به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، مهرداد احترامی افزود: اجرای برنامه های پیشگیری همچون ارائه مشاوره ژنتیک به زوج ها، غربالگری های بینایی و شنوایی در کودکان، تاثیر مشخص و معناداری در کاهش بروز معلولیت ها در کشور داشته است.
وی ادامه داد: در سقط های درمانی که بر اساس تشخیص پزشک و مطابق موازین قانونی انجام می شود، علاوه بر محدود شدن رنج خانواده ها در پیشگیری از تولد فرزندان معلول، میلیاردها ریال نیز در منابع صرفه جویی شده است.
احترامی با بیان اینکه میزان غربالگری شنوایی نوزادان در کشور به پوشش 100 درصدی جامعه هدف رسیده است، اظهار کرد: نوزادان دارای مشکل شناسایی شده در غربالگری با دریافت خدمات مورد نیاز از ورود به جرگه ناخوشی و معلولیت باز داشته می شوند.
قائم مقام معاون توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی همچنین با بیان اینکه پیک سنی شروع اعتیاد در کشور براساس مطالعات انجام شده، بین 19 تا 25 سال است، گفت: اکنون بروز اعتیاد در سنین پایین تر هم نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده ولی اعلام نظر دقیق در این زمینه وابسته به انتشار نتایج پژوهشی است که سال گذشته پیرامون وضعیت اعتیاد در کشور انجام شد.
احترامی با بیان اینکه اجرای برنامه های پیشگیری مستلزم تحلیل و شناخت صحیح از عوامل خطر و محافظ در ابعاد فردی و اجتماعی است، خاطرنشان کرد: نیازمند انجام پژوهش های میدانی در حوزه آسیب های اجتماعی هستیم تا در نتیجه آن روندهای عوامل خطر و محافظ در بروز و مهار آسیب های اجتماعی به طور دقیق مشخص شود.
وی افزود: تهیه 'پیوست اجتماعی' برای طرح های اقتصادی در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است تا در نتیجه آن، تبعات اجتماعی احداث مراکز تجاری و تولیدی در محیط های مختلف مورد بررسی و ارزیابی گیرد.
قائم مقام معاون توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی به ضرورت آموزش افراد بخصوص دانش آموزان و دانشجویان برای کسب مهارت های حل مسأله و ارتباط موثر و به طور کلی مهارت های زندگی تأکید کرد و گفت: آموزش های مرتبط با فرزندپروری در خانواده ها، از بالاترین اولویت ها برای اصلاح اجتماعی است.
منبع: ایرنا