اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محبوبه اسلامیمقدم، عضو هیات علمی پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی از همکاران متعهد و پر تلاش پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران است.
وی کار خودش و تیم همراهش را از یک سال پیش بر روی پروژه ساخت ماده موثره دارویی ضد سرطان کربوپلاتین آغاز کرد و با همراهی تیم ورزیده، سرانجام موفق به تحقق این هدف مهم و انجام پروژه شد.
اسلامی مقدم در رابطه با این پروژه گفت: با تاکید بر سالها تجربه سنتز ترکیبات ضد سرطان بر پایه پالادیوم پلاتین و مطالعات وسیع بر خواص ضد سرطانی آنها، چند سال است بر سنتز این دسته داروهای کلینیکی مورد استفاده در شیمی درمانی متمرکز شدیم، دلیل انتخاب این عنوان برای پروژه این بود که کربوپلاتین یا پاراپلاتین دارویی آنتی نئوپلاستیک بوده و در درمان طیف وسیعی از سرطانها از قبیل کارسینومای تخمدان، پستان، رحم، مثانه، ریه، بیضه و غیره تجویز میشود و کشورهای معدودی به دانش فنی این دارو دست یافتهاند.
وی افزود: هدف از انجام این پروژه دست یابی به دانش فنی این دارو و بومی سازی ساخت آن در کشور بود که به لطف خداوند مهربان تحقق یافت.
اسلامیمقدم عنوان کرد: در این پروژه دارو با خلوص بالا که بتواند استانداردهای سازمان غذا و دارو را به خوبی پاسخ دهد و نیز بهینه سازی آن و به حداقل رساندن هزینه ساخت آن در کشور از جمله موضوعاتی بود که به آن پرداخته شد.
وی اضافه کرد: خداوند را شاکرم لطف پروردگار متعال بود که این پروژه با موفقیت انجام شود و در این راستا تمام دانشجویان آزمایشگاه بنده به نوعی درگیر اجرای پروژه بودند اما به طور مستقیم ابوالحسینی و سارا هادیان در اجرای این پروژه شرکت داشتهاند در تمام طول یکسال از مشاورههای استاد پروفسور حسن منصوری ترشیزی استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان در اجرای این پروژه کمک گرفتهام که از ایشان سپاسگزارم.
وی در زمینه کاربردهای این طرح گفت: این دارو به صورت ویالهای ۵۰ و ۱۵۰ میلی گرمی به طور عمده توسط شرکت سبحان انکولوژی در کشور عرضه میشود، امید است دستیابی به API این دارو قدم موثری به بومی سازی آن در کشور و کاهش هزینه بیماران مواجه با شیمی درمانی باشد.
اسلامیمقدم اظهار داشت: مطمئناً هر پروژهای از ابتدای امر که به صورت ایده تعریف میشود تا مرحله اجراء با موانع و مشکلات زیادی روبه رو خواهد شد اما در پروژههای دارویی با توجه به اینکه مواد موثره دارو باید با خلوص قابل قبول برای سازمان غذا و دارو تهیه شود این مشکلات پر رنگتر خواهند بود. البته حامی مالی این پروژه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران است که جا دارد از امیدخواه رئیس پژوهشگاه، رامزی معاون اداری، مالی و پشتیبانی پژوهشگاه ، دارابی معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه و همچنین غفارزاده معاون فناوری پژوهشگاه که در تمامی مراحل اجرای این پروژه در تمام زمینهها با تجربه گرانقدری که در امر اجرای پروژههای دارویی دارند ما را حمایت کردند، تشکر ویژه داشته باشم.
اسلامیمقدم گفت: خوشبختانه دانش فنی ساخت این دارو در اشل آزمایشگاهی مورد حمایت تجاری سازی قرار گرفت و با انتقال آن به سرمایه گذار امید است تا چند ماه آینده با کسب تاییدیه سازمان غذا و دارو وارد صنعت دارویی کشور شود. با ارائه این فناوری به صنایع دارویی و اینکه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در اجرای پروژههای ملی دارویی پیشتاز است، به امید خداوند متعال این توان و تلاش تمام همکاران هیات علمی، در راستای رفع نیاز کشور و خدمت ملی به مردم عزیز کشورمان باشد.