به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، اظهارات غیرکارشناسی برخی از اعضای شورای شهر تهران باعث شد تا رسانههایی به طرح سناریوهای توهم توطئه دست بزنند و حتی تعدادی از رسانههای داخلی از این اظهارات برای منکوب کردن رقبای سیاسی خود بهره ببرند.
در همین زمینه پرویز سروری رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران گفت: متأسفانه عدهای مدتی است که به بلای تبدیل مسائل کارشناسی به مسائل سیاسی مبتلا شدهاند.
وی افزود: نتیجه این میشود که فارغ از نگاه کارشناسی اقداماتی صورت میگیرد یا مواضعی اتخاذ میشود که اساساً پشتوانه کارشناسی ندارند. حادثهای اتفاق افتاده که همه را داغدار کرد. آتشنشانان فارغ از مسائل سیاسی با فداکاری و دلسوزی به ایثار و فداکاری خود در حادثه پلاسکو پرداختند و جان مبارکشان را تقدیم ملت کردند.
رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران، اضافه کرد: این صحنهها فرصتی برای وحدت و انسجام ملی بین مردم کشور است، تمام کشور بهنوعی یکصدا پشت آتشنشانها قرار گرفتند و آنها را مورد تفقد و ستایش و تحسین قرار دادند، این فرصت، زمینهای برای اتحاد، انسجام و همدلی و همافزایی بیشتر ملی را فراهم کرد.
سروری، خاطرنشان کرد: متأسفانه عدهای این را برنمیتابند و ظاهراً حیاتشان را در تنشها و چالشهای مختلف میبینند و در این فرصت بزرگ ملی میخواهند تهدید درست کنند. آنها مواضعی میگیرند که مقابل نگاه کارشناسی قرار میگیرد.
وی افزود: اولاً در این زمینه رهبر معظم انقلاب از روز نخست فرمودند بررسی علل و عوامل حادثه باید پیگیری شود اما براساس اولویتبندی، الآن اولویتبندی آواربرداری و تعیین محبوسین زیر آوار است، بعد از آن در یک فرایند کارشناسی موضوع بررسی میشود هرکس مقصر بوده و کوتاهی کرده باید برخورد شود.
این نماینده شورای شهر تهران با بیان اینکه از این بررسیها باید فرایندی ایجاد شود که دیگر این حوادث تکرار نشود؛ تصریح کرد: بعضیها از روز اول شروع به علتیابی کردند، اینگونه داغ ملت را هر روز تازه کردند. خانوادههایی که نگران و داغدار هستند در فشار زایدالوصفی به سر میبرند. بیان بعضی از اطلاعات ناقص و غیرکارشناسی در آنها ایجاد دلهره بیشتر و زخمشان را تازهتر میکند.
سروری با اشاره به تشکیل دو کمیته فنی و حقوقی و کمیته هماهنگی برای بررسی مطالبات حادثه دیدگان کارگران واحدهای تولیدی وخانوادههای معظم شهدا برای حادثه پلاسکو در شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در بحث حقوق و فنی تا به امروز دو جلسه فشرده حقوقی داشیم که تمام موارد مطرحشده را بررسی کردیم، برای نمونه بند 14 ماده 55 یکی از موضوعات جدی مطرح در رابطه با این حادثه است که بهصورت کارشناسی و دقیق بررسی شد. جلسه بعدی در روز شنبه صبح با نمایندگان دادستانی و وزارت کار، سازمان آتشنشانی، شهرداری و اتاق اصناف برگزار میشود. موارد دیگری مثل ماده 105 قانون تجارت کار، مصوبه هیئت دولت در سال 93 و بحث مالک و مستأجر مورد بررسی دقیق اعضای کمیته قرار خواهد گرفت.
وی درباره عدم استفاده از هلیکوپتر در زمان حادثه پلاسکو نیز عنوان کرد: هلیکوپتر عموماً در فضای باز مورد استفاده قرارمیگیرد. در زمان حادثه از مخزنهای بزرگ آب استفاده شد. مگر هلیکوپتر به چهمیزان میتوانست از مخازن آب استفاده کند، در حالی که آتشنشانان از بهترین تجهیزات آتشنشانی و اطفای حریق استفاده میکردند.
سروری خاطرنشان کرد: استفاده از هلیکوپتر برای خاموش کردن آتشی که از ساختمانها و طبقات مختلف آن زبانه میزند، منطقی نبود. در زمان حادثه پلاسکو از تجهیزات مدرن و بهروز استفاده شد و در حالی که این تجهیزات در دسترس است استفاده از هلیکوپتر با مخزن محدود و قدرت مانور کم منطقی نبود، نمیدانم با کدام منطق این نظرات غیرکارشناسی داده میشود.
رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران در پایان گفت: موارد مختلف دخیل در حادثه پلاسکو را در دو بعد حقوقی و فنی بررسی خواهیم کرد. اجازه داده شود این فرایند در یک مسیر غیرچالشی و تنشی و کاملاً در فضای کارشناسی ادامه پیدا کند، ما شاهد رسیدن به نتیجهای هستیم که بهجای اینکه داغ داغداران را افزایش بدهیم مرهمی بر زخم آنها باشیم.
منبع:تسنیم