به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روزنامه فرهیختگان در تحلیلی نوشت: وقتی در واپسین روزهای رقابت افشاگریهای جدید علیه دونالد ترامپ موجب کاهش آرای او نشد، این پرسش مهم در ذهن بسیاری از تحلیلگران نقش بست که چرا این افشاگریها که یکی از آنها نیز میتوانست یک رئیسجمهور را ساقط کند، دیگر برای رایدهندگان اهمیت ندارد. آیا حجم گسترده توهینهای کلامی که در سخنان هر دو نامزد به کرات استفاده میشد، موجب کاهش حساسیت شهروندان ایالات متحده به این مهم شده بود؟ از سوی دیگر اگرچه در فضای مجازی و رسانهای فضا به سود هیلاری بود، اما حضور دونالد ترامپ میان مردم بسیار بیشتر از وزیر امور خارجه اسبق ایالت متحده بود. کافی است به تعداد برنامههای مردمی ترامپ در هفتههای منتهی به انتخابات نگاه کنید تا دریابید که او بیش از دو برابر هیلاری به صورت چهره به چهره با شهروندان آمریکایی دیدار داشته و تلاش کرده است خود را متفاوت از سایر دولتمردان آمریکا نشان دهد. این رویداد نشان داد که هنوز نمیتوان به صورت کامل به فضای مجازی اعتماد کرد و برای پیروزی در رقابتهای سیاسی هنوز روشهای سنتی، پارامتر بسیار تعیینکنندهای خواهد بود. مطمئنا درباره این انتخابات و پیامدهای آن تا ماهها شاهد تولید محتوا خواهیم بود.
این روزنامه میافزاید: فارغ از این مباحث این انتخابات تجربهای تلخ برای روزنامهنگاری ایران را هم به همراه داشت. اگر فضای امروز رسانهای کشور ماننده 10، 12 سال پیش بود، احتمالا وقتی از خواب بیدار میشدید به روال اکثر روزها بدون تماشای تلویزیون و رادیو، خود را به محل کار میرساندید، با مشاهده دکههای مطبوعات شهر تصور میکردید که سرکار خانم هیلاری کلینتون اجارهنامه کاخ سفید را امضا کرده است و بیل کلینتون هم در حال انتخاب رنگ پردههای این عمارت بزرگ است. تازه اواسط روز با شنیدن رادیو یا چک کردن اینترنت درمییافتید که ای داد بیداد، این ترامپ است که بیرق پیروزی به دست دور میدان مسابقه رژه میرود. در حالی که این روزها اکثر اهالی جراید وطنی از دوران شبکههای اجتماعی و دنیای دیجیتال سخن میگویند و خواهان زندگی با ملزومات جدید هستند، به نظر میرسد در عمل رفتاری کاملا سنتی و مطابق با دوران پیش از شبکههای اجتماعی از خود نشان میدهند. شاهد این مدعا نیز نوع مواجهه بسیاری از روزنامهها با انتخابات سهشنبه ایالات متحده بود؛ رقابتی که نتایج آن تا بامداد دیروز امکان اعلام نداشت.
فرهیختگان خاطرنشان کرد: در این بزنگاه برخی روزنامهها با انتشار عکسها، تحلیلها و حدسیات خود را به عنوان خبر منتشر کردند. در رویدادی چون فقره اخیر اگر خود را دانای کل نبینید، اگر خود را نوستراداموس نپندارید و به علوم خفیه و رمل و اسطرلاب نیز دسترسی نداشته باشید، از همه مهمتر برای مخاطب خود احترام قائل باشید، چه باید انجام دهید؟
... شاید در بسیاری از موارد سکوت بهتر از تکرار تجربیات دوران گذشته در عصر جدید باشد.
منبع: کیهان