به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، ابراهیم رزاقی؛ گفت: موضوعاتی مثل انتخابات امریکا و تمدید تحریمهای کشور، باعث ایجاد واکنشهایی در داخل میشود که اثر آن را در بازارهایی مثل ارز میبینیم.
رزاقی گفت: در 27 سال گذشته حدود 1500میلیارد دلار صرف واردات کالا و خدمات شده است، نتیجه این سیاست وابستگی بیشتر اقتصاد به دلارهای نفتی و واردات بوده است.امروز 12 میلیون بیکار در کشور وجود دارد که حدود نیمی از آنها بیکار ارادی هستند، این آمارها نشان دهنده این است که این سیاستها با شکست مواجه شده است.
این استاد اقتصاد بازنشسته دانشگاه تهران گفت: ادامه این سیاستها کشور را متلاشی میکند و البته هر از چندگاهی مردم نیز نسبت به این سیاستها واکنشهایی نشان میدهند.
وی افزود، اخیرا در مدت کوتاهی قیمت دلار از 3600 تومان به 4100 تومان رسیده، به نظر میآید این واکنشهای هیجانی ناشی از همان سیاستها باشد که بازار آزاد این گونه نسبت به آن واکنش نشان میدهد.
رزاقی ادامه داد، سوال مهمی که باید به آن پاسخ داده شود این است واکنشهای هیجانی از کجا آمده است و چه کسی مسبب شرایط فعلی میباشد.
این اقتصاد دان تاکید کرد، کشورهای بیگانه به انحا مختلف تلاش میکنند تا اقتصاد کشور را با مشکل مواجه کنند، یکی از ابزارهای آنها استفاده از اهرم دلار و سایر ارزها برای کشورهای مصرف کننده میباشد، بنابراین مسئولان باید برای این وضعیت چاره اندیشی کنند.
وی ادامه داد، متاسفانه تغییراتی که در این کشورها رخ میدهد، روی بازارهای داخلی کشور مثل بازار ارز نیز اثر میگذارد. موضوعاتی مثل انتخابات امریکا و تمدید تحریمها در داخل کشور باعث ایجاد واکنشهایی میشود که اثر آن را در بازارهایی مثل ارز می بینیم.
رزاقی تاکید کرد، نزدیک بودن انتخابات هم مسئله دیگری است که باید به آن توجه داشت، رفتارهای خود مسئولان است چرا که فضا سازی برای رفتارهای هیجانی انجام میشود و این موضوع نتایج خود را در بازار ارز نشان میدهد.
رزاقی ادامه داد، مطبوعات و رسانهها دقیقا مشغول موضوع افزایش قیمت ارز شده اند در این صورت نگاهها از مسائل اصلی مانند آنچه در سیاست خارجی و فضای واقعی اقتصاد انجام میشود دور میشود.
وی افزود، چرا نزدیک انتخابات افزایش 400 تومانی نرخ ارز اتفاق افتاده است به نظر من یک برنامه تدوین شده در دستور کار قرار گرفته است تا توجه مردم از مسائل اصلی دور شود.
رزاقی در پایان گفت: به نظر بنده دلار ارزان به نفع اقتصاد نیست چرا که وابستگی به واردات را تداوم میبخشد، اما گران شدنهایی هیجانی که نشات گرفته از میل به سفته بازی باشد هم نمیتواند به اقتصاد کمک کند.
منبع: تسنیم