کد خبر:۵۸۱۸۷۱

همه آمارهای غلط معاون وزیر اقتصاد

ارقام رشد بخش نفت، صنعت، کشاورزی، خدمات و نرخ تشکیل سرمایه ثابت در فصل تابستان و ۶ ماهه اول امسال که روز گذشته از سوی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد بیان شد، نه شباهتی به ارقام بانک مرکزی دارد و نه مرکز آمار ایران.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روز گذشته حسین میرشجاعیان در نشست خبری ارقام عجیبی از رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری شش ماهه اول امسال ارائه کرد.

 

وی در این نشست اعلام کرد: در شش ماهه اول امسال رشد بخش نفت 20.1 درصد، کشاورزی 5.7 درصد، صنعت 2.9 درصد، خدمات 10.8 درصد بوده است.

 

همچنین میرشجاعیان ارقام رشد در تابستان امسال را اینگونه بیان کرده است: رشد بخش نفت 21.4 درصد،‌ کشاورزی 6.8 درصد، صنعت 3.6 درصد، خدمات 14.1 درصد.

 

بررسی آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بسیار متفاوت از ارقام اعلام شده معاون وزیر اقتصاد است.

 

هفته گذشته  بسیاری از دیگر رسانه‌ها ارقام رشد اقتصادی سه ماهه اول و 6 ماهه اول سال 955 را که توسط بانک مرکزی تهیه شده بود منتشر کردند و روز گذشته هم روابط عمومی بانک مرکزی همان ارقام را در قالب جدولی منتشر کرد که به شرح زیر است: 

 

همچنین در گزارش مرکز آمار ایران هم ارقام رشد اقتصادی 6 ماهه اول امسال را منتشر کرد که در که در جدول می‌آید:

عنوان رشد 6 ماهه 95
کشاورزی 5.9
صنعت 3.7
استخراج نفت و گاز 74.9
معدن 4.7-
ساختمان 9.7-
خدمات 5

همچنین معاون اقتصادی وزیر اقتصاد، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص را 4.1 درصد اعلام کرده است. بانک مرکزی در گزارش خود ارقام تشکیل سرمایه ثابت ناخالص را درج نکرده است که اگر این نرخ مثبت بود حتما بانک مرکزی اجازه انتشار آن را پیدا می‌کرد.

اما مرکز آمار ایران در گزارش خود آمار این بخش را به شرح جدول زیر درج کرده است:

عنوان 3 ماهه اول 95 سه ماهه دوم 95 6 ماهه اول 95
تشکیل سرمایه ثابت ناخالص 9.3- 9.3- 9.3-
تشکیل سرمایه در ماشین آلات 9.4- 8.6- 9-
تشکیل سرمایه در ساختمان 8.9- 10.3- 9.7-

 

 ارقام بالا به روشنی تفاوت محسوس ارقام اعلام شده از سوی معاون اقتصادی طیب نیا و آمار رسمی را نشان می‌دهد.

 

حال باید دید آمارهای ارائه شده از سوی معاون وزیر اقتصاد از کجا آمده است؟

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار