کد خبر:۵۶۹۶۲۰

خنثی کردن آلودگی‌های سمی مواد منفجره با علف‌های تراریخته

محققان گونه ای از علف های تراریخته را گسترش داده‌اند که می‌تواند RDX که یک ترکیب سمی در تولید مواد منفجره است و باعث آلوده شدن پایگاه‌های نظامی، ˓میدان‌های جنگ و چاه های آب آشامیدنی می شود را بزدایند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان گونه ای از علف های تراریخته را گسترش داده‌اند که می‌تواند RDX که یک ترکیب سمی در تولید مواد منفجره است و باعث آلوده شدن پایگاه‌های نظامی، ˓میدان‌های جنگ و چاه های آب آشامیدنی می شود را بزدایند.

 

ماده ی  RDX یک ترکیب آلی است و پایه ی بسیاری از مواد منفجره نظامی که می تواند در مهمات منفجر نشده یا جزئی منفحر شده،در محیط زیست باقی بماند.در غلظت های بالا نشان داده است که میتواند باعث تشنج و حتی آسیب دیدگی ارگان های بدن شود. برخلاف دیگر مواد منفجره سمی، RDX به راحتی در آب حل می شود و به گسترش آلودگی ،فراتر از محدوده های نظامی و میدان های جنگ می پردازد.

 

محققان قبلا یک گونه باکتری را جداسازی کرده بودند که از نیتروژن موجود در RDX به عنوان یک منبع غذایی استفاده می کرد. تبدیل ترکیبات سمی RDX به ترکیبات بی ضرر از مزایای این باکتری هاست.اما این باکتری ها خودشان ابزاری ایده آل برای پاکسازی نیستند چرا که آن ها به مواد غذایی دیگری هم نیاز دارند که همیشه در محدوده های نظامی وجود ندارد. 

 

برای رفع این مشکل، محققان سعی در قراردادن ژن باکتری در گیاهان موجود در این مناطق دارند.تعدادی از گونه های گیاهی رایج در مناطق هدف ،موفقیت بیشتری در حذف آلودگی RDX نسبت به همتایان خود دارند.این گونه های گیاهی  علف های Panicum virgatum و Agrostis stolonifera نام دارند.

 

در یکی از آزمایشات با شبیه سازی خاک از لحاظ کیفیت و غلظت RDX ،و شرایط آب و هوایی مناطق هدف ،این گیاهان در مدت کمتر از ۲هفته رشد،هیچ گونه اثری از RDX را بر جای نگذاشتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار