به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به اینکه سیاست بانک مرکزی موجب شد ارز به جای تک نرخی، سه نرخی شود، از برخی مفاد دستورالعمل جدید بانک مرکزی درباره بازار ارز انتقاد کرد. محمد لاهوتی با اشاره به دستورالعمل جدید بانک مرکزی گفت: براساس این دستورالعمل، بانک مرکزی مکلف است، شرایطی را فراهم کند که حداکثر تا 25 اسفند 95، ارز حاصل از صادرات محصولات عمده صادراتی از سوی بانکها خریداری شود و صرافیها به وظایف متعارف خود برگردند. بر این اساس، تعیین واردات کالا با ارز آزاد و نرخ دلار سه هزار و 600 تومان صورت میگیرد.
وی در مصاحبه با مهر گفت: فروش اعتبار 10 درصدی و 90 درصدی، نکته مثبتی است و تنها اشکالی که دارد، این است که نرخ سه هزار و 600 تومان را به عنوان پایه اعلام کردند، در صورتی که اگر مبنا، نرخ ارز آزاد باشد باید نرخ سامانه سنا مورد پذیرش قرار میگرفت و عملا با اعلام سه هزار و 600 تومان نه تنها به سمت تک نرخی نرفتیم بلکه سه نرخی شدیم. لاهوتی با بیان اینکه این میتواند تبعاتی داشته باشد و معتقدم حتی اگر بانک مرکزی قصد داشت دلار را با این روش پایین نگه دارد، به راحتی میتوانست با تزریق منابع به واردکنندگان، نرخ روزانه را کاهش داده و به هر عددی که میخواست میرسید، گفت: اینکه یک نرخ سوم را در یک دستورالعمل اعلام کنیم، درست نیست اگرچه این اقدام در راستای کاهش نرخ ارز در بازار است اما کمکی به تکنرخی شدن نمیکند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاکید کرد: نکته بعدی اینکه در این دستورالعمل زمانی برای محدود کردن صرافیها و موکول کردن خدمات به آنها مشخص شده که به نظر من با توجه به اینکه هنوز روابطی طبیعی بین سیستم بانکی ما و سایر بانکها وجود ندارد و در نقل و انتقال پول مشکل داریم، تضادی است که در این بخشنامه وجود دارد، او با بیان اینکه نکته بعدی این است که گشایش اعتبار در کشور، کمتر از 20 درصد و 30 درصد واردات را دربرمیگیرد و عملا سیستم پرداخت مستقیم برای واردات در حال انجام است، تصریح کرد: بنابراین اینکه برای این کالاها یک نرخ سوم اعلام کنیم اما بقیه کالاها استفاده نکنند از نقاط ضعف این دستورالعمل است.
منبع: کیهان