به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کیکاووس سعیدی رئیس فدراسیون گلف در نشست خبری خود که در محل فدراسیون برگزار شد، در ابتدا به فعالیتهای این فدراسیون در سال جاری اشاره کرد و گفت: در سال جاری انجمنهای ما فعالیتهای خوبی داشتند و توانستند نسبت به جذب و معرفی رشتههای زیرمجموعه خود همانند بهکاپ و وودبال فعالیتهای خوبی انجام دهند. مسابقات گلف را در 4 رده سنی و در دو بخش آقایان و بانوان برگزار کردیم همچنین رقابتهای مینیگل و بهکاپ نیز برگزار شد. مسابقات سوپرلیگ دوره چهارم و پنجم را نیز با حضور 8 تیم برگزار کردیم که دوره پنجم آن فعلا در حال برگزاری است. همچنین 42 مسابقه استانی و یک دوره مسابقه آزاد نیز برگزار کردیم.
سعیدی در ادامه با اشاره به اعزامهای خارجی فدراسیون گلف افزود: 16 اعزم برون مرزی در فدراسیون مرزی داشت که تورنمنت بینالمللی پاکستان، تورنمنت بینالمللی تایلند زیر 30 سال، تورنمنت بینالمللی بانوان در مالزی، رقابتهای قهرمانی انفرادی مردان در کره جنوبی و رقابتهای قهرمانی جهانی فوتبال در کره جنوبی مهمترین آنها بود که در این مسابقات موفق به کسب یک مدال طلا در رشته تک ضربه و دو مقام سومی شدیم. همچنین اجلاس سالیانه جهانی گلف را در کره جنوبی داشتیم که در آن شرکت کردیم. سه دوره مربیگری و یک دوره داوری برگزار شد. تصویب آیین نامه انجمن مربیان و آییننامه لیگ برتر در دستور کار ما قرار گرفت. تدوین نظام استعدادیابی و برنامه راهبردی فدراسیون نیز انجام شد. همچنین رقابتهای لیگ دسته یک گلف آقایان و بانوان و رقابتهای قهرمانی وودبال نیز در دستور کار ما قرار دارد. همچنین با رایزنی با وزارت علوم رشته گلف به عنوان یک رشته درسی مصوب شد و به عنوان دو واحد درسی در دانشگاهها تدریس میشود.
رئیس فدراسیون گلف درباره طرح ملی استعدادیابی اظهار داشت: در این طرح 6 استان را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم و تفاهمنامه با آنها امضا شده. سه استان در طرح ملی و سه استان دیگر نیز در طرح آموزشی قرار گرفته که در بهمن ماه رسما کار استعدادیابی آغاز خواهد شد. در این طرح هدف ما جامعه سنی 6 الی 12 سال است و قصد داریم با اجرای این طرح ضمن فراگیر کردن گلف در سطح کشور و پوست اندازی نسل فعلی به بحث پشتوانهسازی ورود کرده و نسل جدیدی را برای گلف تربیت کنیم.
سعیدی درباره هدف اصلی فدراسیون گفت: هدف اصلی ما کسب یک سهمیه در رقابتهای المپیک 2020 است و برنامههای خود را حول این محور پیش میبریم. در المپیک ریو سهمیهها امتیازی بود 30 نفر اول رنکینگ بانوان و آقایان در مسابقات المپیک حضور یافتند اما برای المپیک توکیو قرار بر این شده سهمیهها براساس زون و قارهای خواهد بود. در حال حاضر رتبه ما در رنکینگ جهانی 50 در میان 120 کشور است و در آسیا نیز 37 کشور در رنکینگ حضور دارند که رتبه ما 19 آسیا است. ضمن اینکه 72 کشور در مسابقات رسمی گلف که هر دو سال یکبار برگزار میشود شرکت میکنند.
وی درباره برنامههای فدراسیون برای کسب سهمیه المپیک گفت: از بهمن ماه استعدادیابی در 6 استان آغاز خواهد شد اعزام مربی و تجهیزات برعهده فدراسیون است و تلاش میکنیم با این برنامه بتوان استعدادهای جدیدی را برای گلف کشف کنیم. از سوی دیگر حضور مربی خارجی نیز به این روند کمک خواهد کرد. حضور در تورنمنتهای بینالمللی و آسیایی و جهانی نیز قطعا سطح گلف ما را بالا خواهد برد ضمن اینکه از تعاملات بینالمللی برای برپایی اردوهای خارجی و حضور در کمپهای بینالمللی استفاده میکنیم تا باعث پیشرفت و ارتقای گلفبازان تیم ملی شود. در مسیر کسب سهمیه المپیک همچنین به لژیونرهای گلف نیز بسیار امیدواریم. سه لژیونر خارجی داریم که تاکنون در چندین مسابقه برای ما بازی کردهاند و نتیجه نیز گرفتهاند.
بحث زیرساخت یکی از پرسشهای کلیدی بود که رئیس فدراسیون گلف به آن اینگونه پاسخ داد. خوشبختانه تمامی استانهای ما از زیرساخت نسبی برخوردار است اما طرحی تدوین شده که در هر استان زمینهای تمرینی احداث شود و در مرکز هر استان یک آکادمی گلف داشته باشیم. آکادمی اصلی گلف در مجموعه انقلاب تاکنون 90 درصد پیشرفت داشته و به امید خدا تا پایان سال آن را رسما افتتاح خواهیم کرد. نکته مهم این است که احداث زمین گلف نیاز به 90 هکتار زمین و چند حلقه چاه عمیق و 80 میلیارد سرمایه میخواهد که چنین هزینهای از توان دولت خارج است وباید بخش خصوصی به این قضیه ورود پیدا کند و در احداث زمینهای گلف سرمایهگذاری انجام دهد. در حال حاضر 4 زمین گلف در 4 شهر و استان اصلی یعنی در تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد مصوب شده است بدین صورت که در مجموعههای ورزشی ثامن مشهد،یادگار امام تبریز، نقش جهان اصفهان و میانرود شیراز زمین گلف احداث خواهد شد. در این باره فراخوان جذب سرمایهگذار هم دادهایم و با حمایت شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی در حال برنامهریزی هستیم. زمین بینالمللی گلف در شهر پرند نیز در حال احداث است که با 18 میدان و 9 میدان مجزا یکی از بزرگترین زمینهای گلف خواهد بود.
سعیدی افزود: در کشورهای صاحب گلف دنیا زیرساخت حرف اول را میزند به عنوان مثال در امریکا 17 هزار زمین گلف داریم، در پاکستان 45 هزار، در مالزی 180 هزار زمین و در ترکیه نیز به همین میزان زمین وجود دارد. نکته جالب اینکه پس از المپیکی شدن گل کشور فرانسه بخشی از زمینهای گلف را رایگان کرده تا بتواند برای جذب استعدادهای بیشتر و مدال المپیک سرمایهگذاری انجام دهد. حتی کشور ترکیه سالانه 10 ا لی 15 هزار توریست گلف دارد و از این راه درآمدزایی میکند. جالب اینکه برخی از روسای جمهور نیز در برنامههای خود گلف را تبلیغ میکنند.
سعیدی درباره حضور گلفبازان ایران در بازیهای آسیایی نیز گفت: گلف یکی از رشتههایی است که در بازیهای آسیایی نیز حضور دارد اما با توجه به اینکه ملاک کمیته ملی المپیک کسب مدال و سکو در این بازیهای است تاکنون رشته گلف به بازیهای آسیایی اعزام نشده چرا که ما با کسب مدال فاصله داریم و موفقیت در این رشته زمانبر است. با این وجود تلاش میکنیم که در بازیهای آسیایی جاکارتا حداقل یک نماینده داشته باشیم.
