کد خبر:۵۶۳۰۷۲

خطر ابتلای کودکان به دیابت نوع ۲ به در مرز هشدار

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، دیابت نوع دو در میان کودکان و جوانان در سالهای اخیر رو به رشد گذاشته است و به اندازه‌ای افزایش یافته است که در برخی نقاط جهان، دیابت نوع دو، دیابت اصلی شایع در میان کودکان شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، کودکانی که وقتشان را بیش از اندازه صرف بازی‌های رایانه‌ای کنند با احتمال بالاتری در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند.

 

آیا کودک شما همیشه به پلی‌استیشن خود چسبیده است یا مشغول بازی با گوشی هوشمند است؟ آیا ماندن در خانه در تمام روز را به بیرون رفتن در عصرها و بازی با دوستانش ترجیح می‌دهد؟ اگر جواب مثبت است باید بیش از این که هستید نگران باشید.

 

پزشکان بیمارستان کلمبیا آسیای احمدآباد هند می‌گویند شیوع فزاینده فرهنگ بازی‌های رایانه‌ای در میان کودکان آنها را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار می‌دهد.

 

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، دیابت نوع دو در میان کودکان و جوانان در سالهای اخیر رو به رشد گذاشته است و به اندازه‌ای افزایش یافته است که در برخی نقاط جهان، دیابت نوع دو، دیابت اصلی شایع در میان کودکان شده است.

 

دکتر آمروتا تاکار، مشاور کودکان در بیمارستان کولومبیا آسیای احمدآباد می‌گوید: «مثل همه جای دنیا، وقوع دیابت به نسبت هشدار دهنده‌ای در هندوستان در حال افزایش است. امروزه دیابت یکی از شایعترین اختلالات سلامت در هندوستان است. طبق گزارش سازمان جهانی دیابت، در سال ۲۰۱۵ ، ۶۹.۱ میلیون مورد دیابت با ۱,۰۲۷,۹۱۱ مرگ سالانه ناشی از آن در هند وجود داشته است. شیوع دیابت در میان افراد بالغ (۲۰ تا ۷۹ ساله) به میزان ۸.۷ درصد است. یکی از مهمترین نگرانی‌ها در مورد این شیوع اپیدمیک دیابت، افزایش ابتلا به آن در میان کودکان است.»

 

ابتلا به دیابت در سراسر جهان در حال افزایش است و مطالعات نشان می‌دهند که کودکان در معرض خطر فزاینده ابتلا به دیابت قرار دارند.

 

دکتر تاکار می‌گوید: «برای کودکان نسل ما، منبع اصلی تفریح بازی‌های بیرون از خانه بود. با این حال، اینکه امروز کودکان کوچک را برای ساعتها چسبیده به بازی رایانه‌ای یا سرگرم دستگاههای دیجیتال ببینیم صحنه‌ای عادی شده است. این مساله، آسیبهای جدی را متوجه این نسل می‌کند و والدین باید مراقب آن باشند. این که به کودک خود یک گوشی هوشمند یا پلی‌استیشن بدهید اصلا فکر هوشمندانه‌ای نیست. در عوض به آنها بازی‌ها و کیت‌هایی بدهید که آنها را به بیرون از خانه بکشاند. آنها را تشویق کنید که کریکت، بسکتبال یا فوتبال بازی کنند و حتی اگر لازم بود هرروز آنها را بیرون به پیاده روی ببرید.»

 

به طور گسترده باور بر آن است که افزایش جهانی چاقی کودکان و عدم‌تحرک بدنی نقشی اساسی در افزایش ابتلای کودکان به دیابت دارد. این مساله همچنین جوانان بالغ را مستعد شروع زودهنگام دیابت می‌کند.

 

دکتر تاکار می‌افزاید: «در حالی که دیابت نوع یک یا دیابت نوجوانی، شرایط عمومی است که در کودکان یافت می‌شود، دیابت نوع دو سابقا به عنوان بیماری افراد بالغ در نظر گرفته می‌شد. با این حال، روند هشداردهنده، امروز نشان‌دهنده رشد دیابت نوع دو در کودکان نیز هست. عدم تحرک بدنی و رشد چاقی کودکان دلایل اصلی این روند هستند.»

 

دیابت نوع یک یا دیابت کودکی زمانی روی می‌دهد که پانکراس انسولین کافی تولید نکند، هورمونی که قند خون را تنظیم می‌کند. باور بر این است که این دیابت نتیجه ترکیب عوامل ژنتیکی و محیطی باشد. از طرف دیگر، دیابت نوع دو زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نتواند به طور موثر انسولین تولید شده را مصرف کند. این نوع دیابت در بیشتر افراد قابل پیشگیری است و معمولا به دلیل اضافه وزن و عدم تحرک بدنی رخ می‌دهد.

 

دیابت وضعیت خطرناکی است که افراد را بیشتر مستعد بیماری قلبی، سکته، نارسایی کلیه، از دست دادن بینایی و همچنین قطع عضو ناشی از آسیب عصبی می‌کند. با گذشت زمان، دیابت می‌تواند قلب، رگهای خونی، چشمها، کلیه‌ها و اعصاب را از بین ببرد که منجر به مشکلات مزمن و مرگ زودرس می‌شود.

 

پس کاری که شما و کودکان شما باید انجام دهید این است:

 

۱) کودکان از بزرگسالان تقلید می‌کنند. شما باید با روزی ۳۰ دقیقه ورزش الگوی درستی برای آنها بسازید. آنها را همراه خود به ورزش ببرید تا مطمئن شوید که این عادت در آنها ایجاد می‌شود.

 

۲) وزن بدنی معمول را حفظ کنید.

 

۳) رژیم غذایی سالمی داشته باشید که بیشتر شامل سبزیجات و میوه باشد و فست فود کمتر مصرف کنید.

 

۴) از مصرف دخانیات پرهیز کنید. مصرف دخانیات خطر دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد.

 

منبع: دیابتیک نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار