اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر طبق تحقیقات دانشگاه جرج تاون، نور خورشید در طی مکانیسمی جدا از تولید ویتامین D، به تقویت سلول های T کمک می کند.
نور آبی که در طیف نور خورشید وجود دارد باعث افزایش تحرک و جابهجایی سلول های T در بدن می شود. سلول های T موجود در غشا میانی پوست به عنوان گسترده ترین ارگان بدن، حدوداً دو برابر تعداد سلول های T است که در خون در گردشاند. نور آبی به این قسمت از پوست نفوذ کرده و تحرک و جابهجایی سلول های T را افزایش می دهد.
محققان همچنین مکانیسم مولکولی که به واسطه آن، نور آبی باعث افزایش تحرک سلول های T می شود را پیدا کردند.نور آبی منجر به تولید هیدروژن پراکسید در سلول های T می شود.هیدروژن پراکسید ترکیبی است که سلول های سفید خون در هنگام مواجه با عفونت برای کشتن میکروب ها تولید می کنند. وجود هیدروژن پراکسید پیامی برای افزایش حضور سلول های T و دیگر پاسخ های ایمنی می شود. در واقع هیدروژن پراکسید نوعی فراخوان برای سایر سلول های ایمنی بدن محسوب می شود تا به محل عفونت مهاجرت کنند.
بر طبق گفته محققان اهمیت نتایج بهدستآمده در آینده پررنگتر خواهد شد و می توان درمان با نور آبی (blue light therapy) را برای تقویت و افزایش کارایی سیستم ایمنی به بیماران پیشنهاد کرد. لازم به ذکر است که با توجه به وجود اشعه فرابنفش در نور خورشید که باعث به وجود آمدن سرطان پوست و ملانوما می شود، استفاده از لامپ های مخصوص با نور آبی در مراحل درمانی ایمن تر است.