کد خبر:۵۶۳۱۹۶

ترامپ و پوتین دو شریک راهبردی یا دو رقیب بین المللی

روابط سیاسی میان دو کشور روسیه و آمریکا در این سالها دچار فراز و نشیب های بسیاری شده است. ظهور پدیده ای به نام ترامپ در عرصه ریاست جمهوری کشور آمریکا، ذهن ها را با این سوال جدی مواجه ساخته است که روابط میان مسکو و واشنگتن در این دوران چگونه خواهد بود.؟

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بیم و امیدها از نزدیک شدن دوباره روابط میان دو کشور روسیه و آمریکا آغاز گردید.

 

روابط سیاسی میان دو کشور روسیه و آمریکا در این سالها دچار فراز و نشیب های بسیاری شده است. گاهی به دلیل وجود منافع مشترک در یک موضوع بین المللی، دو کشور توانسته اند در عالی ترین سطح روابط خود را حفظ نمایند. گاهی نیز به دلیل تعارض در منافع، عکس رفتار فوق از سوی روسای هر کدام از این دو کشور رخ داده است.

 

به عنوان مثال، بررسی تاریخ روابط آمریکا در دو دهه گذشته نشان می‌دهد زمانی که بوش پسر بر سر کار بود، اختلاف‌ نظرهای واشنگتن و مسکو به‌ اندازه دوران اوباما شدت نگرفت.

 

اوباما بعد از روی کار آمدن خود سعی کرد روابط آمریکا با روسیه را بهبود بخشد؛ اما مناسبات طرفین نه‌ تنها گسترش نیافت، بلکه رقابت آن‌ها در حوزه‌های ژئوپلیتیکی به رویارویی غیرمستقیم تبدیل شد. سامانه‌های دفاع موشکی در دوره اوباما در منطقه شرق اروپا استقرار پیدا کرد. ناتو نیز در این دوره اقدام به گسترش قلمرو عملیاتی و امنیتی خود در منطقه شرق اروپا کرد. همچنین در این مقطع مانورهای متعدد نظامی با کشورهای شرق اروپا برگزار شد.

 

بحران اوکراین نیز از نظر روسیه به کودتای غرب علیه روسیه تعبیر می‌شد. آمریکایی‌ها در این مسئله از سوی غربی‌ها بازیگر اصلی بودند. مجموعه‌ای از حوادث دوران ریاست جمهوری اوباما روس‌ها را به این نتیجه رساند که تداوم چنین دوره‌ای می‌تواند باعث ایجاد تنش بیشتر در روابط طرفین شود.

 

اما در مقابل ظهور پدیده ای به نام ترامپ در عرصه ریاست جمهوری کشور آمریکا، ذهن ها را با این سوال جدی مواجه ساخته است که روابط میان مسکو و واشنگتن در این دوران چگونه خواهد بود؟

 

از طرفی با توجه به شعار های ترامپ در دوران تبلیغات، نزدیکی دوباره مسکو و واشنگتن به یکدیگر دو از انتظار نیست.

 

ترامپ پیش از این اعلام کرده بود که اقدامات اوباما برای مبارزه با داعش در سوریه اشتباه است و در مقابل رویکرد روسیه در این میان قابل پذیرش به نظر میرسد. وی همچنین این ادعا را نیز مطرح ساخته بود که در صورت پیروزی در رقابتهای انتخاباتی، در موضوع مبارزه با داعش همکاری گسترده ای را با روسیه آغاز خواهد نمود.

 

بیان این گونه اظهارات در دوران تبلیغات، موقعیت ترامپ را به جایی رساند که از سوی برخی رسانه های آمریکایی، جاسوس روسیه مورد خطاب قرار گرفت. حتی کار به جایی رسید که روزنامه تایمز در مقاله‌ای تحت عنوان «ترامپ از سلاله حاکم روسیه» نوشت: دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا از نوادگان «روریک» بنیانگذار روسیه است.

 

اما پیروزی ترامپ در انتخابات ۸ نوامبر آمریکا، بار دیگر مسئله روابط مسکو-واشنگتن را مطرح ساخته است. علی رغم اینکه ترامپ از بعد از پیروزی تا کنون اظهار نظر شفافی در این رابطه نداشته است اما با توجه به اظهارات قبلی وی، پیش بینی می گردد نزدیکی دوباره مسکو و واشنگتن چندان امری دور از ذهن نیست.

 

منبع: سمعک نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار