به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، وقتی رئیس جمهور کرهجنوبی به ایران آمد، توافقاتی با مبلغ ۴۵ میلیارد دلار با ایران بست که بنابر گفته دستگاههای تبلیغاتی بزرگترین قرارداد مابین این دو کشور است که میتواند تحولی عظیم در عرصه تجارت اقتصادی دو کشور بوجود آورد.
اما در این زمینه بد نیست سابقه روابط تجاری ایران- کره جنوبی را در سالهای اخیر یک بررسی اجمالی بکنیم و آخرین روند تجارت بین این دو کشور را تجزیه و تحلیل نماییم.
در سال ۲۰۱۳ میزان سفارشاتی که شرکتهای کرهای از ایران دریافت کردند برابر با ۱۹٫۳ میلیارد دلار بوده است.
در سال ۲۰۱۴ این عدد برای سفارشات شرکتهای کرهای به ۹٫۶۹ میلیارد دلار رسید.
اما جالب آنجاست که در سال ۲۰۱۵ شرکتهای کرهای نتوانستند از ایران هیچ سفارشی را دریافت کنند. یعنی این حجم سفارشات به صفر رسید.
در سال ۲۰۱۶ شرکتهای کرهای توانستند فقط ۶۸۰هزار دلار از ایران ثبت سفارش بکنند.
با این بررسی میبینیم که توافقاتی که با مبلغ ۴۵ میلیارد دلار بسته شده است، فقط بر روی کاغذ انجام شده است و در عرصه عمل هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است. به نظر میرسد همین شرایط در روابط تجاری سایر کشورها با ایران نیز وجود داشته باشد. این را میتوان در آماری که رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرده است نیز به وضوح رویت نمود.
خوانساری در سخنان اخیر خود گفته است که از سال ۹۱ به بعد بطور متوسط با رشد منفی ۱۲ درصدی جذب سرمایهگذاری خارجی مواجه بودهایم. این درحالیست که دولتمردان با قوت از روند تسهیل یافتن تجارت با کشورهای خارجی در دولت خود یاد میکنند. براستی مگر قرار نبود بلافاصله پس از برجام سیل هجوم قراردادهای شرکتهای بین المللی به سوی ایران وارد شود؟
اینجاست که به سخنان مقام معظم رهبری میرسیم که فرمودند این رفت و آمدهای هیئتهای تجاری هیچ سودی برای ایران نداشته است.
منبع: سمعک نیوز