اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشمندان به منظور ایجاد مقاومت به خشکی در گیاهانی که برای تولید غذا و یا انرژی زیستی مورد استفاده قرار میگیرند؛ مکانیسم های ژنتیکی و متابولیسمی را که به برخی از گیاهان اجازه ذخیره سازی آب و رشد در مناطق نیمه خشک را می دهد؛ مورد مقایسه قرار دادند.
این دانشمندان مکانیسم های خاصی که در گیاهان CAM باعث ذخیره آب می شوند را بررسی می کنند.با این هدف که بتوان این صفات ذخیره سازی آب را به سایر گیاهان (گیاهان تولیدکننده غذا و یا انرژی زیستی) منتقل کرد.
محققان برای بدست آوردن دیدگاهی جامع تر نسبت به سیستم CAM، صفات مولکولی گیاه آگاو را با یک گیاه شاهد (آرابیدوپسیس) با کمک روش طیف سنجی جرمی مورد مقایسه قرار دادند.آن ها رفتار ژنتیکی که حرکات روزنه را کنترل می کند؛ ارزیابی کردند. تحقیقات،وجود تفاوت معنی دار بین آگاو و آرابیدوپسیس از نظر زمانبندی روزانه و شبانه ی فعالیت ها را نشان داد. همچنین نتایج تحقیقات به وضوح نشان داد که مکانسیم های ژنتیکی و متابولیسمی، باز و بسته شدن روزنه ها در گیاهان CAM را از طریق سیگنال هایی کنترل میکنند. درک چگونگی زمانبندی این سیگنال ها می تواند کلید انتقال فرآیندهای CAM به گیاهانی مانند برنج، ذرت، درخت تبریزی و سوییچ گراس (switchgrass) باشد.
درک چگونگی زمانسنجی مولکولی در گیاهان CAM؛ نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. پاسخ به تقاضای موجود از سیستم های کشاورزی برای تهیه غذای انسان،علوفه، فیبر و سوخت، نیازمند تحقیقات جامع تر برای فهم پیچیدگی های گیاهان CAM می باشد. انتقال سیستم مولکولی CAM به گیاهانی که برای تولید غذا و انرژی مورد استفاده قرار می گیرند،با هدف سازگاری آنها در مناطق نامناسب و کم باران، از رقابت بر سر زمین های زیر کشت با گیاهان زراعی؛ می کاهد.