به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، در این نشست، جمع زیادی از شناخته شده ترین شخصیت ها مذهبی-سیاسی از پیروان مذاهب سنی و شیعه و شخصیت های متعلق به مکاتب فکری مختلف از سراسر این کشور حضور یافتند و سردار محمد یوسف وزیر امور مذهبی و هماهنگی بین المذاهب پاکستان و عرفان صدیقی دستیار و مشاور ویژه نخست وزیر این کشور در امور فرهنگی و تاریخی به عنوان نمایندگان دولت پاکستان در این نشست شرکت کردند و ضمن قدردانی از اقدام شایسته و به موقع سفارت جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این نشست، در سخنرانی های خود، مطالب مهمی در خصوص ضرورت وحدت و تقویت انسجام میان امت اسلامی مطرح کردند.
لیاقت بلوچ دبیرکل حزب جماعت اسلامی، گلزار نعیمی رئیس جماعت اهل حرم، چراغ الدین شاه رئیس حزب تحریک اتحاد امت پاکستان، نورالحق قادری عضو پارلمان و وزیر پیشین امور مذهبی، مظهر برلاس از تحلیل گران پاکستانی و دهها نفر دیگر از شخصیت های گروه ها و مکاتب مختلف فکری متعلق به جامعه اهل تسنن پاکستان در این نشست حضور یافتند.
همچنین علامه راجا ناصر عباس جعفری دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین، سیدساجد علی نقوی رئیس شورای علمای شیعه، علامه افتخار نقوی رئیس شبکه خبری 'سچ تی وی' پاکستان و برخی دیگر چهرهای شاخص اهل تشیع پاکستان نیز در کنار برادران اهل تسنن خود در نشست علما و اندیشمندان شرکت کردند.
مهدی هنردوست سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنان خود، ضمن خیرمقدم به حاضرین و تبریک میلاد باسعادت حضرت محمد(ص) و هفته وحدت، هدف از برگزاری این نشست را گامی در جهت کمک به رفع موانع موجود در مسیر رسیدن به راهکارهای جمعی برای حل مسائل جهان اسلام و رفع اختلاف های موجود میان امت اسلامی دانست.
هنردوست با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران به جهان اسلام و مسائل پیرامون آن، نگاه وحدت بخش است، از حضور شخصیت های مذاهب و مکاتب فکری مختلف پاکستان از نقاط مختلف این کشور در این نشست قدردانی کرد و حضور حداکثری شرکت کنندگان در نشست علما و اندیشمندان را حاکی از آن دانست که این افراد خطر تفرقه و اختلاف میان امت اسلامی را که به ویژه این روزها از سوی دشمنان اسلام به آن دامن زده می شود، به درستی درک کرده اند و همگی در این نشست یکصدا اعلام کردند که تنها راه عبور از گردنه پرخطر توطئه های تفرقه افکنانه و پایان دادن به مسائل جهان اسلام، تقویت اتحاد و انسجام بین ملت ها و جوامع اسلامی است.
وی ضمن ابراز تاسف از خونریزی ها و روزهای سختی که بخشی از جهان اسلام در شرایط کنونی به آن مبتلا است، گفت: متاسفانه در چنین شرایط حساسی، برخی کشورهای مهم اسلامی خود را در مقابل دیگر کشورهای اسلامی قرار داده اند.
هنردوست تاکید کرد: همه مسلمانان عضو یک خانواده هستند و وحدت میان اعضای این خانواده بزرگ، بزرگ ترین پیام حضرت محمد(ص) برای تمام اعضای جامعه اسلامی است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان تاکید کرد: مسلمانان باید با حفظ ارزش های ناب و اصیل اسلامی، فرصت تفرقه افکنی و توطئه را از دشمن بگیرند.
وی افزود: وحدت در جهان اسلام، امروز یک نیاز اساسی و فوری است. باید اختلاف ها را کنار گذاشت و همدلی، همراهی و وحدت و انسجام را جایگزین اختلافات کرد.
هنردوست تاکید کرد: کمک به تقویت وحدت میان امت اسلامی، وظیفه و مسئولیتی برای تمام مسلمانان است و همه جوامع اسلامی در حراست از جهان اسلام در مقابل تهدیدها و خطرهایی که به ویژه در شرایط کنونی با آن مواجه است، مسئول هستند.
سردار محمد یوسف وزیر امور مذهبی و هماهنگی بین المذاهب پاکستان نیز در این نشست، با تاکید فراوان بر ضرورت تقویت وحدت میان امت اسلامی گفت: ایجاد اتحاد حقیقی، مسئولیتی برای تمام کشورهای اسلامی است.
وی با قدردانی از ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران در برگزاری 'نشست علما و اندیشمندان برای تقویت وحدت اسلامی' گفت: هرتلاشی در مسیر وحدت بخشی به جهان اسلام باید مورد ستایش قرار گیرد زیرا چنین تلاش هایی در راستای دستورات و توصیه های پیام بزرگ اسلام است.
عرفان صدیقی مشاور نخست وزیر پاکستان در امور فرهنگی و تاریخ ملی نیز در سخنان خود ضمن تقدیر از اقدام به موقع سفارت جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری 'نشست وحدت' در ایام هفته وحدت، گفت: علما و اندیشمندان مذهبی جهان اسلام مسئولیت سنگین تری نسبت به سایر اقشار جوامع اسلامی برای ایجاد وحدت و انسجام میان امت اسلامی دارند.
لیاقت بلوچ دبیر کل جماعت اسلامی پاکستان نیز اقدام سفارت جمهوری اسلامی ایران در برگزاری نشست وحدت را اقدامی به موقع و لازم دانست و گفت: وحدت میان تمام جوامع، گروه ها و ممالک اسلامی امری اجتناب ناپذیر است.
وی از تمام کشورها، گروه ها و جوامع اسلامی خواست تا اختلافات را کنار بگذارند و رویکردهای منفی نسبت به یکدیگر را متوقف کنند.
علامه سید ساجد نقوی رئیس شورای علمای شیعه پاکستان نیز در سخنانی با گرامیداشت یاد بنیانگدار هفته وحدت، حضرت امام خمینی(ره)، گفت: دشمنان اسلامی سعی در پاشیدن بذر تفرقه میان مسلمانان دارند. این وظیفه مسلمانان است تا در چنین شرایطی دربرابر توطئه های تقرفه افکنانه دشمنان، هوشیار باشند و هوشمندانه عمل کنند.
علامه راجا ناصر عباس جعفری دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین و از شخصیت های شناخته شده اهل تشیع پاکستان نیز از اقدام و ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران برای دور هم جمع کردن علما و اندیشمندان مذاهب و مکاتب فکری مختلف از سراسر پاکستان، این اقدام را حرکتی ارزشمند به ویژه در شرایط کنونی دانست و گفت: طبق آموزه های پیام مکرم اسلام، مسلمانان باید در یک مسیر و در کنار هم حرکت کنند و انسجام خود را در تمام شرایط حفظ کنند.
وی با بیان اینکه دست های امپریالیسم در پشت پرده اختلاف های میان مسلمانان مخفی شده است، از تمام گروه ها و جوامع اسلامی، صرف نظر از اینکه پیرو کدام مذهب یا مکتب فکری هستند، خواست تا با وجود اختلاف نظرهای جزئی، وحدت خود به عنوان تنها راه رهایی جهان اسلام از گرداب مشکلات حفظ کنند.
منبع:ایرنا