رئیس فدراسیون گلف با اشاره به اینکه میزبانی رویدادهای بینالمللی یکی از مهمترین ابزار پیشرفت است گفت: در رشته گلف تاکنون میزبانی تورنمنت بینالمللی نداشتهایم اما با موافقت وزارت ورزش و جوانان و کنفدراسیون گلف آسیا اولین دوره مسابقه بینالمللی با نام جام صلح و دوستی یادواره مرحوم حسنپور در دهه سوم اردیبهشت در مجموعه ورزشی انقلابی برگزار خواهد شد. برای این مسابقات از 10 کشور دعوت کردهایم که تاکنون سه کشور لبنان، پاکستان و افغانستان رسما اعلام آمادگی کردند و دو کشور قطر و امارات نیز به صورت ضمنی و تلفنی برای این مسابقات آمادگی خود را اعلام کردند. امیدواریم مابقی کشورها تا انتهای دی ماه که ددلاین اعلام آمادگی این رقابتها است برای حضور خود را در این رقابتها اعلام کنند. پیشبینی میکنیم که این مسابقات با حضور 10 تیم خارجی و سه تیم داخلی برگزار شود. همچنین یک دوره مسابقه بینالمللی با حضور اتباع خارجی 7 الی 8 کشور در اواخر بهمن ماه در مشهد برگزار خواهد شد.
سعیدی در ادامه به جذب مربی خارجی برای گلف ایران ا شاره کرد و گفت: برای جذب مربی خارجی دو کار باید انجام شود اول اینکه در بحث زیرساخت حداقلها را داشته باشیم و دوم اینکه در بحث تربیت مربی نیز گامهای اساسی برداریم و مربی گلف به اندازه کافی داشته باشیم. با این وجود تا به امروز با کمک فدراسیون جهانی گلف دو مربی خارجی که حق ارتقای سطح گلفبازان ایران و آموزش مربیان به ایران اعزام شدهاند. اولین مربی خارجی از اسکاتلند و دومی از کشور یونان بودند با رایزنیهایی که انجام شده سومین مربی خارجی نیز با حمایت فدراسیون جهانی از کشور استرالیا خواهد آمد و 10 روز در ایران خواهد بود و ضمن زیرنظر گرفتن تمرینات گلفبازان کلاسهای آموزشی نیز برگزار خواهد کرد.
رئیس فدراسیون گلف در ادامه به بحث گران بودن این رشته اشاره کرد و گفت: برخلاف تصور عموم رشته گلف به هیچ وجه رشته گرانی نیست در تهران و برای شهروندان هزینه زمین گلف با تجهیزات اعم از توپ و چوب گلف و مربی برای آموزش و بازی 50 الی 60 هزار تومان است و در استانها نیز آموزش گلف با حمایت فدراسیون تقریبا رایگان انجام میشود بنابراین نتیجه میگیریم که گلف رشته گرانی نیست و خیلی از رشتهها هستند که از گلف گرانتر هستند.
وی درباره برنامههای فدراسیون برای فراگیر کردن گلف گفت: استفاده از ستارههای ورزش و هنر یکی از راهکارهایی است که به فراگیر کردن و جا افتادن گلف در میان عموم مردم کمک میکند. در گذشته به صورت نمادین و پراکنده این کار انجام شده است و از دو تیم مطرح پایتخت و چند مربی سرشناس دعوت کردهایم تا در گلف حضور پیدا کنند. همه جا از نخبگان و ستارگان برای تبلیغ یک رشته استفاده میکنند و این ایده بسیار خوبی است و ما قصد داریم دوباره آن را اجرایی کنیم و حتی از سیاستمداران نیز برای شناساندن گلف استفاده خواهیم کرد.
سعیدی در پایان درباره وضعیت بودجه فدراسیون گلف گفت: در سه سال اخیر بودجه فدراسیون افزایشی نداشته و اگر بخواهیم نسبت به تورم قیاس کنیم حتی کاهش نیز داشته است. نگاه وزارت ورزش و جوانان استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و جذب اسپانسر است. ما هم در این زمینه راهکارهای خوبی داریم و تلاش میکنیم تا از منابع داخلی و خارجی برای درآمدزایی استفاده کنیم. دولت یازدهم از ورزش حمایت خوبی داشته با این وجود ما از وزیر ورزش و جوانان میخواهیم تا از این رشته حمایت کرده و منابع مالی را تقویت کنند همچنین بحث در اختیار گرفتن زمین گلف مجموعه انقلاب را نیز از وزیر میخواهیم. مذاکرات اولیه در این زمینه انجام شده و توافقات ابتدایی نیز صورت گرفته است. با در اختیار گرفتن زمین مجموعه گلف انقلاب بخش مهمی از مشکلات ما مرتفع خواهد شد.