کد خبر:۵۷۱۱۳۷

پشت پرده توافق جدید ایران و عربستان

یک تحلیلگر بازار نفت با اشاره به توافق ایران و عربستان بر روی نفت بشکه‌ای ۵۵ تا ۶۰ دلار، گفت: نفت ۶۰ دلاری بر خلاف نفت ۱۰۰ دلاری، سرمایه گذاری‌ها را ضمانت کرده و مانع توسعه شیل اویل‌ می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، احمد جزایری در تشریح مهمترین تحولات قیمت نفت در روزهای نخست آغاز به کار بازارها در سال ۲۰۱۷ میلادی، گفت: در طول چند هفته گذشته تاکنون قیمت نفت خام متاثر از توافق کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در بازار افزایشی چند دلاری را تجربه کرد که مهمترین دلیل این افزایش قیمت‌ها، همان آثار روانی توافق تولیدکنندگان نفت در وین است. 


 
این تحلیلگر بازار نفت و گاز با اعلام اینکه تاکنون حتی یک بشکه عرضه نفت به طور رسمی توسط کشورها از بازار حذف نشده و قرار است که کاهش روزانه حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت اوپک و غیر اوپک از ابتدای ژانویه ۲۰۱۷ میلادی اعمال شود، اظهار داشت: در کنار توافق بزرگ اعضای اوپک برای کاهش تولید نفت، اما در کنار اجماع بر روی عدد و رقم‌های کاهش تولید نفت، کشورهای عضو اوپک بر روی محدوده قیمت نفت هم به یک توافق نانوشته دست یافته اند. 
 

این کارشناس اقتصاد انرژی با بیان اینکه در طول چند روز گذشته ایران و عربستان، نفت بشکه‌ای ۵۵ دلار را برای بودجه سال آینده خود انتخاب کرده‌اند، اظهار داشت: به نظر می‌رسد که کشورهای عضو اوپک حالا در کنار توافق بر سر میزان تولید نفت بر روی یک قیمت منطقی و عادلانه برای فروش نفت خام هم به توافق رسیده‌اند. 
 

وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی نفت بشکه‌ای ۵۵ تا ۶۰ دلار به مراتب قیمت منطقی‌تری نسبت به نفت خام بشکه‌ای ۹۰ تا ۱۰۰ دلار است، بیان کرد: اگر کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت اوپک نگاهی کوتاه‌مدت به وضعیت بازار و کسب درآمد نفتی داشته باشند، نفت بشکه‌ای ۱۰۰ دلار قیمتی فوق‌العاده و مطلوب است. 
 

جزایری با یادآوری اینکه اما نگاه کشورهای عضو اوپک به ویژه ایران و عربستان بر روی محدوده قیمت فروش نفت نسبت به گذشته تغییر کرده است، تبیین کرد: افزایش قیمت نفت به بشکه‌ای ۱۰۰ دلار هر چند درآمد کشورها را افزایش می‌دهد اما همین قیمت بالا کافی است تا امکان سرمایه گذاری و توسعه بر روی رقبای نفت را فراهم کند. 
 


این تحلیگر بازار نفت و گاز با بیان اینکه در دورانی که قیمت نفت خام در سطوح بین ۷۰ تا ۱۰۰ دلار باشد قطعا انرژی‌های نو همچون باد و خورشیدی، ذغالسنگ، شیل اویل و شیل گس‌ها امکان عرضه اندام پیدا می‌کنند و به عبارت دیگر سرمایه گذاری بر روی این انرژی‌ها در جهان افزایش می‌یابد، افزود: اما عملا قیمت‌های نفت محدوده ۵۵ تا ۶۰ دلار امکان سرمایه گذاری بسیار بالا بر روی رقبای طلای سیاه را نمی‌دهد. 
 

این کارشناس اقتصاد انرژی با یادآوری اینکه سرمایه گذاری بر روی شیل اویل‌ها در محدوده قیمت نفت ۵۵ تا ۶۰ دلار در مقایسه با نفت بشکه‌ای ۱۰۰ دلار توجیه اقتصادی بالایی ندارد، گفت: به عبارت دیگر در نشست اخیر اوپکی‌ها در وین علاوه بر توافق بر روی کاهش تولید، بر روی محدوده قیمت هم توافق شده تا عملا هم منافع تولیدکنندگان تامین شود و هم فرصتی برای توسعه و افزایش تولید شیل اویل‌ها در بازار فراهم نشود و عملا اوپکی‌ها با این توافق به بازار نفت سیگنال‌های جدیدی را مخابره می‌کنند. 
 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از دستاوردهای نفت ۶۰ دلاری برای بازار و تولیدکنندگان آن است که این قیمت‌ها شوکی را به بازار نفت تحمیل نخواهد کرد، تصریح کرد: به عبارت دیگر در این محدوده قیمتی، شوکی به سمت افزایش و یا کاهش شدید قیمت‌ها در بازار ایجاد نمی‌شود و این می‌تواند امنیت سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز جهان را دست کم در میان‌مدت تضمین کند. 
 

