وزارت علوم بايد با فيلترهاي دقيق مدارك علمي را بررسي كند
دكتر فرهنگ مظفر در گفتوگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، با بيان اينكه امكان بروز تقلب در سيستم ها و دانشگاه هاي معتبر دولتي كمتر است، اظهار داشت: امكان بروز تقلب هاي علمي در موسسات غير معتبر داخلي و خارجي بيشتر است و وزارت علوم بايد در تاييد و تطبيق اين مدارك نظارت دقيق و بيشتري داشته باشد.
وي افزود: در حال حاضر برخي از موسسات داخلي و خارجي به صورت غيرمتمركز اقدام به پذيرش و جذب دانشجو مي كنند و بسياري از تقلب هاي علمي نيز مربوط به همين موسسات است.
رئيس دانشگاه هنر اصفهان همچنين با اشاره به وجود برخي از مراكز كه به ارائه تز، مقاله و تحقيق براي دانشجويان مي پردازند، تصريح كرد: اين مراكز و موسسات با بكارگيري تخصص خود، اقدام به دانش فروشي و ارائه مقالات و تحقيقات تقلبي براي دانشجويان مي كنند.
مظفر با بيان اينكه در حال حاضر تبليغات فراواني توسط اين موسسات براي ارائه مقاله صورت مي گيرد، گفت: گسترش اخلاق مداري در دانشگاه ها، كاهش مدرك گرايي در جامعه و نظارت بر تبليغات از راهكارهاي اساسي كاهش تقلب هاي علمي است.
ايجاد معاونت علم و فناوري رياست جمهوري گامي اساسي در گسترش پژوهشهاي علمي است
وي ايجاد معاونت علم و فناوري رئيس جمهور را يكي از اقدامات اساسي دولت در جهت گسترش پژوهش و كاربردي كردن آنها عنوان و اضافه كرد: اين نهاد، كل دستگاه هاي كشور را براي اختصاص يك درصد از بودجه خود به كارهاي پژوهشي وادار كرده است.
رئيس دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: اختصاص اين بودجه باعث افزايش حمايت شركت ها از تحقيقات دانشگاهي و ماموريت گرا شدن بسياري از پژوهش ها شده است.
مظفر با بيان اينكه تا كنون تحقيقات و پژوهش هاي مهندسي و صنعتي تا حدودي رشد داشته است، تاكيد كرد: در حال حاضر پژوهش هاي حوزه علوم انساني و هنر غير كاربردي بوده و بايد براي گسترش ارتباط بين دستگاه هاي اجرايي و بخش هاي علوم انساني و هنر تلاش كنيم.
وي در خصوص راه هاي جلوگيري از انجام پژوهش هاي تكراري خاطرنشان كرد: وزارت علوم با ايجاد نرم افزاري امكان ذخيره كردن تمامي تحقيقات و پژوهش ها و ارائه موضوع تحقيقات انجام شده در گذشته را فراهم آورده است./انتهاي پيام/