به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، محمود حجتی پنجشنبه در سی و هفتمین سمینار سالیانه سازمان حفظ نباتات در بندرعباس اظهار کرد: پیشرفت های بدست آمده در سه سال اخیردر بخش کشاورزی و زیر مجموعه های آن شامل خودکفایی گندم، مبارزه با بیماری ها و آفت ها وهمچنین تولید ماهی در قفس این ادعا را ثابت می کند.
وی افزود: خداوند عالم ظرفیت های فوق العاده ای در وجود انسان ها قرار داده که اگر اراده کنند همه کاری از آنان برمی آید اما متاسفانه بعضی مواقع با وجود همه امکانات، منابع و تجهیزات شاهد تنبلی و بهانه های واهی و غیر منطقی هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه خطاب به مسوولان سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: چه چیزی دراین دو سه ساله اضافه شده که شما توانستید مبارزه با سن گندم را به زیر نیم درصد برسانید در حالیکه قبلا بعضی اوقات شاهد آلودگی بیش از هفت درصد از مزارع گندم کشور به این آفت نیزبودیم.
عضو دولت تدبیر و امید خاطر نشان ساخت: کاهش چشمگیر سن گندم کاری بود که توسط کارشناسان حفظ نباتات با همان امکانات گذشته انجام شد و در این زمینه می توان گفت: خواستید و شد و چیزی غیر از این نیست.
وی میزان بارندگی سال زراعی گذشته (مهر94 تا مهر95) را معادل و حتی اندکی کمتر ازسال زراعی92-91 ذکر کرد و یادآور شد: با وجود همه اینها با افزایش برداشت 5 تا 6 میلیون تنی گندم، امسال یک و نیم میلیون تن تراز گندم کشور مثبت شد ،طوریکه بین دو و نیم تا 3میلیون تن به ذخایر گندم کشور اضافه شد.
وزیر کشاورزی با تاکید بر این موضوع که همه چیز دست خداست و ما ابزار و وسیله ای بیش نیستیم افزود: این واقعیت ثابت شد هر کاری که بخواهیم به لطف خدا انجام می شود و هرکاری که بی تفاوت از کنارش عبور کردیم از همانجا ضربه خورده ایم .
وی ادامه داد: سستی و تنبلی را به پای نبود امکانات نگذارید و نگویید که ایران کشوری گرم و خشک است زیرا خداوند منان بهترین آب و خاک را به ما هدیه داده و تاریخ نشان می دهد که مردم ایران در گذشته با استفاده از ابتدایی ترین تجهیزات بهترین و بیشترین تولیدات کشاورزی را داشتند و نه تنها دستشان به سوی هیچ ملتی دراز نشده بلکه با نبود نفت، محصولات خود را به کشورهای دیگر نیز صادر می کردند.
وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان ساخت: اما امروز که همه تجهیزات، علم و دانش در اختیار ما قرار دارد هیچ بهانه ای در زمینه کمبود محصولات کشاورزی پذیرفتنی و قابل قبول نیست.
حجتی در ادامه با اشاره به مسئله و مشکلات سموم نباتی گفت: در این ارتباط باید به جایی برسیم که عرضه سم تنها از طریق فروشگاههای رسمی دارای مجوز انجام بشود.
وی تاکید کرد: تحویل سم به بهره برداران نیز تنها با نسخه؛ نسخه نویس کد دار باید انجام بشود طوریکه روش مصرف و حتی نوع ابزار متناسب با آن نیز به اطلاع مصرف کننده برسد.
عضو هیات دولت یازدهم خطاب به مدیران و اعضای هیات علمی سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: باید کارها طوری ساماندهی شود تا هیچ سمی بدون شناسنامه و پروانه توزیع درکشور یافت نشود.
وی بیان داشت: سمی که ما برای تامین، تولید و توزیع آن پروانه صادر می کنیم بایستی دارای مشخصات لازم باشد تا درمقایسه با سموم قاچاق قابل تشخیص و ردیابی باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سرعت علم و فن آوری در تولید سموم تاکید کرد: سازمان حفظ نباتات بایستی با برنامه ریزی دقیق و شناسایی سموم قابل قبولی که مصرف آنها در سطح دنیا خطر کمتری دارند ترتیبی بدهد تا جامعه مصرف کننده به آنها دسترسی بیشتری داشته باشد.
حجتی ادامه داد: به موازات این باید با کمک موسسه تحقیقات حفظ نباتات ساختاری تعریف و ایجاد کرد که بتوانیم نسبت به افزایش تولید و ساماندهی محصولات ارگانیک نیز با استفاده از ناظرین کد داراقدام کنیم زیرا تنها از این طریق می توانیم وارد بازارهای درحال گسترش محصولات کشاورزی سالم جهانی شد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تولید محصول سالم گفت: باید به این سمت و سو حرکت کنیم تا اطلاعات لازم ازطریق بارکد درج شده بر روی کالا شامل تولید کننده، محل تولید و مزرعه آن برای مشتری داخلی و حتی خارج از کشور قابل رد گیری و شناسایی باشد و این کاری شدنی است.
رئیس سازمان حفظ نباتات نیز در این سمینار با ارائه گزارشی گفت: با توجه به فعالیت های صورت گرفته از مصرف و ورود صدها تن انواع سموم نباتی به محیط زیست جلوگیری شد.
محمدعلی باغستانی یادآورشد: با پیگیری های بعمل آمده آمار فروشگاههای عرضه سموم نباتی و کودهای شیمیایی نیز از چهار هزار به 450 فروشگاه کاهش یافته و در تلاش هستیم که این عدد به صفر برسد.
وی با تاکید بر استفاده هرچه بیشتر از عوامل کنترل کننده غیر شیمیایی یادآور شد: هر ساله شاهد افزایش مزرعه داران و باغدارانی هستیم که با استفاه از روش های طبیعی با آفت ها مبارزه می کنند.
باغستانی با تاکید بر همکاری سازمان حفظ نباتات با بخش صنعت گفت:پس از بررسی 150 شرکت ضد عفونی سوری( پروانه هست اما شرکتی وجود ندارد) به 50 شرکت واقعی تقلیل داده شدند.
سی هفتمین سمینار سازمان حفظ نباتات کشور با حضور مدیریت های استانی و ستادی به مدت سه روز در بندرعباس برگزار و امروز با سخنان وزیر جهاد کشاورزی به کار خود خاتمه داد.
وسعت زمین های کشاورزی هرمزگان 162هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و 220هزارتن محصول باغی، زراعی و شیلاتی اعلام شده است.
وزیر جهاد کشاورزی به منظور افتتاح مجتمع گلخانه ای رودان و همچنین چند پروژه پرورش ماهی در قفس در قشم به هرمزگان سفر کرده است.