به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، دونالد ترامپ، نامزد جنجالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سرانجام به طور رسمی به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور کشور آمریکا انتخاب گردید. پس از این پیروزی، هم اکنون دونالدترامپ به دنبال تکمیل اعضای کابینه خود است. کابینه در کشور آمریکا متشکل از ۱۵ وزارتخانه و چندین سازمان فدرال است که بر مطابق قانون اساسی این کشور، مسئولین تمام این سازمانها و وزارتخانه ها از سوی رئیس جمهور برای بررسی و تایید نهایی به مجلس سنا معرفی میگردند.
کابینه این کشور عبارت اند از وزارت امورخارجه، وزارت خزانه داری وزارت دفاع، دادستان کل یا وزارت دادگستری وزارت کشور، وزارت کشاورزی، وزارت بازرگانی، وزارت کار، وزارت مسکن و توسعه شهری، وزارت ترابری، وزارت نیرو، وزارت بهداشت و خدمات انسانی، وزارت آموزش، وزارت امور سربازان از جنگ بازگشته و در نهایت وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا.
تا کنون چند تن از نامزدهای تصدی برخی وزاتخانه های کلیدی در دولت ترامپ مشخص گردیده که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
وزارت امورخارجه
«رکس تیلرسون» گزینه اصلی ترامپ برای تصدی این وزارتخانه است. تیلرسون، ۶۴ ساله دارای ارتباط نزدیک با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است و انتخاب تیلرسون که به دلیل ارتباط وی با روسیه، انتقادهای زیادی از ترامپ شده و برخی از چهره های نام آشنای کنگره ایالات متحده در این رابطه ابراز نگرانی کرده بودند.
تلیرسون از سال ۲۰۰۶ تاکنون مدیر اجرایی اکسون موبیل بوده و انتظار میرود سال آینده بازنشسته شود. در سال ۲۰۱۱، اکسون موبیل با شرکت روسنفت (Rosneft) بزرگترین شرکت نفتی دولتی روسیه قراردادی برای همکاری در کشف و استخراج نفت امضاء کرد. پوتین در آن زمان گفت ارزش این توافق میتواند بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار باشد .این دو شرکت از آن زمان تاکنون در ۱۰ پروژه روسیه با یکدیگر مشارکت می کنند. «ولادیمیر پوتین» در سال ۲۰۱۳ مدال دوستی روسیه را به تیلرسون تقدیم کرد.
تیلرسون در سال ۲۰۱۲ در مصاحبه با روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز گفته بود در صورتی که تنشها با ایران بر سر برنامه هستهای افزایش یابد روند صعودی قیمت نفت ادامه خواهد داشت.
از سوی دیگر «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین مدیر اجرایی شرکت نفتی «اکسون موبیل» به عنوان وزیر خارجه دولت «دونالد ترامپ» را فردی حرفهای توصیف کرده است. اما روابط نزدیک تایلرسون با روس ها و به ویژه پوتین می تواند منجر به بهانه ها و نگرانی هایی در سنای آمریکا در خصوص رأی اعتماد به وی برای تصدی مقام وزارت خارجه این کشور شود.
بنا بر این گزارش، به احتمال زیاد «جان بولتون» نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل به عنوان قائم مقام وزارت خارجه معرفی میشود»
وزارت کشور
به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، دونالد ترامپ، اعلام کرده که رایان زینک Ryan Zinke را برای تصدی وزارت کشور در کابینه دولت جدید برگزیده است.
بر اساس این گزارش، زینک که از فرماندهان سابق واحد ویژه نیروی دریایی امریکا موسوم به Navy Seals است، هنوز به این پیشنهاد پاسخ نداده است.
وزارت دفاع
«جیمز مَتیس James Mattis»ژنرال بازنشسته تفنگداران دریایی آمریکا، گزینه اصلی ترامپ برای تصدی این سمت است. متیس که در میان نظام آمریکایی مشهور به «سگ دیوانه» است، در اظهار نظری پیرامون کشتن دشمن در میدان نبرد می گوید: «در واقع، جنگیدن با آن ها بسیار بامزه است، می دانید که. پر از موقعیت های خنده دار است (شماری از مستمعین که همه نظامی هستند می زنند زیر خنده)شلیک کردن به چند نفر بامزه است. من هم با شما شریک خواهم بود. من صدای تیر و تفنگ را دوست دارم.»
او در همین جلسه افزود: «شما به افغانستان می روید، با کسانی مواجهید که به خاطر نپوشیدن حجاب در ۵ سال اخیر بر سر زنان زده اند. پس با شلیک به آن ها به شما خوش می گذرد.»
جنرال متیس همچنین اظهارات ضد ایرانی فراوانی دارد به طوری که وی بر سر رویکرد آمریکا نسبت به ایران با اوباما تقابل جدی داشت.
متیس متولد ایالت واشینگتن و فارغ التحصیل کالج ایالتی مرکزی واشینگتن در ۱۹۷۲ است و وقتی اولین بار به شهرت عمومی رسید که در جریان تهاجم نظامی آمریکا به عراق(۲۰۰۳) با سرعتی برق آسا نیروهای تحت امرش، لشکر اول تفنگداران دریایی، را به بغداد منتقل کرد.
از این رو مطرح شدن نامش به عنوان گزینه وزارت دفاع، طیف های مختلف سیاسی از دموکرات ها تا جمهوری خواهان سنتی و وفاداران به ترامپ را خشنود کرده است.
مشاور امنیت ملی
دونالد ترامپ «مایکل فلین» را به سِمَت مشاور امنیت ملی کابینه خود برگزید. او پیش از این رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا از ۲۲ جولای ۲۰۱۲ تا ۷ آگوست ۲۰۱۴ میلادی بوده است.
وی همچنین ریاست بورد اطلاعات نظامی، معاونت اداره اطلاعات ملی و یکی از افسران ارشد فرماندهی مشترک عملیاتهای ویژه آمریکا را نیز در کارنامه خود دارد.
فلین در گذشته اسلام را «سرطان» خطاب کرده بود و از حامیان شعارهای «اسلامهراسی» است. همچنین وی یکی از کسانی بود که طرحی را به فرماندهی مشترک عملیاتهای ویژه آمریکا ارائه داده بود و براساس آن، افغانهای مظنون به عضویت در صف شبهنظامیان طالبان هدف قرار میگرفتند.
منبع: سمعک نیوز