جزایری با تاکید بر اینکه نفت بشکه‌ای ۵۵ تا ۶۰ دلار برای جذب سرمایه گذاران در صنایع نفت و گاز اکثر کشورهای عضو اوپک همچون ایران، عربستان سعودی و عراق جذاب و مناسب است، در خصوص پرسش دیگر مهر مبنی بر افزایش تعداد دکل‌های حفاری در بازار به ویژه با صعودی شدن قیمت نفت به بشکه‌ای بیش از ۵۰ دلار هم توضیح داد: در طول سه سال گذشته عملا با کاهش قیمت نفت و افت سرمایه گذاری‌ها حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ دکل حفاری از چرخه تولید نفت و گاز جهان حذف و به اصطلاح بیکار شده اند. 
 

وی با بیان اینکه بازگشت دکل‌های حفاری بیکار شده به صنعت نفت و گاز جهان یک تهدید برای قیمت‌های فعلی نفت به شمار نمی رود، خاطرنشان کرد: در طول دو تا سه سال گذشته آن قدر بازار نفت با افت سرمایه گذاری روبرو بوده که ورود دکل های حفاری نمی تواند زنگ خطری برای سقوط دوباره قیمت طلای سیاه در بازار تلقی شود.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حجت اله
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵
اینکه این فکر راکرده باشند خوب است ولی چرا در مسائل د یگر به عربستان فشار نمی آورند که این هم خون جوانان مردم درکشور های دیگر روی زمین نریزد فقط به فکر سود هستند که البته چیزی به مردم در نهایت نمیرسد وهمه آن صرف جنگ میشود ولی ما دو راه ندار یم یک حمله به عر بستان که همه کشورها با ما دشمن میشوندو دوم فشار به روی عربستان ورسانه ای کردن دخالت او در کشورهای دیگر بر ای خر بکاری آنها د ر هخمه جاخود بخود مثل ر وسیه وقتی ازاهداف آنها مطلع شد به ما پیوست و وضعیت آل سعود و همپیمانان آنها مشخص شد کل جهان با آنها سر ناسازگاری گذارد که این روش منطقی تر است جنگ نر م کارش را میکند فقط باید به آن سر عت داد
19
9
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
نباید هیچ توافقی با عربستان صورت گیرد آنها ضد اسلام هستند.
22
10
ناشناس
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۸
آیا پیامبر با یهودیان مدینه پیمان نبست؟
تو خود مسلمان نیستی
ناشناس
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶
یهودیان زمان پیامبر (ص) بهتر از این وهابی های بی دین بودند.
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۷
عربستان دشمن درجه یک ملت ایران است .این بحث در دیپلماسی نمیگنجد چون بین دو ملت ایران و عربستان است . عربستان با هزینه های گزاف در قسمت های اهل تسنن و به ویژه تلاش در وهابی کردن مردم خوزستان دارد .
16
15
علی موسوی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۲
کشور های اسلامی در منطقه باید باهم متحدشوند وگول سیاست های غلط غرب را نخورند واگر باهم متحد شداندثبات در منطقه حکم فرما خواهدشد ،هدف کشورهای غربی این است کشورهای اسلامی در تمام زمینها عقب باشند اگر عربستان با این سیاست پیش رود باور کنید در چند سال آینده حکومت سعودی را در موزه آرمیتاژ خواهید دید.
37
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
دلايل آبكي براي ارزان فروشي سرمايه ملي !!!
معلوم نيست چه لابي گري صرت گرفته و چه .... قراره بره كه بجاي دفاع از بيت المال ملت فقير به فكر جيب سرمايه دارا هستند
16
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۱
روحانی هر چی پول داشتیم رو خرج سفر های اروپاییش کرده دیگه پولی نمونده که باهاش بره اروپا. باید این کار رو می کرد که پول برای سفر های آتی اروپاییش جور بشه دیگه. زیاد سخت نگیرد.
15
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۵
پس کی دکتر سلام رو منتشر می کنید ؟!؟!؟ مگه قرار نبود بعد از سه ماه امروز بزاریدش تو سایت؟!؟!؟ این سوال امنیتی کوفتیتونم درست کنید. همیشه میگه عدد صحیح نیست و مجبورمون میکنه دوباره یا سه باره یا ... باره عدد امنیتی رو وارد کنیم تا نظرمون ثبت بشه!
31
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۰
یعنی ما هنوز یک خام فروشیم !
2
0
ناشناس
United States of America
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
البته این تلاش عربستان هست که یکم قیمت نفت جون بگیره که ایران هیچ گونه همراهی با اون نداشت و فقط به فکر افزایش تولید بود از این منظر باید عربستان را پاس داشت چرا که افزایش قیمت به سود همه کشورهایی تولید کننده از جمله ایران است
2
0
ناشناس
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
کجاش به نفعه ایرانه؟ روحانی داره نفتمون رو فلله ای مجانی میده میره. این اتفاقا به ضرر ماس چون از این به بعد با سرعت بیشتری نفتمون رو به باد فنا می دن!
پربازدیدترین آخرین اخبار