دكتر جميله فتاحي در گفتوگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: يكي از مشكلات رشته شنوايي شناسي اين است كه دانشگاه هايي كه رشته شنوايي شناسي دارند عمدتا در شهر تهران هستند و دانشجويان براي تحصيل مجبورند در تهران حضور يابند.
وي نبود شغل در شهرهاي كوچك را از ديگر مشكلات دانشجويان رشته شنوايي خواند و گفت: اكثر دانشجويان ما شهرستاني هستند و پس از پايان تحصيل امكان يافتن شغل در شهر خودشان را ندارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: اخيرا طرحي ملي براي غربالگري شنوايي ايجاد شده كه تشخيص كم شنوايي در نوزادي را پيگيري مي كند.
فتاحي اين غربالگري را فرصت شغلي مناسبي خواند و گفت: يكسري عملكردهاي نامناسب اين فرصت را از دانشجويان رشته هاي شنوايي شناسي گرفته است و پرستاران انجام اين كار را برعهده مي گيرند.
وي بيان داشت: در صورت ايجاد فرصت شغلي، معلوليت شنوايي كه شايع ترين معلوليت در ايران است، كاهش چشمگيري خواهد يافت.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تشخيص كم شنوايي را در بدو تولد بسيار مهم خواند و گفت: اگر كم شنوايي در دوران نوزادي تشخيص داده شود، علاوه بر جلوگيري از عوارض آن، درمان راحت تري نيز خواهد داشت.
فتاحي ازدواج فاميلي را بيشترين علت كم شنوايي در ايران عنوان كرد و گفت: ژنتيك ايجاد كننده كم شنوايي در ازداوج هاي فاميلي از نوع مغلوب است كه در آزمايشات ژنتيكي قبل از ازدواج قابل پيگيري نيست./انتهاي پيام/