به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، «اسدالله عسگراولادی» روز سه شنبه در همایش تجاری ایران و روسیه در هتل المپیک تهران افزود: ایران حداقل باید پنج میلیارد دلار محصولات غذایی به روسیه صادر کند.
به گفته وی، برای افزایش حجم تجارت، هر سه ماه یکبار یک هیات تجاری میان به دو کشور اعزام شود و هر 6 ماه یکبار شرکت های دو کشور در نمایشگاه های یکدیگر مشارکت نمایند.
عسگراولادی، همکاری روسیه با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پس از گفت و گوی تلفنی روسای جمهوری دو کشور را خاطرنشان کرد و گفت: همکاری اوپک و غیر اوپک که به تازگی صورت گرفت، یکی از رویدادهای بزرگ سال 2016 بود که در چند روز گذشته حداقل 300 میلیارد دلار سود به کشورهای تولیدکننده رسانده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این عسگراولادی گفته بود، روند جدید سفارت روسیه مبنی بر الزام دریافت دعوتنامه از سوی شرکتهای روسی برای سفر بازرگانان ایرانی نامناسب است.
به گفته وی، دلیل اصلی اینکه حجم مناسبات اقتصادی ایران و روسیه به مرز هدفگذاری شده چهار میلیارد دلاری نزدیک نشده، موانع دریافت روادید برای بازرگانان ایرانی است.
سال 2015 مهمترین اسناد دوجانبه بین دو طرف به امضا رسید؛ سه سند موافقتنامه اجتناب از مالیات مضاعف، حمایت از سرمایه گذاری متقابل و همکاری گمرکی که برای تحکیم و توسعه روابط بسیار مهم است.
جمعیت 143.5 میلیون نفری روسیه به منزله یکی از بازارهای مناسب برای فعالان تجاری در بخش های مختلف کشورمان محسوب می شود؛این کشور با هلند، چین، آلمان، ایتالیا و ترکیه بیشترین مناسبات تجاری را در سال های گذشته داشته و جمهوری اسلامی نتوانسته با وجود قابلیت های لازم، سهم مناسبی از این بازار بدست آورد.
تولید ناخالص داخلی 1.2 تریلیون دلاری از شاخص های اقتصادی این کشور است؛ نفت و فرآورده های آن، گاز طبیعی، چوب و محصولات چوبی، مواد شیمیایی و تسلیحات بیشترین سهم را در صادرات روسیه دارند و از سوی دیگر، ماشین آلات و وسایل نقلیه، محصولات دارویی، پلاستیکی، نیمه فلزی، گوشت، انواع میوه و آجیل، سازه های پزشکی، آهن و فولاد در شمار اقلام وارداتی این همسایه شمالی است.