تقلبهاي علمي بيش از ساير تقلبها به حيثيت كشور آسیب می زند
دكتر نورالله كثيري در گفت وگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: دولت و نظام حاكميت بايد با فراهم كردن ساز و كار لازم براي مقابله با بروز تقلبهاي علمي، اين مسئله را به صورت ريشهاي بررسيِ، شناسايي و با آن برخورد كند.
وي افزود: در حال حاضر نه تنها تقلبهاي علمي مانند خريد و فروش پايان نامهها و ارائه مدارك تقلبي از سوي برخي از مديران در جامعه اتفاق مي افتد، بلكه برخورد جدي با آنها صورت نميگيرد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران تاكيد كرد: برخورد كردن با تخلفات علمي، حلال مشكلات نيست؛ ولي به نوعي زشتي و ميزان اهميت مسئولان به اين مسئله را نشان مي دهد.
كثيري با بيان اينكه برخوردهاي معلولي تاثير بلندمدتي در كاهش تقلبهاي علمي ندارد، گفت: در حال حاضر نه به صورت علتي و نه معلولي با اين مسئله برخورد نميشود و گسترش تقلبهاي علمي يكي از بزرگترين مسائلي است كه جامعه دانشگاهي را مورد حمله قرار داده است.
وي بها دادن بيش از حد به مدارك تحصيلي را يكي از بزرگترين عوامل گسترش تقلبهاي علمي عنوان و اضافه كرد: توجه بيش از حد به مدارك به جاي در نظر گرفتن تخصص و مهارت افراد، نظام ناكارآمدي را بر سيستمهاي علمي و اجرايي كشور حاكم مي كند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت اهميت به انتشار مقالات در ISI و مجلات داخلي و خارجي را يكي ديگر از عوامل بروز تقلبهاي علمي دانست و اذعان داشت: توجه بيش از حد به انتشار مقالات در ISI و مجلات خارجي باعث مي شود تا افراد بدون توجه به نتايج و فرآيند علمي تحقيقات، تنها به دنبال ارائه مقالات بيشتر در مجلات مختلف باشند.
كثيري در خصوص ارائه مدارك تقلبي از سوي برخي از مديران گفت: عملكرد مدیران در كساني كه آنها قبول دارند، به عنوان الگو در نظر گرفته مي شود و كساني كه آنها را قبول ندارند، زمينهساز تبليغات منفي ميشود.
وي تاكيد كرد: بروز تقلبهاي علمي از سوي برخي از مديران از هر نظر تاثیرات منفي در جامعه را به دنبال خواهد داشت.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران خاطرنشان كرد: دولت بايد با شديدترين روشها و به صورت ريشهاي با تخلفات علمي برخورد كند./انتهاي پيام/