزیابی زیست محیطی با سرعت و قدرت کار خود را آغاز کرده است.

 

در طول فصل برف و سرمای زمستان نزدیک به 200 دستگاه ماشین‌آلات در ارتفاعات دماوند با قدرت دست به تخریب محیط زیست زدند و انگار سرما در وجود آنها تأثیری نداشت و حتی در طول شب نیز عملیات اجرایی انجام می‌دادند.

 

در خصوص ملی بودن یا نبودن پروژه مذکور مسائل زیادی وجود داشت، اما در حقیقت مستندی برای اثبات ملی بودن پروژه وجود نداشت. بر این اساس، پس از حساسیت و اعتراض مردم شهر دماوند نسبت به اجرای این پروژه، دستگاه‌های دولتی شهرستان دماوند که اکثرا در جریان نبودند، وارد میدان شدند و نشست‌های متعددی را در این خصوص برگزار کردند.

 

در این زمینه، با توجه به اینکه پیمانکاران پروژه گازرسانی نتوانستند مدارک مستندی ارائه دهند، با مصوبه شورای تأمین شهرستان دماوند جلوی عملیات این پروژه گرفته شد.

 

پس از جلوگیری چند ماهه از پروژه مذکور، دوباره ماشین‌آلات عملیاتی آن به جان کوه‌های بکر دماوند افتادند و بدون توجه به خواسته مردم کار خود را آغاز کردند.

 

مردم دماوند مخالف گازرسانی به روستاهای محروم لاریجان نیستند، آنها خواهان گازرسانی اصولی و بدون آسیب به محیط زیست و منابع طبیعی هستند.

 

قرار است که همایش بزرگ حامیان طبیعت در روز 13 آذرماه سال جاری در میدان امام خمینی(ره) شهر دماوند برگزار شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار