اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهزاد سلطانی امروز ۱۳ بهمن ماه جاری در سومین همایش سالیانه اقتصاد مقاومتی که به میزبانی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: سرمایه این صندوق ۳۰۰۰ میلیارد تومان است که تا کنون دولت بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان آن را پرداخت کرده است؛ البته در شرایطی که وزارت خانه ها نتوانستند بودجه های خود را جذب کنند، اعتبار خوبی به این صندوق اختصاص یافته است و از این حیث باید از دولت تشکر کرد.
وی با بیان این که سرمایه اختصاص یافته به صندوق نوآوری و شکوفایی باید به گونه ای هزینه شود که تا سالیان سال بتوانیم از طریق پرداخت تسهیلات و همچنین بازپرداخت آن ها به دیگر شرکت ها تسهیلات بدهیم، افزود: نرخ تسهیلات این صندوق ۱۱ درصد است، بر خلاف این که بانک ها با نرخ ۱۸ درصد تسهیلات می دهند؛ اما در واقع ۲۴ درصد سود می گیرند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به این که نرخ سود این صندوق در مناطق محروم ۹ درصد است، تصریح کرد: اگر بانک ها سود تسهیلات خود را پایین بیاورند، ما نیز سود تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی را پایین می آوریم، سود تسهیلات صندوق توسعه و نوآوری ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر از تسهیلات بانک ها است.
سلطانی با اشاره به این که هزار و ۶۰۰ طرح مصوب داریم که ۹۰۰ طرح اصلاحی رد شده است؛ افزود: تمام این ۱۶۰۰ طرح پر ریسک هستند و اگر قرار بود بانک ها به این طرح ها تسهیلات بدهند، شاید به بیشتر از ۴۰۰ تا ۵۰۰ طرح، تسهیلات تعلق نمی گرفت؛ اما ما به ۱۶۰۰ طرح تسهیلات دادیم چون معتقدیم باید شرکت های دانش بنیان توسعه پیدا کنند.
وی معافیت های مالی ۱۵ ساله و معافیت گمرکی، عوارض صادرات و واردات را از جمله حمایت های صورت گرفته از شرکت های دانش بنیان دانست و افزود: در شهرهای بزرگ این شرکت ها می توانند وارد محدوده شهر شوند و از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی که شامل حمایت های قانونی است، استفاده کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این که کمک به تحقق اقتصاد دانش بنیان و تشکیل زنجیر ایده تا بازار از اهداف تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی است، افزود: هدف این صندوق توزیع پول نیست.
سلطانی در ادامه با اشاره به این که سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور نیم درصد است؛ تصریح کرد: این سهم بسیار پایین است و باید به گونه ای عمل کنیم که این میزان افزایش یابد.
وی با بیان این که جریان دانش بنیان خوبی در کشور راه افتاده است، تصریح کرد: اگر این جریان درگیر مسائل سیاسی نشود، می توانیم به اهدافی که برای این شرکت ها ترسیم شده است، برسیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه باید برای آینده اقتصاد کشور فکر کرد، گفت: مطمئناً تا چند وقت دیگر نمی توانیم به درآمدهای نفتی تکیه کنیم، چون این درآمدها ارزش افزوده بالایی ندارند.