کد خبر:۵۷۵۹۸۶

باکتری پنجاه‌ ساله؛ گزینه جدید برای درمان سرطان

پژوهشگران از ویژگی باکتری سالمونلا استفاده کرده و به سویه غیرسمی از این باکتری دست پیدا کردند که اختصاصا می‌تواند به سلول‌های سرطانی نفوذ کند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به طور میانگین در هرسال ۴۸ میلیون آمریکایی دچار مسمومیت‌های غذایی ایجادشده توسط باکتری سالمونلا می‌شوند. این باکتری با ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد می‌تواند از طریق کانال‌های سلولی به داخل آن‌ها نفوذ کرده و در میزبان خود تکثیر یابد.

 

پژوهشگران از این ویژگی باکتری سالمونلا استفاده کرده و به سویه غیرسمی از این باکتری دست پیدا کردند که اختصاصا می‌تواند به سلول‌های سرطانی نفوذ کند. 

 

سویه‌هایی از سالمونلا نوعی ترجیح طبیعی برای ورود به سلول‌های سرطانی دارند که با اطلاع از این ویژگی می‌توان از آن‌ها در باکتریوتراپی (Bacteriotherapy) استفاده کرد. باکتریوتراپی به معنای استفاده از باکتری‌های زنده به‌عنوان یک روش برای کنترل و یا درمان کامل بیماری‌ها است. پژوهشگران سویه دست‌کاری ژنتیکی شده از سالمونلا را با نام CRC۲۶۳۱ را ایجاد کردند که غیر سمی بوده و توانایی طبیعی آن برای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی افزایش پیدا کرده است. 

 

این سویه جدید به طور مستقیم وارد سیستم گردش خون موش‌هایی با سرطان پروستات شد. نتایج نشان داد که پیشرفت سرطان پروستات در آن‌ها ۲۰ درصد نسبت به گروه کنترل کاهش پیدا کرده است. CRC۲۶۳۱ پایداری زیادی در محیط سلولی داشته همچنین سرعت پخش آن در سلول‌های سرطانی زیاد است. به‌علاوه تهدیدی برای سلول‌های طبیعی محسوب نمی‌شود. سالمونلا CRC۲۶۳۱ داروهای شیمایی ضد سرطان را حمل کرده و مستقیماً وارد تومور می‌شود. یکی از اهداف این پژوهش توسعه وکتورهای باکتریایی است که وارد تومور شده و آن را از داخل به بیرون نابود می‌کنند. 

 

سویه‌ی CRC۲۶۳۱ از نمونه‌های سالمونلا از مجموعه Demerce است که بیش از ۵۰ سال در دمای اتاق نگهداری شده بودند. این مجموعه شامل بیش از ۲۰۰۰۰ نمونه مختلف از سالمونلا است.جزئیات بیشتر در مجله PLOS ONE به چاپ رسیده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار